Τρίτη 29 Μαΐου 2012

«Ἡ Ρωμανία κι᾿ ἂν ἐπέρασεν ἀνθεῖ καὶ φέρνει κι᾿ ἄλλο».

«Ἡ Ρωμανία κι᾿ ἂν ἐπέρασεν
ἀνθεῖ καὶ φέρνει κι᾿ ἄλλο».

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τί ωφελούν τέτοιες εικόνες..?

Μετά αναστατωνόμαστε οταν βλέπουμε καποιες αντίστοιχες εικόνες των Τούρκων...

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ μου το αν ωφελούν θα το κρίνει ο κάθε επισκέπτης όπως και εσύ.

Σε άλλους μιλούν, και λένε πολλά θετικά, και σε άλλους αρνητικά.

Εγώ από μικρό παιδί έζησα με τις διηγήσεις της Νόνας (γιαγιάς) μου Ελένης -από το σόι της μητέρα μου-, που μου μιλούσε με θέρμη και κλάμα για την Πατρίδα (Αλάτσατα, Ερυθραίας). Για τον μάρτυρα πατέρα της Δημήτριο Μακρυδάκη-Κοτσαμπάση, του οποίου τα κόκαλα είναι θαμμένα εκεί στην Πατρίδα, προσδοκώντας Ανάσταση Νεκρών, χωρίς κάποιο καντήλι. Στο σπίτι, υπάρχου τρεις ιερές εικόνες, ήλθαν και αυτές από την Ιωνία στην Πάτρα ξεκληρισμένες.

Έζησα… με ιστορίες του Παππού μου Αναστάσιου -του οποίου το όνομα φέρω- που πολέμησε επί χρόνια -ως και την καταστροφή- για την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας. Έφτασε πολεμώντας ως το Εσκί Σεχίρ. Ως μαρτυρία των αγώνων του για την Πατρίδα, έφερε τραύμα στο δεξί του πόδι.

Στο σπίτι υπάρχει ακόμα, ως οικογενειακό κειμήλιο και θησαυρός, το σπαθί του προπάππου μου, από τον πατέρα μου, που αγωνίσθηκε για την ελευθέρια της Ελλάδας από τους Τούρκους το 1821.

Έζησα μαθαίνοντας για του αγώνες του πατέρα μου Κωνσταντίνου εναντίον των Γερμανών κατακτητών. Ο ίδιος ποτέ δεν διεκδίκησε το οποίο όφελος από τους αγώνες του.

Ο καθένας ζει με τα βιώματά του …..

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος
Μικρασιάτης 3ης γενιάς

Ανώνυμος είπε...

Με το σκεπτικό του πρώτου σχολιογράφου να μην υπάρχουν και οι χάρτες της Ελλάδας γιατί για θα παραπονεθούν οι Τούρκου που απελευθερώθηκαν οι Έλληνες και δεν είναι κάτω από τον ζυγό τους. Μα τόσο πολύ βρώμισε η σκέψη μερικών κατοίκων αυτής της Ελλάδας;

Ανώνυμος είπε...

Οι Έλληνες γινήκανε Γάλλοι του πουρκουά; Ρε φίλε εσύ δώστα όλα!! Δεν υπάρχει σ’ εσένα εθνικό φιλότιμο; Έχεις διαβάσει ιστορία; Ρε φίλε πολύς ο συνωστισμός στην Ελλάδα πήγαινε στην Τουρκία θα φας καλάαααα!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κάθε απάντηση είναι περιττή. Σε απόψεις αυτού του είδους αξίζει η περιφρόνηση.

Αριμαθαίος είπε...

Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός χωρίς συνείδηση. Στην σημερινή συγκυρία της γενικευμένης κρίσης, η γνώση μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Ο χάρτης αυτός, παρουσιάζει μέρος του Έθνους, που σήμερα δεν υφίσταται, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει και να διαγραφή από την ιστορική μνήμη μας.
Τον κ. Κωστόπουλο, τον διάβαζα την περίοδο το 90, που αρθρογραφούσε σε δύο περιοδικά επί εθνικών ιστορικών θεμάτων, σε άρθρα που είχαν σχέση με την Θράκη (Ανατολική και Δυτική). Τα περιοδικά έκλεισαν, και έτσι μάλλον σταμάτησε και ο αρθρογράφος την γραπτή ενασχόλησή του με την ιστορία.
Ο Ευριπίδης έγραφε: «Όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν».

Ανώνυμος είπε...

OI εικόνες ωφελούν για να διδάσκουν κάποιους που ρωτούν όπως εσύ.

Ανώνυμος είπε...

είμαι ο 1ος σχολιαστης

Μάλιστα.. Το πόσο εθνικόφρων ή πατριώτης είμαι το ξέρει καλύτερα ο Θεός και εγώ. Οχι εσείς.

Εχουμε μπουχτήσει από ιστορίες για το ένδοξο παρελθόν μας που αντί να μας γίνονται παράδειγμα προς μίμηση, επαναπαυόμαστε, φτάνοντας στο σημερινό χάλι της πατρίδας μας.Επίσης, έχω βαρεθεί τύπους σαν τους κυρίους των σχόλιων 08.01 και 08.17 που το παιζουν αληθινοί κ γνήσιοι πατριώτες. Κατι τύποι σαν κ εσάς φέρατε την ελλάδα σε αυτό το χάλι.

Γνωρίζω την ιστορία μου και είμαι ρεαλιστής.Προτιμώ να είμαι απο τους ανθρώπους, που όπως είπε ένας Ρωμιός σε μια πρόσφατη εκπομπή του Balkan express: Υπάρχουν 3 ειδών ανθρώπων. Ο χαζός που δεν ξέρει ιστορία και μισεί, ο κακός που γνωρίζει την ιστορία του, αλλά πάλι μισει και τέλος ο εξυπνος άνθρωπος που δεν ξεχνά το παρελθόν του, αλλά ξέρει να συγχωρεί και να ζει ειρηνικά (κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια του)

Εγω επιλέγω να είμαι έξυπνος. Εσείς που αμέσως πήρατε φωτιά με το σχόλιο μου, πάρτε τα όπλα και πάρτε πίσω τη Πόλη.

Ανώνυμος είπε...

Το αντίθετο του έξυπνος είσαι. Τα όσα γράφεις δεν έχουν καμία σχέση με την φωτογραφία. Μάλλον κάτι άλλο ψάχνεις. Αν καταβάλεις προσπάθεια θα το βρεις.

Ανώνυμος είπε...

και εσύ αν σκεφτείς λίγο περισσότερο θα καταλάβαινες ότι απάνταγα στους προηγούμενους σχολιαστές!

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιους έξυπνους σαν και σένα πρώτε ανώνυμε τι τους θέλουμε τους εχθρούς μας!