Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η εις Διάκονο χειροτονία π. Μάρκου Τζανακάκη

 Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων Αθηνών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του μέλους της ιεραποστολικής Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ» π. Μάρκου (Μηνά) Τζανακάκη. Στην Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο από Κεντρώας Αφρικής Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιος. Στο ιερό συμπροσευχόταν ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.


Αγαπητέ π. Μάρκο,
Εύχομαι με τη βοήθεια του Θεού να αναδειχτείτε αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας μας και της Αδελφότητας σας. Ασφαλή εχέγγυα δόκιμης σταδιοδρομίας αποτελούν η ενάρετη πολιτεία σας, η θεολογικής μόρφωσή σας, το ακέραιο του χαρακτήρα σας, μαζί με τη χρηστή διαγωγή σας και την αγαθότητα της καρδιάς σας.
Είθε «νά εὐαρεστήσῃς Θεῷ καί ἀνθρώποις», να διακονήστε την Εκκλησία με ζήλο ιερό, ταπείνωση και αγάπη εις δόξα Θεού και σωτήρια ψυχών.
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος








 Για τις φωτογραφίες ευχαριστώ τον κ. Γεώργιο Δ. Μαρκάκη

18 σχόλια:

Χ. είπε...

ΑΞΙΟΣ.-

Ανώνυμος είπε...

Να ζήση σαν της Κρήτης τα ψηλά βουνά και να διακονεί το ιερό Θυσιαστήριο και τον Λόγο του Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι πλέον η ζωή του π. Μάρκου Σταυρός και Θυσία για την δόξα του Αγίου Θεού. Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Να τον στερεώνει ο Θεός στην να αυτή του πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Να είναι καλά και να συνεχίσει την προσφορά του.

Ανώνυμος είπε...

αξιος!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένας άνθρωπος της αγνής προφοράς και με αρίστη συμπεριφορά απέναντι στους νέους. Ως υπεύθυνος του Οικοτροφείου Μεγάλου Βασιλείου, έδωσε στα παιδιά μας χριστιανική αγωγή, πνευματική τροφή και με την βιωτή του τα δίδαξε χριστιανικό ήθος. ΑΞΙΟΣ.
Αλεξ. Κ. Κολλιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Καλό παιδί και καλός θεολόγος. Είναι από αυτούς που μπορούν να συζητήσουν με τους νέους.

Ανώνυμος είπε...

Χαρά για τον π. Μάρκο και για πολλούς φίλους του. Να ζήσει και να διακονήσει με φόβο Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι ευχές που έγραψες αγαπητέ Αναστάσιε. Τα ίδια εύχομαι και εγώ στον νέο κληρικό της αδελφότητας.
Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Ο αγαπητός μας κ. Μηνάς… τώρα πλέον π. Μάρκος φόρεσε το τιμημένο ράσο της Εκκλησίας μας. δεν μπόρεσα να είμαι στην Αθήνα. Όμως με την προσευχή μου συμμετείχα στην χαρά της χειροτονίας του.
Θα επιθυμούσα να διαβάσω τα όσα είπε στην χειροτονία του. Τον παρακαλώ το κείμενο να το δώσει σε δημοσιότητα. Καλές οι φωτογραφίες αλλά δεν φτάνουν.
Άξιος. Άξιος. Άξιος!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσογαίας κ. Νικόλαος είναι τυχερός και καλή Μητρόπολη του έτυχε αλλά και του καλύτερους κληρικούς χειροτόνει για την μητρόπολή του.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικό ήταν να γίνει κληρικός. Την ζωή του την είχε δώσει στον Χριστό τον οποίο εύορκα ως τώρα υπηρέτησε. Ως κληρικός πιστεύω ότι θα μπορέσει βοηθήσει περισσότερο με τα χαρίσματα που τον έχει προίκιση ο Θεός. Καλορίζικος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι άξιος για κληρικός. Έχει αγάπη και κατανόηση. Είναι άνθρωπος της προσευχής και με πνεύμα θυσίας για τον συνάνθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Το περίμενα από καιρό. Έχει τα χαρίσματα τα οποία πρέπει να κοσμούν έναν ιερέα. Η χειροτονία του μας γέμισε με μεγάλη χαρά. Να ζήσει ο νέος κληρικός της σεβαστής μας Αδελφότητος και να αξιώσει τον προϊστάμενο π. Αστέριο να δει και άλλους κληρικούς από τα μέλη της αδελφότητος με ράσα.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος μέχρι τέλους της επίγεια ζωή του να είναι ο π. Μάρκος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στο οικοτροφείο δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα όσα μάθαμε κοντά του.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι Ο Θεός να τον αναδείξη Άξιο της Ουρανίου Βασιλείας