Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ιερώνυμος: Η Εκκλησία φορολογείται περισσότερο από άλλους

Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την κληρικολαϊκή συνέλευση της αρχιεπισκοπής. Τόνισε ότι η Εκκλησία φορολογείται και ίσως περισσότερο από τους άλλους και πρόσθεσε ότι δεν ζητάει να εξαιρεθεί για τα ακίνητα εκείνα τα οποία αποφέρουν έσοδα.
Υπενθύμισε ότι οι ναοί ακόμη και στις άλλες θρησκείες και δόγματα δεν φορολογούνται ενώ χαρακτήρισε ως "φανταστικά" τα όσα λέγονται περί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ανακοίνωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα εκδοθεί βιβλίο του με συγκεκριμένα στοιχεία για την εκκλησιαστική περιουσία, ενώ χαρακτήρισε αχάριστους όσους παραγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας.
Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι επί του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, προσφέρθηκε στην Πολιτεία ακίνητο στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων για να ανεγερθεί το νοσοκομείο των Αθηνών και μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε.
Ο κ. Ιερώνυμος απάντησε με χιούμορ σε ερώτηση πως είναι η υγεία του, καθώς πρόσφατα επέστρεψε από διαγνωστικό κέντρο της Γερμανίας όπου είχε μεταβεί για εξετάσεις. Μάλιστα είπε χαμογελώντας ότι "η υγεία του είναι πολύ καλή αν και κάποιοι περίμεναν να πεθάνει, αλλά όπως όλοι βλέπουν εδώ είμαστε πάλι και συνεχίζουμε".
Πηγή: Nooz.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,πολύ ορθά κατά τη γνώμη μου,αντέδρασε στην προσπάθεια των ανιστόρητων εκκλησιομάχων να πλήξουν την Εκκλησία με αφορμή την οικονομική κρίση για την οποία αυτή είναι αμέτοχη.Πάει πολύ να μέμφονται την Εκκλησία οι άνθρωποι που τη λήστεψαν κυριολεκτικά και τη στέρησαν από πολύτιμους πόρους,αναγκαίους για την επιτέλεση του τεράστιου φιλανθρωπικού της έργου!Πού θα καταφύγει ο συμπατριώτης μας που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι,το ηλεκτρικό,τα γραμμάτια παρά στην Εκκλησία;Πού θα καταφύγει η ατυχήσασα άγαμη μητέρα και ο παραστρατημένος και στραπατσαρισμένος απ τις φουρτούνες της ζωής αδελφός μας;Η Εκκλησία της Ελλάδος συντηρεί με οικονομική βοήθεια το τρίτο παιδί των οικογενειών στη Θράκη συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος της υπογεννητικότητος!Αυτά τα γνωρίζουν άραγε οι κατήγοροί της Εκλησίας μας ή όχι;Κι αν τα γνωρίζουν,όπερ και το πιθανότερο,γιατί ανοίγουν το απύλωτο στόμα τους και εμέσσουν εναντίον της τα μύρια όσα;Έκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι!Δυστυχώς έπιασε η ελεεινή προπαγάνδα για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου,το οποίο μάλλον είναι φούσκα που άρχισε να ξεφουσκώνει!Και σε λίγο καιρό η σκευωρία θα καταπέσει πλήρως!Η λάσπη βέβαια θα μείνει.Η λάσπη που έριξαν οι γκαιμπελίσκοι της Νέας Τάξης που απεργάζεται την κατασυκοφάντηση και περιθωριοποίηση της Εκκλησίας!Αλλά ζει Κύριος ο Θεός!Ό,τι και να σοφισθούν οι εχθροί της Εκκλησίας μας κι όσα λάθη κι αν κάνουν οι ταγοί της Αυτή θα αποτελεί μέχρι της συντελείας του αιώνος ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΘΥΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ,ΤΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗΣ όπως έγραψε κάποτε ο αοίδιμος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Κοτσώνης!
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ETΣΙ ΕΙΝΑΙ!