Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Ματθόπουλος

Αρχιμανδρίτης
Ευσέβιος
Ματθόπουλος
81 χρόνια
από την κοίμησή του
.
Ο π. Ευσέβιος Ματθόπουλος, κοιμήθηκε εν Κυρίω στις 29 Ιουνίου 1929, σε ηλικία 81 ετών άφησε πίσω του τριάντα έξι μικρές πραγματείες και ένα κορυφαίο έργο του, το βιβλίο “Προορισμός του ανθρώπου”.
*
Ο Θεός, η μόνη ελπίδα, καταφυγή και σωτηρία μας, άκουσε με προσοχή, στο όνομα του Μονογενούς Σου Υιού, τις δεήσεις μας. Αξίωσέ μας, με την αγαθότητα και το έλεός Σου, να γίνουμε μέτοχοι των αιωνίων αγαθών της Βασιλείας Σου, που ετοίμασες από την αρχή του κόσμου για όσους Σε αγαπούν. Και έτσι να δοξάζουμε το πάντιμο και μεγαλοπρεπές όνομά Σου και του Μονογενούς Σου Υιού και του παναγίου και αγαθού και ζωοποιού Σου Πνεύματος εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
π. Ευσέβιος Ματθόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα κελιά κάποιων ηλικιωμένων γεροντάδων βλέπω την φωτογραφία του πατρός Ευσεβίου. Η επίδραση του περισπούδαστου πνευματικού βιβλίου του περί του προορισμού του ανθρώπου έχει επιδράσει επί αυτών. Ο Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης είχε χρηματίσει μαθητής του. όταν προ ετών ήτο Συνοδικός είχε με εισήγησή του ζητήσει την κατάταξή του στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας. Πρόσφερε και προσφέρει στην Εκκλησία με τους επιγόνους του.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Αιωνία η μνήμη του αγίου γέροντα