Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Ο Παναγιώτης Τρεμπέλας για τον π. ΓΕΡΒΑΣΙΟ Παρασκευόπουλο


"Τον ενθυμούμαι (τον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο) εις τον Άγ. Δημήτριον, όπου ελειτούργουν τα Κατηχητικά Σχολεία, περιστοιχιζόμενον από πλήθος παιδιών... Με ποίας υπομονήν, με πόσην συγκατάβασιν, με πόσην αγάπην και γαλήνην ίστατο! Ας είναι μακαρία η ψυχή του".

Παναγιώτης Τρεμπέλας

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία!
Οι της Αναπλαστικής "θέλουν" να αγιοποιήσουν τον π.Γερβάσιο, και κάποιες άλλες οργανώσεις "θέλουν" να αγιοποιήσουν τον π.Ευσέβιο Ματθόπουλο. Ενάρετοι και πρωτοπόροι και οι δύο. Τους σέβομαι και τους εκτιμώ βαθύτατα.
Καλά κάνουν βέβαια οι οργανώσεις αφού μέσα από τον αγώνα αγιοποίησής τους θέλουν να στηρίξουν και να θεμελιώσουν καλά τον όρο Εκκλησιαστικές οργανώσεις.
Υπάρχει κανείς άλλος λόγος?
Νομίζω για αγιοποίηση περιμένουν στην σειρά π.Πορφύριος, π.Ιακωβος Τσαλίκης, π.Παϊσιος κλπ. Υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις για την αγιότητά τους και όχι μόνο η ενάρετη ζωή.
Ακίνδυνος

Ανώνυμος είπε...

Για την ευχή:
« Αφιέρωσε μισή ώρα το εικοσιτετράωρο για να λες την ευχούλα. Όποτε μπορείς. Καλύτερα το βράδυ. Να την λες δίχως να κρατάς κομποσχοίνι, ικετευτικά, παρακλητικά, κλαψιάρικα. “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”. Καλλιέργησε αυτό και θα δεις τι καρπό θα βγάλει. Από μισή ώρα μετά θα γίνει μία ώρα. Και πρόσεξε εκείνη την ώρα. Ή το τηλέφωνο θα κτυπήσει ή αυτή την δουλειά πρέπει να την κάνω τώρα ή ύπνος θα σου έρθει ή καμία βλασφημία θα σε κτυπήσει. Τίποτε. Κλείστο το τηλέφωνο. Τελείωσε τις δουλειές σου και κάνε αυτό μισή ώρα και θα δείς. Φύτεψες ένα δενδράκι και αύριο, μεθαύριο θα κάνει καρπό. Και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο άγιος Βασίλειος από αυτό άρχισαν και έγιναν φωστήρες της οικουμένης. Ο άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος, από κοσμικός είχς εμπειρία του ακτίστου φωτός. Κοσμικός ήταν. Πόσοι κοσμικοί φαίνονται έτσι εξωτερικά, και κατα βάθος είναι καλόγηροι!».

Ανώνυμος είπε...

σωστη παρατήρηση

Ανώνυμος είπε...

Αν τους σεβόσουν και τους εκτιμούσες δεν θα του έλεγες «ενάρετους» ψάξε σε κάποιο λεξικό και μετά ας επανέλθεις με διόρθωση αν το αισθανθείς εσωτερική ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Οχι ενάρετοι? Καλά τότε. Καλοί. Καλύτερο?

Ανώνυμος είπε...

Τον κάθε καλό τον κάνουμε Αγιο.
Μεγας εισαι Κυριε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "Ακίνδυνε" είσαι "επικίνδυνος"...
Δεν γνωρίζω "εκκλησιαστικές οργανώσεις" που να θέλουν να αγιοποιήσουν τον π. Ευσέβιο. Επισκόπους όμως που έχουν κάνει και πρόταση στη σύνοδο ξέρω...
Καθώς επίσης ξέρω και την καταγεγραμμένη μαρτυρία του Αγίου Νεκταρίου περί του π. Ευσεβίου, ο οποίος είχε πει χαρακτηριστικά: "Ο π. ευσέβιος είναι άνθρωπος του Θεού!"

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είμαι άνθρωπος του Θεού, κάντεμε και μένα Αγιο!!!
Επισκόπους που θέλον την αγιοποίηση τουη π.Ευσεβίου?
Μάλλον μιλημένοι είναι...
Ας σοβαρευτούμε λίγο σας παρακαλώ.
Για όνομα του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Η πρόταση ήταν από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Αυγουστίνο προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρα τά λεει ο ανώνυμος τών 11.12μ.μ.Ναμαστε σοβαροι!πολλη φαντασίωση κυκλοφορεί.

Ανώνυμος είπε...

Ακινδυνε, μπράβο καί μόνο γιά τήν παρρησια.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά από μερικά σχόλια εδώ διακρίνω κάποια κακότητα. Γιατί όμως;

Πατρέας είπε...

Οι οργανώσεις ασχολούνται με σοβαρότερα πράγματα. Το ενδιαφέρον τους είναι στον αγιασμό των πιστών. Δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την αγιοποίηση των προσώπων. Το έργο τους είναι πνευματικό.
Από ότι γνωρίζω ούτε η Αναπλαστική ούτε η Ζωή ζήτησαν ή έθεσαν θέμα αγιοποιήσεως των ιδρυτών τους. Μην λες Ακίνδυνε πράγματα που δεν ευσταθούν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Επί αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου είχε γίνει πρόταση στη "Ζωή" από συνοδικούς Μητροπολίτες να τεθεί πρόταση αγιοποιήσεως του π. Ευσεβίου και η "Ζωή" το έθαψε το θέμα. Ακριβώς γιατί ο σκοπός υπάρξεώς της ήταν και είναι η πνευματική καλλιέργεια των ψυχών και η Χριστοκεντρική διακονία μέσα στην Εκκλησία μας.
Όσον αφορά στα σχόλια που αναφέρονται εδώ, θα συμφωνήσω με τόν 1:59πμ. Εκτός από κακότητα γέμουν και ειρωνείας. Απούσης δε και της ελαχίστης επιχειρηματολογίας.
Να κουβεντιάζει κανείς ή να μήν ?

Ανώνυμος είπε...

Προσέχτε τους συκοφάντες των οργανώσεων.