Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστόριας ο π. Ιερόθεος Ζαχαρής

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Οικουμενικού Πατριαρχείου . Διώρισε  νέον Ἡγούμενον τῆς ἐν Ἀστορίᾳ Νέας Ὑόρκης Ἱερᾶς Πατριαρχικῆς καί Σταυροπηγιακῆς Μονῆς Ὁσίας Εἰρήνης Χρυσοβαλάντου τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἱερόθεον Ζαχαρῆν.



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kapote tn evrizan ton p.ierotheo alla o theos etsi thelise o tapinon eafton ipsothisete.k is anotera k episkopos tou oikoumenikou thronoy
kali dinami

Ανώνυμος είπε...

Η επιτυχία του ως Ηγουμένου είναι δεδομένη. Υπήρξε άριστος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών υπό του Μητροπολίτου Νικοδήμου Βαλληνδρά. Το έργο του μέγιστο. Η Μητρόπολη Πατρών αναμορφώθηκε επί της Διοικήσεως του. Σχολή Γονέων, Σχολή Πληροφορικής, Σχολή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ιερατικά Συνέδρια, Ποιμαντικές Συνάξεις. Άφησε μία χρυσή εποχή στην Πάτρα. Μετά πρόσφερε με την επιτυχημένη διακονία του στην Αθωνιάδα ως στοργικός και δραστήριος Σχολάρχης της. Τώρα ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έκανε την καλυτέρα επιλογή. Η Ιερά Μονή θα ξαναβρεί με τον π. Ιερόθεο την πνευματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιερόθεος είναι ότι το καλύτερο μπορούσε να προσφέρει η Πάτρα στην ομογένεια της Αμερικής.

Ανώνυμος είπε...

Ο νέος Ηγούμενος θα μεταφέρει το αγιορείτικο ήθος στην Νέα Υόρκη.
Πνευματικό ανάστημα της Μονής των Ιβήρων και άξιο τέκνο του προηγουμένου Βασιλείου.
Ευγενική ψυχή και πολυτάλαντος κληρικός.
Θα δικαιώσει τις προσδοκίες του Φαναρίου.
Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι (αληθινά και όχι ταπεινά διότι η ταπείνωση δε με διακρίνει δυστυχώς) ο Κύριος να σταθεί βοηθός του π. Ιεροθέου στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Και λέω δύσκολο διότι εκτός του ότι η ηγουμενία είναι έργο πάνυ δύσκολο και απαιτήτικό έτσι κι αλλιώς πρόκειται να ασκηθεί σε μια μονή που βρίσκεται σε ένα χώρο έξω από τα γνώριμα και δεδομένα της χώρας μας.
Ίσως κάποιοι βιαστούν να απαντήσουν ότι μια ορθόδοξη μονή όπου κι αν βρίσκεται είναι ίδια. Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να είναι έτσι. Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι αφού από τη μια το πολιτιστικό πλαίσιο μάς κάνει συχνά να διαφέρουμε πολύ κι από την άλλη συχνά εμείς οι ορθόδοξοι μπερδεύουμε την εκκλησιαστική σώζουσα αλήθεια με το πολιτιστικό περίβλημα και να κάνουμε λάθη.
Με τις σκέψεις αυτές εύχομαι στον π. Ιερόθεο να επιτύχει στο έργο που ο Θεός του αναθέτει προς σωτηρία του ιδίου και βοήθεια των αδελφών. Όσοι τον γνωρίζουν και τον αγαπούν ας αναπέμψουν μια προσευχή για κατευόδιο!
w

Ανώνυμος είπε...

Οχι κατευόδιο ! Ευχές γιά μιά αποδοτική αφιέρωση στήν ΕΚΚΛΗΣΪΑ ! Οχι σέ ανθρώπους,εν οίς ουκ έστι σωτηρία !! Καλή δύναμη !

Αριμαθαίος είπε...

Ο Θεός να τον φωτίζει στον δύσκολο αγώνα τον οποίο με την ευχή του Πατριάρχου αναλαμβάνει.