Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης σε συνέντευξή του στις 19 Νοεμβρίου κάνει τη διαπίστωση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν διαβάζει ιστορία» και αποφασίζει αμέσως να δώσει λύση στο πρόβλημα της πόλης εκδηλώνοντας την πρόθεσή του να εγκαταστήσει στην Πλατεία Ελευθερίας μνημείο «για την επανάσταση των Νεοτούρκων».
Εξηγεί δε ότι το μνημείο αυτό θα αποτελεί κίνητρο να έρχονται στη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι «να προσκυνούν τα πατρογονικά τους» όπως, κατά την έκφρασή του, «πάμε εμείς στην Κωνσταντινούπολη, προσκυνάμε την Αγια-Σοφιά και χώνουμε τα ωραία μας λεφτά».
Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) υπενθυμίζει ότι το κίνημα των Νεοτούρκων, ανεξάρτητα από τις αρχικές προοδευτικές διακηρύξεις του, μετεξελίχθηκε σε αδίστακτο γενοκτονικό μηχανισμό.
Ότι οι Νεότουρκοι σε συνέδριό τους, που έγινε εδώ στην Οθωμανική ακόμη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1911, αποφάσισαν επίσημα την εξόντωση των μη τουρκικών εθνοτήτων.
Ότι αυτοί εμπνεύσθηκαν, σχεδίασαν και έθεσαν σε εφαρμογή τις ειδεχθείς γενοκτονικές μεθόδους κατά των Χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, που συνέχισε και ολοκλήρωσε ο Κεμαλισμός με συνέπεια εκατομμύρια θύματα, ανάμεσα στα οποία και 353.000 Έλληνες του Πόντου, η ιερή μνήμη των οποίων δεν είναι ανυπεράσπιστη σε αυτή την πόλη και βεβαίως δεν προσφέρεται για τουριστική εκμετάλλευση.
Για το σκοπό αυτό μπορεί να αναδείξει ο κ. Δήμαρχος τα οθωμανικά μνημεία που υπάρχουν στην πόλη.
Λόγοι ιστορικοί, ηθικοί, συναισθηματικοί υπαγορεύουν να είμαστε αδιάλλακτα αντίθετοι σε κάθε σκέψη να αποδοθούν τιμές σε γενοκτόνους.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης                            Κωνσταντίνος Γαβρίδης
Καθηγητής Kαρδιολογίας                        Δικηγόρος

ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΔΕΩΝ

3 σχόλια:

lykourgos nanis είπε...

Καταστροφή για τη Θεσσαλονίκη προβλέπεται να αποτελέσει η δημαρχιακή θητεία του κου Μπουτάρη.Τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα είναι πολλά.Εκεί οδήγησαν η αποχή και η εξεζητημένη συμπεριφορά του μητροπολίτη Άνθιμου.Ηρωοποίησαν στα μάτια πολλών τον κο Μπουτάρη.Αλλά όταν θα αρχίσει η διαδικασία αποχρωματισμού της πόλης απ τη θρησκευτική και εθνική της ταυτότητα τότε θα είναι αργά για δάκρυα.Ο Θεός να λυπηθεί τους Θεσσαλονικείς!

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά ο εξ Ηλείας ορμώμενος και ελθών εκ μεταθετού. Το έκανε το θαύμα του. και τώρα θα το πληρώσουμε εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική η πρόταση. Να φτιαχτεί και κάποιο για τους Βούλγαρους ώστε και αυτοί να κατακλύσουν τουριστικά την πόλη. Και να παραχωρηθεί και ναός ώστε να κάνουν την Εξαρχεία μετά από τόσα χρόνια στην Σαλονίκη.