Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Οι Χριστιανοί υπεύθυνοι άνθρωποι. - Χ.

Οι Χριστιανοί -οι ουσιαστικά Χριστιανοί- είμεθα υπεύθυνοι άνθρωποι. Με κατ’ εξοχήν στιγμές υπευθυνότητος τις στιγμές της Ι. Εξομολογήσεως.

Θα έχουμε, άλλη μια φορά, εκλογές αιρετών αρχόντων. Είναι τιμή για μας η συμμετοχή μας στις εκλογές. Ως ψηφοφόροι έχουμε λόγο για τους άρχοντες που εκλέγουμε. Και ως άρχοντες έχουμε ευθύνη τεράστια ενώπιον ανθρώπων, αλλά προ παντός του Θεού.

Όμως, το δημοκρατικό αυτό δικαίωμα μας οδήγησε σε συμφορά οικονομική, από όπου όπως όλοι οι εχέφρονες τονίζουν, οφείλεται σε πνευματική διαφθορά!

Στώμεν καλώς, λοιπόν. Υπευθυνότης με γνώμονα τον Νόμον του Θεού και όχι τα προσωπικά συμφέροντα. Ίσως τότε θα μας ελεήσει και ο Θεός. Αμήν.-

Χ.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Πολύ ορθό σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Ορθότατο το σχόλιο. Όμως η ανευθυνότητα είναι ο γνώμονας των περισσοτέρων χριστιανών. Όταν μπαίνει το προσωπικό συμφέρον τότε παύει η ιδιότητα του χριστιανού. Στην ζωή μου ελάχιστους χριστιανούς σε όνομα και πράξει έχω γνωρίσει. Και εγώ που γράφω το παίζω χριστιανός στην ουσία δεν είμαι. Αυτό έχει ως συνέπια την οικονομική και πνευματική διαφθορά που κυριαρχεί παντού.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο όλος σχολιασμός του Χ. είναι μια ειρωνική πινελιά για την ασυνέπεια των χριστιανών σε ιερές στιγμές όπως η εξομολόγηση ή στον δημόσιο βίο όπως οι εκλογές, συμφωνώ μαζί του.
Αν όμως τα βλέπει όλα καλά, τότε μάλλον δεν ζει την πραγματικότητα. Οι χριστιανοί σήμερα είμαστε ανεύθυνοι, ανώριμοι, υποκριτές . …
Το «στώμεν καλώς» δεν το ακούμε, διότι όπου δεν μας συμφέρει η βαρηκοΐα φτάνει σε υψηλούς βαθμούς.

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα από τον Ναό Αγίας Ζώνης όπου κάνει αναδημοσίευση. Αυτοί πρέπει να είναι οι χριστιανοί. Ή τουλάχιστο να προσπαθούμε να γίνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το «ουσιαστικά» σπάει κόκαλα. Μετά από αυτό όλα τα άλλα είναι απλά φιλολογίες…..