Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

H Παιδούπολη νήσου Πρώτης ζωντανεύει ξανά

 Για άλλη μια χρονιά η Παιδούπολη της νήσου Πρώτης άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχθεί παιδιά της Ομογένειας. Η Παιδούπολη φιλοξένησε παιδιά Ομογενών στις εγκαταστάσεις της για πρώτη φορά το 1951 και ύστερα για κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες. Για κάποιο διάστημα η κατασκήνωση υπολειτουργούσε όμως από το 2008 και μετά επανήλθε δυναμικά. Στις 10 Ιουλίου με αφορμή την λειτουργία της Παιδούπολης ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε την Παιδούπολη και χοροστάτησε στο ναό της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στον αυλόγυρο του ναού ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδούπολης και τον διευθυντή της Σταύρο Ραφαηλίδη για τη σημαντική τους προσφορά.


 Να επισημανθεί ότι κατά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της Παιδούπολης μια ομάδα νέων εθελοντών της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ με εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υπόβαθρο μετέβη στο νησί με σκοπό να βοηθήσει στις εργασίες, ενώ αναμένεται και μια δεύτερη ομάδα νέων που θα βοηθήσει στην αρτιότερη λειτουργία της κατά τη δεύτερη περίοδο που ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται με την συνεχή συνεργασία των Διοικητικών Συμβουλίων της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμέικων Ευαγών Ιδρυμάτων.


Πηγή: Rumvader

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθεια που αξίζει συγχαρητήρια. Μπράβο σε όλους αυτούς που συνεργάζονται για την προκοπή της νεότητας της ομογένειας.
Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Με αυτή ζωντανεύει και ο Ελληνισμός. Είναι παρήγορο το ότι βρίσκει χρόνο ο Παναγιότατος να επισκεφτεί και να δυναμώσει με την παρουσία του την νεότητα της Πόλης. Ο Θεός να τον έχει καλά διότι αν και τα χρόνια περνούν αυτός δεν σταματά την διακονία του λαού του Θεού.
π. Νεόφυτος.

Ανώνυμος είπε...

Για την ομογένεια της Πόλης των ονείρων μας αξίζουν πολλά. σε όσους κουράστηκαν και πρόσφεραν συγχαρητήρια.