Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κυρός ΙΕΡΟΘΕΟΣ (Τσαντίλης)


Ἀνεδείχθη ἀφοσιωμένος, ἔνθεος καί ὑποδειγματικός Λειτουργός τοῦ Ὑψίστου, ἐπί 10ετίαν περίπου, εἰς τήν γενέτειράν του πόλιν τῶν Πατρέων. Ταλαντοῦχος Ἱερουργός, χαρισματικός Ἱεροκήρυξ, ἐμπνευσμένος καί διακριτικός Πνευματικός, ἄριστος διοργανωτής τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Διοικήσεως τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν ὡς Πρωτοσύγκελλος αὐτῆς, τήν ὁποία καί ἀπό πλευρᾶς πνευματικῆς συγκροτήσεως ἀνεδιοργάνωσε. Ἐστελέχωσε, σύν τοῖς ἄλλοις, τόν Ἱερόν Κλῆρον της μέ εὐσεβῆ καί ἱκανά στελέχη καί ἐπέτυχε κατόπιν πολλῶν προσευχῶν καί μακρῶν καί ἐπιμόνων ἐνεργειῶν, τήν ἐπανακομιδήν τῆς Ἁγίας Κάρας τοῦ Πρωτοκλήτου εἰς τήν πόλιν του.
Μοναχός ὤν καί φιλομόναχος καθ' ὑπερβολήν ἐγκατεστάθη εἰς Κελλίον τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γηροκομείου Πατρῶν, ὁραματιζόμενος ὁλοκληρωτικήν ἀφοσίωσιν καί ἐπίδοσιν εἰς τά ἀσκητικά γυμνάσματα τῆς Ὀρθοδόξου Μοναστικῆς Παραδόσεώς μας καί ἐντρύφησιν εἰς τούς Ἁγιοπατερικούς λειμῶνας τῶν Φιλοκαλικῶν Πατερικῶν συγγραμμάτων, συνεργαζόμενος μέ ὁμάδα θεολόγων καί μελετητῶν.
Μητροπολίτης Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων κ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ....λίγο(ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΛΙΓΟ) τσαντίλας ήτο ο μακαριστός μας και αυτός.
Μόνο τους χωροφυλάκους ήξερε και αυτός να επιστρατεύει ενάντια στον αγιώτατο ιερομόναχο και ιεροκήρυκα των Σπετσών π. Χρυσόστομο Σπύρου, εδώ και 25 περίπου χρόνια, όταν ο π.Χρυσόστομος, του έκοψε το μνημόσυνο και ακολούθησε το πάτριο εορτολόγιο...και τους άρπαξε και την Ι.Μονή Των Αγίων Πάντων στις Σπέτσες, και εγκατέστησε δικές του μοναχές από τη Βοιωτία, με επικεφαλής την ηγουμένη Μακρίνα (πώς το καταδέχτηκε αυτό η Μακρίνα , απορώ)που την είχανε κτίσει την Ι.Μονή με τις προίκες τους, οι καλές μοναχές και τις ΠΕΤΑΞΕ στο δρόμο, με τα ρούχα μόνο που φοράγανε!!!! ούτε καν τα πανεπιστημιακά τους βιβλία δεν τους έδωσε, και τους ΕΞΩΡΙΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ, ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ, ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΑΑΑ!!!!!
ΑΜΑ ΒΛΈΠΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΝΑ ΞΕΡΑΣΩ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΙΟ και ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΩΡΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ...ΔΩΡΕΑΝ!
Ο ΘΕΟΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΣ ΤΟΝ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα να συγχωρήσει ο Θεός που εκφράζεσαι με τέτοιο τρόπο για έναν ασκητικό, ενάρετο και γεμάτο αγάπη ιεράρχη. Δεν γνωρίζω τι συνέβη με το συγκεκριμένο θέμα. Σίγουρα ως άνθρωπος έκανε λάθη. Αυτό που βίωσα κοντά του δεν περιγράφεται.
...το καθαρό πρόσωπο και τα λαμπερά μάτια που είχε λίγο πριν πεθάνει, η αγάπη του να ρωτήσει- φορώντας μάσκα αναπνευστήρα- για τον καθένα τι κάνει και τόσα άλλα που αν τα πει κανείς χάνουν την αξία τους...

Ο Θεός να μας ελεεί όταν κρίνουμε με τέτοιο τρόπο... πόσο άδικοι γινόμαστε.

Ο Θεός να τον αναπαύει

Αριμαθαίος είπε...

Ο Μητροπολίτης Ύδρας Ιερόθεος υπήρξε Ιεράρχης με Αποστολικούς οραματισμούς. Βίωσε την χριστιανική Διδαχή στην προσωπική του ζωή. Ήταν αγνός, σεμνός, ταπεινός αλλά συνάμα και αγωνιστής μέγας. Ο Ιερόθεος ήταν ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ. Τον γνώρισα, τον έζησα, τον θαύμασα. Πάντα τον μνημόνευα στις προσευχές μου καθ΄ εκάστην και κατά την Θεία Λειτουργία. Είθε να έχω την μεσιτεία του προς τον Κύριο για την σωτηρία της αμαρτωλής ψυχής μου.
Αριμαθαίος

Αριμαθαίος είπε...

Αγαπητέ 9.42 ορθότατα έπραξε ο Μητροπολίτης Ύδρας Ιερόθεος στην περίπτωση την οποία αναφέρεις. Ως ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ έπρεπε να προστατεύσει το λογικό ποίμνιο από τις λανθασμένες επιλογές του κληρικού αυτού. Ο Ιερόθεος δεν ήταν εξουσία ήταν ο Ποιμένας που αγρυπνούσε για το Ποίμνιο αυτήν την διαβεβαίωση έδωσε κατά την χειροτονία του. Με αίσθημα ευθύνης υπηρέτησε την Εκκλησία έως εσχάτων.

Ανώνυμος είπε...

@Αριμαθαίο
Το γλείΦΤΙΝΓΚ προς την επισκοπική εξουσία, πάει σύννεφο!
Αλήθεια, αγαπητέ...γιατί ο Κύριος Ημών δεν έστειλε μερικούς αγγέλους του να σουρομαδήσουν, εκείνα τα κοράκια τους Φαρισαίους σταυρωτήδες;
Γιατί κάθισε σαν Αρνίο και τον έσφαξαν;
Διοτι ήθελε να αφήσει ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.
ΗΜΙΝ ΥΠΟΛΙΜΠΑΝΩΝ ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΝ, ΙΝΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩΜΕΝΝ ΤΟΙΣ ΙΧΝΕΣΙΝ ΑΥΤΟΥ...

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΓΙΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ, ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΔΑΙΜΟΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΘΕΝΤΑ ΕΙΣ ΆΓΓΕΛΟΝ ΦΩΤΟΣ.
Τελεία!

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ της εποχής, ΕΠΙ ΗΜΕΡΕΣ.
ΟΙ ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΖΟΥΝΕ.
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
Α Λ Η Θ Ε Ι Α ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΥΨΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ!
Δεν θα επανέλθω στο ζήτημα...γιατί και νεκρός να αναστηθεί όποιος δε θέλει να δει την αλήθεια, δεν θα πιστέψει, είπε ο Κύριος!

τζιτζι είπε...

το χιουμορ σου σπαει τζαμι...

Νικολαος είπε...

Όταν διάβασα τα σχόλια έπαθα σοκ, είναι μεγάλη ντροπή που παραπλανείτε τους ανθρώπους με τέτοια ψέματα. Εγώ είμαι από το νησί και ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στα περισσότερα τουλάχιστον γεγονότα . Γνωρίζοντας και τις δυο πλευρές αρκετά καλά ,έχω να πω ότι εφόσον η παλαια αδελφότητα απεχώρησε από την κανονική εκκλησία και την θεώρησε πλάνη τότε ήταν αναμενόμενο ότι θα έφευγε από το μοναστήρι επειδή αυτό ανήκε διοικητικά και πνευματικά στην μητρόπολη Ύδρας και στην εκκλησία της Ελλάδος. Δεν το έφτιαξαν εκείνες μοναστήρι βρήκαν μοναστήρι, ξέρουμε πολύ καλά ποιες ήταν και δεν ήταν δα οι διανοούμενες τον Σπετσών που μας παρουσιάζετε, ούτε καν δούλευαν, από πόρτα σε πόρτα πήγαιναν, τέλος πάντων δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα. Θεωρώ όμως χρέος μου ως χριστιανός να υπερασπιστώ δυο ανθρώπους του θεού που υπηρέτησαν και υπηρετούν την εκκλησία με όλη την ψύχη τους. Κανένας ανήξερος από εσάς δεν μπορεί να πιάσει στο στόμα του ούτε τον Μακαριστό Μητροπολίτη ούτε την Γερόντισσα Μακρίνα, όσοι την γνωρίζουν ξέρουν τι άνθρωπος είναι και τι αρχές έχει, μακάρι η Ελλάδα και τα γυναικεία μοναστήρια να είχαν τέτοιες γερόντισσες, ένας άνθρωπος με καρδιά μικρού παιδιού, με αγάπη και θειο έρωτα για τον Νυμφίο Ιησού Χριστό και την καλογερική, με ανδρικό φρόνημα, και μεγάλη αφοσίωση σε αυτά που παράλαβε. Το μοναστηράκι της είναι ένα μικρό γυναικείο’’ Άγιο Όρος’’ μέσα στον κόσμο και εμείς αισθανόμαστε μεγάλη τιμή που είναι στο νησί μας. Αυτά όλα που γράφετε δείχνουν ένα μόνο πράγμα ποιοι είστε εσείς! Εμείς ξέρουμε την αλήθεια. Και αφήστε τα φούμαρα ότι τους πήραν τις περιουσίες, όλοι ξέρουν στις Σπέτσες σε τι άθλια κατάσταση ήταν η μονή όταν πήγε η νέα αδελφότητα, όλα έχουν κτιστεί από την αρχή, όλα ερείπια και βρωμιές ήταν, για να μην σχολιάσουμε το καλογερικό και πάτριο φρόνημα που είχαν οι παλιές και ο ’’αγιος ’’ Γέροντας τους.