Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΝΟΡΙΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ

 Οι αντίξοες οικονομικές συνθήκες οι οποίες έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα την ελληνική οικογένεια παρατείνονται, με αποτέλεσμα η ανησυχία και η αβεβαιότητα για το μέλλον να έχουν κυριαρχήσει στην ψυχή των απλών πολιτών και κυρίως των γονέων.
Οι τραγικές αυτές συνθήκες που βιώνουν οι έλληνες πολίτες κινητοποίησε για μία ακόμη φορά την τοπική μας Εκκλησία. Συγκεκριμμένα ο εφημέριος του ιστορικού προαστείου Ποταμός Κερκύρας απέστειλλε στον διευθυντή της τοπικής σχολικής κοινότητας την εξής επιστολή.

"Αξιότιμον κον Διευθυντήν
Δημοτικού Σχολείου
Ποταμού Κερκύρας

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει θεσμούς και τοπικούς φορείς μεταξύ τους, εν όψει και της συνεχιζόμενης τραγικής καταστάσεως εις την οποίαν εξακολουθεί να βυθίζεται η σύγχρονη ελληνική οικογένεια, θα επιθυμούσαμε να μας γνωρίσετε εάν έχει υποπέσει εις την δικήν σας ή των συναδέλφων σας εκπαιδευτικών αντίληψιν, περιπτώσεις μαθητών του υπό την ευθύνη σας σχολείου (ανεξαρτήτου θρησκεύματος ή χώρας προελεύσεως), που στερούνται πρωινού και "κολατσιού", προκειμένου και η τοπική μας Εκκλησία, ως ενορία, να συμβάλλει, κατά των δυνατοτήτων της, εις την μείωσιν ή και εξάλειψιν του τραγικού αυτού φαινομένου που ενίοτε παρουσιάζεται σε σχοιλικές κοινότητες της πατρίδος μας.
 
Βεβαίως η διερεύνησις τοιούτων περιπτώσεων απαιτεί ιδιαιτέραν προσοχήν και διάκρισιν, χαρίσματα με τα οποία σας έχει κοσμήσει ο Θεός, δια της σοβαρότητος του χαρακτήρος σας αλλά και της πολυετούς πείρας σας.
Επιπλέον σας γνωστοποιούμε οτι η Ενορία μας από την ερχόμενη εβδομάδα (28/11/2012) ξεκινά, εντελώς δωρεάν, ενισχυτικά μαθήματα Αγγλικής γλώσσης σε μαθητές που στερούνται της δυνατότητος παρακολούθησης μαθημάτων σε ιδιωτικά φροντιστήρια. Τα μαθήματα αυτά θα πραγματοποιούνται από έμπειρο καθηγητή -μεταφραστή κάθε Τετάρτη 5 -6 μ.μ. και Σάββατο 10 -11 π.μ. εις την αίθουσαν του Ιερού Ναού Αγίου Βαρβάρου (παραπλεύρως του Ιερού Ναού).
Θα ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας εάν μπορούσατε σε συνεργασία με τους λοιπούς εκπαιδευτικούς, να μεταφέρατε την είδηση της ενάρξεως αυτής της δραστηριότητος σε μαθητές και γονείς που ανήκουν στην ομάδα συμπολιτών που προαναφέραμε.
Επίσης θα προσπαθήσουμε στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητος να επεκτείνουμε την ενισχυτική διδασκαλία και στα μαθήματα της Ελληνικής γλώσσης.
Μόνον με τον εθελοντισμόν θα μπορέσει η κοινωνία μας να ορθοποδήσει σε όλους τους τομείς. Δυστυχώς στα χρόνια της δήθεν "ευμάρειας" και "ευημερίας" οι εθελοντές είχαν τεθεί εις το περιθώριον από όλους όσους διοικούσαν οργανισμούς και δημοσίους φορείς.
Κύριε Διευθυντά,
πεπεισμένοι των ειλικρινών σας αισθημάτων και προθέσεων και αναμένοντας εναγωνίως την εκ μέρους σας ανταπόκρισιν, διατελούμεν

Μετά πάσης τιμής και απείρου εκτιμήσεως
Πρωτοπρεσβύτερος
Γεώργιος Σπ. Πετράκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: