Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Όταν σταματήσουν να προσεύχωνται οι άνθρωποι - π. Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης


Λέγουν ότι θα έλθη η συντέλεια της ζωής, όταν σταματήσουν να προσεύχωνται οι άνθρωποι. Αλλά είναι δυνατόν να σταματήσουν ποτέ να προσεύχωνται; Όχι, διότι πάντοτε θα υπάρχουν οι αγαπώντες τον Κύριον. Και όσον τοιαύται ψυχαί υπάρχουν, δεν θα χαθή ο κόσμος. Η προσευχή η αδιάλειπτος τον ποτίζει μυστικά.
Αντιθέτως, κάποτε θα ανακαινισθή ο κόσμος και, όπως έως τώρα συνώδινε και συνωδίνει μετά του ανθρώπου δια την φθοράν της φύσεως, τότε που θα γίνουν καινή γη και καινοί ουρανοί, θα συναγάλλεται επί τη αιωνίω ευφροσύνη και δόξη του ανθρωπίνου γένους μέσα εις την θεϊκήν φωτοχυσίαν.
Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντα ελπιδοφορος ο λόγος του γέροντα..
Πόσο σοφός και αγιος ειναι..το παραδεχονται τα πνευματικα του παιδια..
Συγκεκριμένα ο π.Αθανασιος Σιμωνοπετριτης είχε πει:"Βλέπαμε έναν ολοζώντανο άγιο μπροστά μας!"

Ας έχουμε την βοήθειά του μεσω της προσευχής γιατι απ'ότι ξέρω έχει πέσει σε κόμμα και ανια τα τελευταια 15 χρόνια..

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις από τον "φωτισμένο" γέροντά σας αγαπητοί αδελφοί.
Αρκετά ελαστικός ως προς τους Ρωμαιοκαθολικούς.
Κάποιος τον χαρακτήριζε "Οικουμενιστή".Δεν παραδέχομαι τον όρο αλλά θα έλεγα αρκετά συμπαθείς και με αρκετές υποχωσήσεις σε θέματα πίστεως.
Ενα βιβλίο του Ατζελότι μοναχού Ρωμαιοκαθολικού τα λέει όλα και τα δείχνει όλα...
Εκεί θα καταλάβει κανείς τι εστί αρχ.Αιμιλιανός.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το γνωριζα για τον πατηρ Αθανασιο....αυτος ειχε κανει και μια προφητεια μου φαινεται για αυτην την κριση την οικονομικη που περναμε τωρα

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αιμιλιανός είναι από τους περισσότερο φωτισμένους ανθρώπους του Αγίου Όρους. Έχει γράψει την δική του μεγάλη πνευματική ιστορία. Κρίμα που τα τελευταία χρόνια ασθενεί θα πρόσφερε ακόμα περισσότερα. Ο Θεός να τον δυναμώνει στην περιπέτειά του.

Ανώνυμος είπε...

Από τους μεγαλύτερους συγχρόνους Γέροντες που η ζωή και η διδασκαλία του αποπνέουν το άρωμα της Ορθοδοξίας.

Αριμαθαίος είπε...

Με τον σεβαστό π. Αιμιλιανό δίδαμε κοινούς αγώνες στα φοιτητικά χρόνια υπό την καθοδήγησιν της Χ.Φ.Ε. και των πατέρων της Ζωής. Χρόνια ενθουσιασμού και ιεραποστολικού ζήλου. Χρόνια ένδοξα και τιμημένα. Τρακατέλης, Γιαννουλάτος, Βίττης, Γοντικάκης, Καψάνης, Γιανναράς, Στύλιος, Παναγιωτακόπουλος, στρατιά μεγάλων θεολόγων και εργατών του Ευαγγελίου.

Ανώνυμος είπε...

Οι αγαπώντες τον Κύριο δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσεύχονται. Η προσευχή είναι το οξυγόνο της ζωής και της ύπαρξής μας. Ο π. Αιμιλιανός θα πρέπει να έχει γευθεί την θεϊκή φωτοχυσία και μας ομιλεί από την ασκητική του εμπειρία. Η ευχή τους ας μας συντροφεύει στον αναιμικό αγώνα μας.
Μαίρη

πηνελοπη είπε...

Ti ομορφο [καλημερα σας] κυριε Αριμαθαιε να βλεπεις τους φιλους σου, τους συμμαθητες σου,τους συνφοιτητες σου να προοδευουν,να γινονται μεγαλες προσωπικοτητες,ανθρωποι των γραμματων ,της τεχνης,ανθρωποι της θρησκειας σημαντικοι...και χαιρεσαι τελικα γιατι ολοι ειναι ενα δικο σου κομματι διοτι και συ εισαι δικο τους.Και ο καθε ενας πηρε τον δικο του δρομο στη ζωη αλλα σας σμιγει η καρδια ...

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη προσωπικότητα ο Γιανναράς!Θου Κύριε....!