Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μιλούν για πολιτισμό και για πρόοδο. - Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος

Μιλούν για πολιτισμό και για πρόοδο. Και οι κοινωνίες τους υποφέρουν από αδίστακτους δολοφόνους, εκβιαστές, αναρχικούς, εξτρεμιστές. Φόβος και τρόμος τους έχει καταλάβει από τις αεροπειρατείες, τις απαγωγές, τις δολοφονίες, τις εκρήξεις, τις απειλές. Κατήντησε η ζωή στις μεγαλουπόλεις ένα μαρτύριο που η ανασφάλεια το επιτείνει και δημιουργεί αδιέξοδο. Πού είναι τώρα ο πολιτισμός των ευρωπαίων; Έπεσαν χαμηλά, γεύθηκαν τη βία, δοκιμάζουν κάθε μέρα την αναρχία. Και η κατάστασις επιδεινώνεται, λες και οι δυνάμεις της ανωμαλίας βάλθηκαν να εκριζώσουν και να αφανίσουν τις ανθρώπινες κοινωνίες.
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών.

Ανώνυμος είπε...

Αμην!

Ανώνυμος είπε...

λειπει καθε μερα που περνα ολο κ περισσοτερο...Η-Γ-Ε-Τ-Η-Σ!
Α-Υ-Θ-Ε-Ν-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ!=ΕΛΛΗΝΑΣ!!
...ειμαι σιγουρος οτι απο κει ψηλα προσευχεται γιαυτα που αγαπησε περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο κ αγωνιστηκε γιαυτα σ'ολη του τη ζωη, τη ΠΑΤΡΙΔΑ κ τη ΠΙΣΤΗ!!

Ανώνυμος είπε...

Είχα πάει τυχαία σε μιά εκκλησία στο κέντρο να ανάψω κερί.
Κάποιος κύριος διηγόταν σε μιά κυρία ότι ένα πνευματικό παιδί του Χριστόδουλου τον είδε στον ύπνο του ότι ήταν στον παράδεισο και ήταν χαρούμενος.
Ας πρεσβεύει και για εμάς τους αμαρτωλούς.

Ανώνυμος είπε...

Ο καλύτερος ιεράρχης της Εκκλησίας τα 100 τελευταία χρόνια.

Μήπως θα πρέπει ναν ανακηρυχθεί επίσημα Αγιος;

Ανώνυμος είπε...

Η εκδήλωση της Αγιότητας προς ένα πρόσωπο από το πλήρωμα της Εκκλησίας, συμβαίνει με διαφόρους τρόπους, και όχι με λόγια του «αέρα». Τέτοιοι είναι οι ανεγέρσεις Ναών, η προσκύνηση εικόνων και λειψάνων, η θέσπιση εορτών, η συγγραφή ασματικών ακολουθιών, η επίκληση μεσιτειών ή πρεσβειών. Κύριος σκοπός αυτών είναι η προτροπή των πιστών να μιμηθούν εμπειρικά και δημιουργικά το φρόνημα και τη ζωή των Αγίων και τελικά του ιδίου του Κυρίου. Στο χέρι σου είναι να φτιάξεις ένα ναό για να δούμε πόσοι πιστοί θα προστρέξουν.
Αλλά μόνο λογάκια είσαι όπως και όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε μοναδικός πνευματικός ηγέτης. Ο Θεός μας τον πήρε σύντομα.