Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ντροπή στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας -Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Ανδρέας

« Με ιερή αγανάκτηση υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και λέω μια και μόνη λέξη, που χαρακτηρίζει τα τελευταία δραματικά και απαράδεκτα γεγονότα στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας :

Ν Τ Ρ Ο Π Η !

Και εξηγούμαι : Τις ημέρες αυτές έγινε η απόταξη από το τιμημένο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. γενναίου και ικανού αστυνομικού, με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Παράλληλα έχει κινηθή η διαδικασία αποτάξεως και για δύο άλλους αστυνομικούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος ; Ο λόγος είναι, ότι οι εν λόγω αστυνομικοί αρνήθηκαν να πάρουν την «κάρτα του πολίτη» για λόγους συνειδήσεως.

Άριστα έπραξαν τα γενναία αυτά Ελληνόπουλα. Από την ακριτική μου Επαρχία τα συγχαίρω εγκαρδίως και τα ασπάζομαι πατρικώς, γιατί έγιναν διδάσκαλοι και παράδειγμα για όλους μας.

Σε καιρούς, κατά τους οποίους κάποιοι νεαροί αρνούνται να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία για λόγους, δήθεν, «συνειδήσεως» • και τους «μάρτυρες του Ιεχωβά» η Πολιτεία τους έχει στα «ώπα - ώπα» και τους βάζει να υπηρετούν, χωρίς στρατιωτική ενδυμασία, σε διάφορες υπηρεσίες απ’ όπου μπορούν, εύκολα και άνετα, να ασκούν την προπαγάνδα και τον προσηλυτισμό τους, είναι αδιανόητο να διώκωνται Ελληνόπουλα και Χριστιανόπουλα, επειδή θέλουν να τιμούν τον Χριστό και την Ελλάδα. Αυτόν τον διωγμό μόνο η λέξη

Ν Τ Ρ Ο Π Η !

μπορεί να τον χαρακτηρίση.

Όταν ο πρωθυπουργός της Χώρας ονομάζει την Ελλάδα «διεφθαρμένη», κι’ όταν ακούμε συνεχώς για «μίζες» και «λαδώματα», για σπατάλες και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όταν γίνεται συνεχής πολεμική κατά των χριστιανικών αρχών, της Εκκλησίας, και της Ιστορίας, είναι αιτία χαράς μεγάλης και αισιοδοξίας για την πορεία του Έθνους, η στάση των γενναίων αυτών αστυνομικών. Δόξα τω Θεώ !

Γενναία Ελληνόπουλα ! Μη φοβάστε ! Ψηλά οι καρδιές. Ο Χριστός και η Ελλάδα πάντοτε νικούν, όπως μας το θύμησε η μεγάλη Επέτειος του θρυλικού «ΟΧΙ». Είμαστε στο πλευρό σας. Νάχετε πάντα κατά νουν τον θεόπνευστο λόγο : «Διήλθομεν δια πυρός και ύδατος και εξήγαγες υμάς εις αναψυχήν (Ψαλμ. ξε 12). Η Ορθόδοξη Ελλάδα σας θαυμάζει και σας καμαρώνει. Ο Χριστός μαζί σας».

Ο  Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιεί είναι αυτοί οι αστυνομικοί;

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, όπως είδαμε κι άλλη φορά να γράφεται στο ιστολόγιό σας, μιλά συνεχώς για εθνικά και πατριωτικά θέματα, τη Β. Ήπειρο κ.λπ. Τώρα ομιλεί για την μη παραλαβή της Κάρτας του Πολίτου και εκφράζει την ιερά αγανάκτησή του και αποδοκιμάζει με την χαρακτηριστική λέξη ΝΤΡΟΠΗ την απόταξη αστυνομικού.
Για την αίρεση, όμως, του Οικουμενισμού, τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Περγάμου Ιωάννη, τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο κ.ά., που τη διακινούν, δεν τον ακούσαμε δημοσίως να εκφράζει την ιερή αγανάκτησή του ούτε να τους απευθύνει το "ΝΤΡΟΠΗ", ακολουθώντας τη "Σωτηρική" γραμμή: μη τα βάζετε με τους δεσποτάδες για να μας αφήνουν να επιτελούμε το "ἐργο" μας! Άρα την Πατρίδα και το οργανωσιακό "έργο" τα βάζουν πάνω από την διαφύλαξη της Πίστεως και της Ορθοδοξίας.
Ι.Θ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κονίτσης Ανδρέας δίδει συνεχώς την ορθόδοξη μαρτυρία του ως αρχιερέας. Πολλές φορές έγραψε και μίλησε ενάντια στον οικουμενισμό. Είναι γνωστό ότι έχει και επιστολές γράψει στον πατριάρχη για το θέμα του οικουμενισμού. Στα κηρύγματά του εδώ στην επαρχία του οπλίζει τον λαό με αγωνιστικό φρόνιμα ενάντια σε αυτούς που χαλκεύουν την πίστη. Μακάρι να υπήρχαν άλλοι 5 δεσποτάδες σαν αυτών θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα στην εκκλησία.
Σχετικά τώρα με τους οργανωσιακούς ο Σωτήρας πολλές φορές κριτικάρει ανοικτά το ρόλο των μεγάλων υπέρ του οικουμενισμού. Σε συμβουλεύω να διαβάσεις την εφημερίδα Σωτήρ της 1η Νοεμβρίου 2010 για να δες την στάση την έντιμη την οποία κρατούν οι σωτηρικοί.

Ανώνυμος είπε...

Κριτικάρει το ρόλο των μεγάλων κατά του οικουμενισμού αλλά δέχεται τη βράβευση του π.Καλλίστρατου Λυράκη απ τον κατασκανδαλίσαντα το ορθόδοξο ποίμνιο μητροπολίτη Δημητριάδος.Ποιεί την νήσσαν για το διωγμό του Νικοδήμου ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΌΣΑ ΣΚΆΝΔΑΛΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΏΝ.Να τα λέμε όλα ανώνυμε των 5:24.
ΓΑΛΗΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Πού είναι η επίσημη θέση της Ελλαδικής εκκλησίας;Γιατί σιωπούν μπροστά σε τέτοια Αποκαλυπτικά γεγονότα;Αν όντως δεν πρέπει να προμηθευτούμε την κάρτα τι θα κάνουμε όταν θα έχουμε χάσει τις δουλειές μας;ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!
ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ!!!!!!!!!

Δημήτριος Γ. Στανίτσας

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα έχεις κάνει ρωσική σαλάτα Γαληνέ. Τα έβαλες όλα στο τραπέζι και δεν ταιριάζουν. Στο μόνο που θα σου απαντήσω είναι ότι αν κάποιος υπερασπίστηκε τον Αττικής Νικόδημο αυτός είναι ο Κονίτσης Ανδρέας οποίος τον υπερσιτίστηκε στην σύνοδο της Ιεραρχίας με παρρησία και ανδρισμό. Ψάξε αλλού για επισκόπους και αρχιεπισκόπους διπλωμάτης και ψεύτες και όχι στον Ανδρέα. Όταν όλοι τον προέτρεπαν λίγο προ της εκλογής του να κλήση το στόμα του αυτός την παραμονή της εκλογής του από τον ραδιοσταθμό της Μητροπόλεως υπερασπίζονταν τους τρεις τότε καταδιωκομένους επισκόπους.
Δόξα και τιμή αξίζει στον δεσπότη της Κόνιτσας Ανδρέα τον λαοπρόβλητο.

Ανώνυμος είπε...

O ανώνυμος των 9:30 αντί να χρησιμοποιεί ηχηρές και εντυπωσιακές λέξεις προς εντυπωσιασμό κι αντί να αναλίσκεται σε ζητωκραυγές για το λαοπρόβλητο όπως τον χαρακτηρίζει μητροπολίτη Κονίτσης καλό θα είναι να προσαγάγει ουσιαστικά και προπαντός φρέσκα αντεπιχειρήματα στην κατά πάντα τεκμηριωμένη κριτική που ασκείται για την εκκλησιαστική πολιτική του μητροπολίτη Κονίτσης.Δε μας ενδιαφέρει τι έκανε το 1994 ο μητροπολίτης Ανδρέας αλλά ΣΗΜΕΡΑ.Δεν είδα καμία δημόσια δήλωση στήριξης του εν λόγω δεσπότη προς τον εσταυρωμένο μητροπολίτη Νικόδημο.Αντ αυτού εκκωφαντική σωπή.Ίσως γιατί σε διαφορετική περίπτωση θίγονται κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μητροπολίτες,φίλοι του κου Ανδρέα και ο νοών νοείτω!
ΓΑΛΗΝΟΣ

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ο Κονίτσης είναι ένας λαμπρός ιεράρχης που αγωνίζεται με συνέπεια και για τα εθνικά θέματα και για την τήρηση των Κανόνων και για τα θέματα του Οικουμενισμού και του Νεοβαρλααμισμού.

Και οπωσδήποτε σέβεται τον Αγιο Αττικής και ψηφίζει υπέρ του.

Στα αρχιεπισκοπικά δώματα αναζητείστε τον αίτιο της καταβαράθρωσης του δικαίου του Αγίου Αττικής.

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπέρα!Αν αυτό είναι το χάραγμα του Αντιχρίστου.που είναι ο Αντίχριστος;Η Αγία Γραφή μας λέγει πως το χάραγμα θα υπάρξει μετά την εμφάνιση του Αντιχρίστου...και παλαιότερα κάποιοι δεν αγόραζαν εβαπορέ γάλα επειδή ήταν τυπωμένο το 666 ..και άλλοι ενοχοποιούσαν την κάρτα του ΟΑΣΑ [Κάρτα απεριορίστων διαδρομών]οτι είχε και αυτή το χάραγμα.Ας περιμένουμε να δούμε τι θέση θα πάρει η ορθόδοξος Εκκλησία.Εχω μάθει πως θα υπάρχει πλαφόν στο ποσό που θα μας καλύπτει το κράτος για τα προβλήματα υγείας μας..Αυτό θα ορίζει τον αριθμό των επισκ΄εψεων στους γιατρούς,φάρμακα,νοσήλεια..Τα υπόλοιπα θα τα πληρώνει ο ασφαλισμ΄ενος από την τσέπη του....πην

Ανώνυμος είπε...

Ο μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος καταδιώκεται απηνώς από τους εχθρούς του και προδίδεται καθημερινά απ τους υποτιθέμενους φίλους του.Η πικρή αλήθεια είναι ότι μόνο ο μητροπολίτης Κυθήρων συμπαραστέκεται ουσιαστικά στο μητροπολίτη Νικόδημο.Μόνο αυτός κάνει θαρραλέες,δημόσιες παρεμβάσεις οι οποίες και του στοίχισαν.Οι υπόλοιποι τηρούν ένοχη σιωπή.Δε φθάνει μόνο να ψηφίζουν υπέρ του Νικοδήμου.Και επί τη ευκαιρία:είδατε εσείς ποτέ κάποιο σχόλιο συμπαράστασης προς το Νικόδημο από μέρους του περιοδικού Ο ΣΩΤΗΡ;Να γιατί μας πιάνει αδελφοί το δίκαιο παράπονο.Έχουμε άδικο;