Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ανθρωπογεωγραφία της νέας Βουλής

Μετά τις πρόσφατες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η ηµερήσια εφηµερίδα των Αθηνών “Ελευθεροτυπία” έκανε ειδική έκδοση ενός Φυλλαδίου 80 σελίδων µε τίτλο “Οι 300 της Βουλής”. Στο εισαγωγικό της Σηµείωµα η εφηµερίδα επισηµαίνει ότι φέτος εκλέχθηκαν για πρώτη φορά 98 βουλευτές (το 2007 ήταν 95), 55 γυναίκες (στους 300), υπερτερούν οι δικηγόροι (66), έπονται οι οικονοµολόγοι (37), οι γιατροί (36), οι δηµοσιογράφοι (21) κ.λπ. Εµείς σκεφθήκαµε να εξετάσουµε, µε βάση τα δηµοσιευόµενα στο φυλλάδιο στοιχεία, την οικογενειακή κατάσταση των 300 της Βουλής. Και ιδού τι προέκυψε:
Παρατηρήσεις:
Ι. Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ένας έχει 6 παιδιά, 2 από 5, και 2 από 4. Από της ΝΔ 2 βουλευτές έχουν από 4 παιδιά.
2. Πάνω από το 50% των βουλευτών του ΚΚΕ δεν απάντησαν.
3. Ενώ υποτίθεται ότι οι αντιπρόσωποι του λαού στη Βουλή ενδιαφέρονται για το δηµογραφικό πρόβληµα της Χώρας µας, οι ίδιοι δεν το δείχνουν στην πράξη, αφου αντιστοιχεί (στους έγγαµους και τους διαζευγµένους) µόλις 1,84 παιδί, δηλαδή ούτε 2, εvώ και το ποσοστό των αγάµων εγγίζει το 10%. Και όλοι τους δεν είναι ότι αντιµετωπίζουν οικονοµικό πρόβληµα, που καθυστερεί το γάµο ...

Ε.Π.Λ.
Από το περιοδικό "Όσιος Νικάνωρ"

1 σχόλιο:

Αριμαθαίος είπε...

Θλίβομαι με τα όσα ανέγνωσα στην ανάρτηση αυτή καθώς και για το ότι δεν εκδηλώθηκε προβληματισμός δημόσιος για τα στατιστικά αυτά ντοκουμέντα.