Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αφισορυπαίνοντας... «αντιμνημονιακά» - Θανάσης Κολλιόπουλος

Σε έναν προεκλογικό αγώνα όλα μετράνε, οι προγραμματικές θέσεις, οι προσωπικότητες των υποψηφίων αλλά και ο τρόπος με τον οποίο «πορεύεται» ο κάθε συνδυασμός. Περπατώντας κανείς την πόλη μας θα δει σίγουρα σε κάθε κολώνα και από μία ή δυο και παραπάνω αφίσες υποψηφίων δημάρχων ή περιφερειαρχών.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει σπιθαμή χώρου ακάλυπτη από προεκλογικό υλικό δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον ότι αφισορύπανση υπάρχει, η οικολογική συνείδηση δεν υπάρχει, την ίδια στιγμή που πολλοί «κόπτονται» για ζητήματα καθαριότητας της πόλης και της περιφέρειας. Οι κύριοι αυτοί λοιπόν που έχουν βάλει τους κομματικούς τους παρατρεχάμενους να κολλούν αφίσες, να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να καταστρέφουν την αισθητική μας θα πάνε μετά το πέρας των εκλογών να τις μαζέψουν;
Κατά δεύτερον η παρουσία τόσων προεκλογικών αφισών αποδεικνύει ότι «λεφτά υπάρχουν», παρόλο που βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής ανέχειας. Αυτή η οικονομική συγκυρία και πάλι όμως δεν εμποδίζει μερικούς «αντιμνημονιακούς επαναστάτες» να πληρώνουν αφειδώς, για να αυτοπροβάλλονται αυτάρεσκα στους δρόμους που περπατάμε με ένα προεκλογικό τσιτάτο πάντα δίπλα τους που γράφει εναντίον του «μνημονίου». Είτε είναι «συστημικοί» είτε «εξωσυστημικοί» ίδια είναι η νοοτροπία, αλλάζει μόνο η εκφορά του λόγου. Εδώ βεβαίως τίθενται ζητήματα υπέρβασης των εκλογικών δαπανών, καθώς και από που προέρχονται τα χρήματα αυτά.

Θανάσης Κολλιόπουλος

10 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Μια χαρά τα λέγει ο κ. Κολιόπουλος.

Οπου θέλουν βρίσκουν λεφτά.

Ανώνυμος είπε...

Άριστες απόψεις από νέο όπως βλέπω στην φωτογραφία άνθρωπο. Η νέα γενιά που ζει τα διογκωμένα προβλήματα της ανεργίας και της απαξίωσης έχει καλύτερη σκέψη από τους ώριμους.

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει εντύπωση βλέπω διαφημίσεις σε εφημερίδες, στην τηλεόραση, στους δρόμους, από επαγγελματίες της πολιτικής και των κομμάτων και αναρωτιέμαι που βρίσκουν τόσα χρήματα. Κάθε έμπορος όταν κάνει επένδυση περιμένει να τα πάρει. Τόσο μέλι υπάρχει που αγωνίζονται οι επαγγελματίες να κρατηθούν στα πολιτικά αξιώματα. Και το τελευταίο, η ΣΔΟΕ ή όπως και να την λένε τώρα θα κάνει έλεγχο να δει τι ποσά γράφουν και πόσα παίρνουν οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες.
Σε όσα γράφει και σχολιάζει ο κ. Κολλιόπουλος έχει δίκιο. Μην προσμένει να το βρει το δίκιο από μια αμαρτωλή συντεχνία επαγγελματιών πολιτικών. Αλλά και μην απελπιστεί. Να λέει την αλήθεια είναι ανάγκη.
Ε.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Ξεκάθαρες ειλικρινής κουβέντες. Είσαι σωστός σε αυτά που διατυπώνεις στο κείμενό σου.

Ανώνυμος είπε...

Όταν οι νέοι γράφουν και σκέπτονται με τέτοια λογική, υπάρχει ελπίδα!

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήθειες πρέπει να λέγονται ακόμα και αν κάποιους πληγώνουν. Έχεις δίκιο σε όλα όσα γράφεις. Μακάρι να το σκεφθούν και αυτοί που είναι νεροκουβαλητές σε όσους κλαίγονται για την κρίσει άλλα υποστηρίζουν σπάταλους με αφίσες και σποτ για την εκλογική τους προπαγάνδα.
Όσους νόμους και αν φτιάσει η πολιτεία για να γλυτώσει τους ψηφοφόρους από όσους έχουν χρήμα για να κάνουν πληθωρικές διαφήμισες ο Έλληνας πάντα θα βρει το παραθυράκι. Σε όσους χρησιμοποιούν αυτό το παράθυρο η απάντηση του κάθε ψηφοφόρου πρέπει να είναι μαύρο.

Ανώνυμος είπε...

Αναστάσιε, εδώ έχεις κάνει φάουλ.

Γιατί τό σχόλιό μου δεν είδε το φώς τής ημέρας αλλά το πήγες καί το έρριξες στό "φώς" τής νυκτός;

Μήπως γιατί εξέφρασα τήν ευπρεπή διαφωνία μου ώς πρός το κόμμα τού αναφερομένου προσώπου;

Αφηνε Αναστάσιε καί καμιά διαφορετική φωνή, καί άς μή επιζητούμε μόνο τα λιβανίσματα...

a

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πιάνω το υπονοούμενο. Ως αναγνώστης a δεν είδα το αρθρογράφο να ζητά καμιά ψήφο. Διάβασα κάποιες αλήθειες που μου έκαναν εντύπωση. Θα μπορούσα εκ μέρους του συντάκτη να σου πω «Ει δε καλώς (ελάλησα) τι με δέρεις;»
Πρόσεξε μήπως η αποστροφή σου σε κάποιους σχηματισμούς σε οδηγεί κ. a σε λιβάνισμα κάποιων που δεν το αξίζουν.
Φιλούθκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 60 ετών. Αυτά πο λέει ο κ. Κολλιόπουλος τα ακούω από πολύ μικρός. Αναρωτιέμαι άραγε έτσι θα σκέφτομαι κι εγώ όταν γεράσω;

Ανώνυμος είπε...

Είσαι 60 δεν το κατάλαβες ότι τα γηρατειά τα έφτασες;
Το αν αισθάνεσαι νέος 10, 53 δεν έχει σημασία, τα 60 είναι πλέον γεράματα.