Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Άγιος Μαξιμιανός, Αρχιεπίσκοπος Ραβέννας


Ο Άγιος Μαξιμιανός, Αρχιεπίσκοπος Ραβέννας

Ο Άγιος Μαξιμιανός γεννήθηκε το έτος 498 μ.Χ. στην περιοχή της Ιστρίας της Ιταλίας και από εκεί εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
Στις 14 Οκτωβρίου του έτους 546 χειροτονήθηκε στην Πάτρα, Επίσκοπος Ραβέννας υπό του Ρώμης Βιγιλίου (538-555 μ.Χ.).
Στην πόλη της Ραβέννας η προσωπικότητα και η αγιότητα του βίου του Αγίου Μαξιμιανού είναι ζωντανή στην εκκλησιαστική ιστορία και στα χριστιανικά μνημεία.
Σε αυτόν οφείλονται τα εγκαίνια των περίφημων βασιλικών της Ραβέννας, Αγίου Βιταλίου και Αγίου Απολλιναρίου, τις οποίες κόσμησε με λαμπρά ψηφιδωτά.
Στη Ραβέννα, με δική του πρωτοβουλία, ανεγέρθη επίσης ο ναός του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, στην οποία εναπέθεσε 21 ιερά λείψανα Αγίων.Ο Άγιος Μαξιμιανός κοιμήθηκε με ειρήνη την 21η Φεβρουαρίου 556 μ.Χ., ημερομηνία και του ετήσιου εορτασμού του.

Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός και η συνοδεία του. Ψηφιδωτή παράσταση από το βόρειο τοίχο του ιερού στον Άγιο Βιτάλιο στη Ραβένα, εις την οποία μεταξύ των άλλων είναι και ο άγιος Μαξιμιανός επίσκοπος Ραβέννας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Άγιος Μαξιμιανός είναι από τους αγίους που πέρασαν από την Πάτρα. Ωραία η σκέψη σου να μας τον παρουσιάσεις. Είσαι επίκαιρος και ενημερωτικός.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάπας είχε έλθει επίσκεψη στην Πάτρα το 546 τότε η εκκλησία είχε ενότητα πίστεως. Κρίμα που ήλθε η διχόνοια και αποστασιοποίηση ανατολής και δύσης.

Ανώνυμος είπε...

e anastasio com e sta?
bene?
papas....ole...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ
ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΕΠΙΣΗΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ .
ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΩ ΠΑΣΧΑ ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ Μ.ΠΕΜΠΤΗ ΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΑΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ