Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου - Χρήστος Π. Αδαμόπουλος


Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 το Τμήμα Πατρών της ΓΕΧΑ οργάνωσε ομιλία με θέμα: «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου - Συμπτώματα εξάρτησης του παιδιού και του εφήβου από το Διαδίκτυο». Την ομιλία παρακολούθησε πλήθος γονέων και πολλών νέων, στο τέλος ακλούθησε ενδιαφέρον διάλογος. Η όλη εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και σύντομα θα σας την παρουσιάσω.
Παρακάτω σας μεταφέρω την προσφώνηση την οποία απηύθυνε προς το ακροατήριο ο Αντιπρόεδρος της ΓΕΧΑ Πατρών κ. Χρήστος Αδαμόπουλος.

Πανοσιολογιότατε εκπρόσωπε του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, σεβαστοί πατέρες, κυρίες και κύριοι ,αγαπητοί μας νέοι,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Το Διαδίκτυο έχει χαρακτηριστεί επανάσταση, ενδεχομένως εξίσου σημαντική με την εφεύρεση του τροχού.
Γιατί;
διότι κάνει διαθέσιμη σε όλους όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό όση γνώση, όσες πληροφορίες διαθέτει η ανθρωπότητα σε όλον τον κόσμο, εκμηδενίζει αποστάσεις και καταλύει σύνορα, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, τάξεις και εθνικότητες.
Είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο και η ενασχόληση με τον υπολογιστή είναι πια μέρος της ζωής των νέων.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 97% των νέων ηλικίας από 13 έως 24 ετών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο.


Η περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό γοητεύει, ο καταιγισμός των πληροφοριών, οι εκπληκτικές προσομοιώσεις, ο συνδυασμός εικόνας και ήχου προκαλεί και προσελκύει το νεανικό κόσμο…
Το διαδίκτυο είναι ένας πολυχώρος για μάθηση, ενημέρωση, ψυχαγωγία, χαλάρωση και επικοινωνία…
Δυστυχώς όμως υπάρχει και η άλλη όψη της χρήσης του διαδικτύου και του υπολογιστή…
Ηλεκτρονικά εγκλήματα, ηλεκτρονική διαφθορά, ηλεκτρονική παρενόχληση και κακοποίηση, ηλεκτρονική βία και ανηθικότητα πληθαίνουν σε τέτοιο βαθμό που και οι ειδικοί ακόμα αδυνατούν να παρακολουθήσουν και να ελέγξουν..
Ακόμα ένα νέο φαινόμενο εμφανίστηκε όπως είναι η εξάρτηση από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω του διαδικτύου, που παίζονται “on line”, δηλ. σε πραγματικό χρόνο.Το τμήμα Πατρών της ένωσης γονέων ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ , ΓΕΧΑ, η οποία στην κύρια ευθύνη της έχει την απρόσκοπτη λειτουργία της κατασκήνωσης στην Παναγοπούλα, τη γνωστή σε όλους μας «ΑΓΚΥΡΑ», με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας παρακολουθώντας με ενδιαφέρον αλλά και με πόνο τις ηλεκτρονικές εξελίξεις ως ελάχιστη συνεισφορά στους νέους και τους γονείς τους διοργανώνει απόψε αυτήν εδώ την εκδήλωση προσδοκώντας τον γόνιμο προβληματισμό και ίσως την αλλαγή στάσης ζωής…
Για το λόγο αυτό είναι κοντά μας σήμερα ο διακεκριμένος επιστήμονας κ. Γεώργιος Κορμάς για να μας αναπτύξει το θέμα: « Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου. Συμπτώματα εξάρτησης του παιδιού και του εφήβου».
Ο Γεώργιος Κορμάς είναι Ιατρός , κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην "Παιδαγωγική της Επικοινωνίας" της Ακαδημίας της Πάδοβα (Ιταλία) και υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: "Χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου: Πρόγραμμα έρευνας σε σχολικό πληθυσμό Ελλήνων εφήβων".
• Επιστημονικός συνεργάτης - ερευνητής της μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής κλινικής Πανεπιστήμιου Αθηνών, νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού
• Επιστημονικός συνεργάτης - ερευνητής στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Φεράρας (Ιταλία)
• Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πρόληψης και Αγωγής Υγείας (Ε.Ε.Π.Α.Υ.)
• Εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Ε.Κ.Α.Δ.). Το Ελληνικό κέντρο αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου In safe (internet Safety for Europe), που αποτελείται σήμερα από 26 κέντρα.
• Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος έρευνας-ενημέρωσης με θέμα: ασφαλή χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου που πραγματοποιείται σε μαθητικό πληθυσμό στην Κύπρο από την Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Κυπριακή Παιδιατρική Εταιρεία
• Μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της Ελληνικής Εφηβικής Εταιρείας
• Συγγραφέας βιβλίου με θέμα: "Σύγχρονος Ιατρικός & Ψυχολογικός Οδηγός για Παιδιά και Εφήβους"
Χρήστος Π. Αδαμόπουλος

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη εκδήλωση. Συγχαρητήρια στην ΓΕΧΑ. Τέλειος ο ομιλητής. Είπε πολλά και σπουδαία. Άριστος και ο εισηγητής. Υπέροχος ο συντονισμός του κατά την συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον το θέμα.
Ευχαριστούμε τη ΓΕΧΑ Πατρών για την πρωτοβουλία!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!!! Και ένα από τα νέα στελέχη της Εστίας έδειξε την αξία του με την όλη παρουσία του. Μετά τον κ. Μαρκάκη τώρα αναδέχθηκε και ο κ. Αδαμόλουλος. Έτσι μπράβο. Τόπο στους 40ντάριδες. Έτσι για μια αισθητική και ποιοτική ανανέωση

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΚΑΙ 40ΑΡΗΔΕΣ...
50ΑΡΗΔΕΣ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

Πως το έπαθε η Εστία και πιάνει τον παλμό της κοινωνίας. Τα θέματά της ως τώρα μονότονα κηρύγματα. Άντε οι νέοι ξεκινάτε κάτι το δημιουργικό που να αγκαλιάσει την κοινωνία και όχι μόνο τους συνταξιούχους ακροατές.

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά σε τέτοια θέματα καλό είναι να ακούγεται ο εμπεριστατωμένος επιστημονικός λόγος από ανθρώπους που γνωρίζουν και όχι κινδυνολογίες χωρίς επιχειρήματα από ανθρώπους που δε γνωρίζουν. Γι' αυτό θεωρώ ότι η επιλογή του ομιλητή ήταν εξαιρετική. Θα ήθελα να συγχαρώ τον κ.Αδαμόπουλο για τον ζήλο με τον οποίο εργάστηκε για τη διοργάνωση αυτής της ομιλίας - συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε κ. Χρήστο!
Μόνο μείς που σας γνωρίζουμε από τον εργασιακό σας χώρο(Παπασωτηρίου) μπορούμε να πούμε ποιος πραγματικά είναι ο κ.Αδαμόπουλος.
Άνθρωπος ευφυής, εργατικός, συνεπής, ευγενικός, ταπεινός με φόβο Θεού.
Μόνο καλά και επαινετικά λόγια μπορούμε να πούμε.
Και πάλι συγχαρητήρια για την διοργάνωση και την αξιοποίηση του κ. Αδαμόπουλου ενός νέου ανθρώπου που θέλει και έχει όρεξη να προσφέρει.
Επιτέλους νέοι άνθρωποι.
Και όχι συνταξιούχοι!!!
Αμάν πια.
Έρχεται νέα εποχή?
Μακάρι.
Θα δείξει.
Συγχαρητήρια.
Ν.Σ.

intv.gr είπε...

taso to exw ston aera

Ανώνυμος είπε...

Για σου ΓΕΧΑ με τα ωραία σου. Εσύ θα δώσεις την νέα πνοή στην Εστία. Καλή συνέχεια με δυναμικές παρεμβάσεις.