Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Εσπερινός της Αγάπης στο Γηροκομείο Αγρινίου



Η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης την Κυριακή του Πάσχα στον Ιερό Ναού Μεγάλου Βασιλείου του ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία τα νέα που μας μετέφερες Τάσο... Έκανες Πάσχα με όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Αρκετοί είπαν φέτος ότι αυτό ήταν το τελευταίο Πάσχα το οποίο έκανε ο π. Χριστοφόρος μαζί μας. Όμως όλοι μας ελπίζουμε ότι ο Θεός δεν θα αφήσει να φύγει από το Αγρίνιο ο π. Χριστοφόρος και ότι με την επέμβασή Του θα παραμείνει κοντά μας για να μας διδάσκει και να μας ευλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σωστό ο Πνευματικός Πατέρας να εγκαταλείπει τα παιδιά του;
Αν ήταν σαρκικός μας πατέρας πως θα τον χαρακτήριζαν αν εγκατέλειπε την οικογένειά του για να φτιάξει μακριά κάποια άλλη;
Αυτό το οποίο εγώ γνωρίζω είναι ότι πονάω από αυτό τον αποχωρισμό. Και πονώ διότι δεν μπορώ να λάβω μια απάντηση που θα ηρεμίσει την καρδιά μου.

Αγρινιώτης είπε...

Έχω την εντύπωση πως δεν εγκαταλείπει αυτός αλλά τον υποχρεώνουν να εγκαταλείψει. Άρα το ζήτημα είναι στο αν έχει όρια η υπακοή και η υποταγή. Προσωπικά έχω την άποψη ότι και ο ίδιος αισθάνεται άσχημα, ποιον να ευχαριστήσει, και ποιόν να δυσαρεστήσει. Προσωπικά επιθυμώ και εγώ να ευχαριστήσει τα πνευματικά του παιδιά στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Θέλω να μην φύγει. Όμως και με τον τρόπο αυτό μας διδάσκει ότι ο ίδιος πειθαρχεί και κάνει υπακοή στον δικό του πνευματικό. Οπότε στον Θεό θα λογοδοτήσει ο πνευματικός του για την απομάκρυνση του από κοντά μας.

Ανώνυμος είπε...

π. Χριστόφορος ο ιερέας της προσφοράς και της έμπρακτης αγάπης. Άξιος συνεχιστής του π. Βενεδίκτου. Επί των ημερών του ξανάνθισε η Ένωση. Έγινε κληρικός στο Αγρίνιο για το Αγρίνιο και πρέπει να παραμείνει εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τα παραπάνω ερωτήματα. Πολλές φορές έχουν απασχολήσει και μένα. Ποιος από τους ειδήμονες θα απαντήσουν για να φωτίσουν το σκότος μου.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι,η αποχώρηση του π.Χριστοφόρου μας στενοχώρησε όλους στο Αγρίνιο.Πιστεύω όμως ότι πάνω από όλα είναι το θέλημα του Θεού.Ποιος ξέρει τί θέλει ο Θεός από όλη αυτή την εξέλιξη των πραγμάτων;Ας προσευχηθούμε στον Θεό για να μας βοηθήσει και όλα να εξελιχθούν όπως Εκείνος θέλει.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν στο χέρι του π.Χριστοφόρου να έμενε στο Αγρίνιο,σίγουρα θα το έκανε...Όλα ήταν θέμα υπακοής!Οι απαραίτητες κινήσεις έγιναν,αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι.Κι αυτό γιατί υπάρχουν κι αλλού ανάγκες,όχι μόνο στο Αγρίνιο.Έξάλλου,ο π.Χριστοφόρος θα έρχεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Αγρίνιο και στα άλλα χωριά...