Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Γυρνούν την πλάτη οι νέοι στην Ελλάδα

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της... Και τα παιδιά της, της γυρίζουν την πλάτη! Αυτό καταδεικνύεται σε έρευνα της Κάπα Research, η οποία δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής» και αφορά τους νέους ανθρώπους ηλικίας 18-34 ετών.
Αυτή η κατηγορία των πολιτών δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη ζωή τους, γεμάτοι ανησυχία, φόβο και οργή για όσα συμβαίνουν στη χώρα, απαισιόδοξοι για το μέλλον και κυρίως πρόθυμοι να την εγκαταλείψουν.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 66% των ερωτηθέντων έχουν τάσεις φυγής από την Ελλάδα και δηλώνουν ότι αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έφευγαν.
Το 67,2% πιστεύει ότι το Δημόσιο είναι το κύριο εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και μόλις το 5% θα ήθελε στο μέλλον μία θέση δημοσίου υπαλλήλου.
Οι περισσότεροι δεν έχουν το εισόδημα που θα επιθυμούσαν, δέχονται την οικονομική βοήθεια των γονέων τους και δεν έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη ζωή τους.
Το 64% θεωρεί την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι. Ωστόσο το 10% των νέων σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πόλη και να ασχοληθούν με γεωργικές καλλιέργειες.
Όσο για τους παράγοντες που εμπνέουν εμπιστοσύνη, είναι κυρίως ο ευατός τους με 62,7%, ενώ τα πολιτικά κόμματα πιάνουν πάτο, με μόλις 0,6%!

Πηγή: Nooz.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όσο γληγορότερα φύγουν από την ψωροκώσταινα τόσο καλύτερα γι’ αυτούς.