Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ - Παναγιώτης Τελεβάντος

Με πολλή συγκίνηση οι Πανέλληνες παρακολουθούν και χειροκροτούν τις επιτυχείς παρεμβάσεις του Παναγιότατου για την αποκατάσταση των δικαίων του Οικουμενικού Θρόνου.
Η επιστροφή των λειψάνων του αείμνηστου Πατριάρχη Κωνσταντίνου ΣΤ΄- του εξόριστου πρόσφυγα Πατριάρχη που εξανάγκασε σε εξορία και παραίτηση το Τουρκικό καθεστώς - ευοδώθηκε τελικά μετά από άοκνες προσπάθειες του Παναγιότατου.
Δυστυχώς όμως και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη, ούτε η Θεολογική Σχολή της Χάλκης άνοιξε, ούτε τα παρανόμως καταληφθέντα περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου απεδόθησαν στο νόμιμο τους κάτοχο, ούτε και αναγνωρίστηκε ευθέως και επίσημα το νομικό καθεστώς του Πατριαρχείου. Ούτε και αποδέχεται ή προσφωνεί τον Παναγιότατο ως Οικουμενικό Πατριάρχη το Τουρκικό κράτος.
Και οι αιτήσεις χορήγησης της τουρκικής υπηκοότητας σε πολλούς αρχιερείς δεν έχουν ακόμη ικανοποιηθεί. Είτε για ορισμένους Ιεράρχες ήρθε σαφής άρνηση χορήγησης της τουρκικής υπηκοότητας είτε για ορισμένους άλλους ζητούνται όλο και περισσότερα πιστοποιητικά και χαρτιά για να τους σταλεί το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να τους δοθεί η υπηκοότητα.
Ο Πατριάρχης μας αγωνίζεται με χέρια και με δόντια να κρατήσει ζωντανό το Πατριαρχείο. Ολοι ανεξαίρετα οι Ελληνες και οι Ορθόδοξοι προσευχόμαστε στον Αγιο Θεό να τον ενισχύει και να τον ενδυναμώνει στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει έναντι των προαιώνιων εχθρών της πίστης και του Γένους μας.
Ελπίζουμε ότι οι εθνομειοδότες και Τουρκοπροσκυνημένοι που μας κυβερνούν να ανανήψουν και να θέσουν την Τουρκία μπροστά στις ευθύνες της. Το Πατριαρχείο χρειάζεται τη σθεναρή τους υποστήριξη η οποία πρέπει να εκδηλωθεί με αποφασιστικότητα και όχι απλά με εθιμοτυπικές επισκέψεις των Ελλήνων αξιωματούχων στον Παναγιότατο και στους ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου κατά το διάλειμμα του shopping που κάνουν στη Βασιλεύουσα και στα κέντρα της Διασποράς.   
Παναγιώτης Τελεβάντος  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστές επισημάνσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τελέβαντε...
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ...ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

Αριμαθαίος είπε...

Συμφωνώ και χαίρω για τις θέσεις του κ. Τελεβάντου.