Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Είμαι απλά ένας προσκυνητής που εισέρχεται στην τελευταία φάση του προσκυνήματός του σε αυτή τη γη - Πάπας Βενέδικτος 16ος

«Όπως γνωρίζετε η σημερινή ημέρα είναι διαφορετική από τις άλλες. Θα είμαι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έως τις 21:00. Μετά, θα είμαι απλά ένας προσκυνητής που εισέρχεται στην τελευταία φάση του προσκυνήματός του σε αυτή τη γη» είπε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος από το μπαλκόνι της προσωρινής  του κατοικίας στο Καστέλ Γκαντόλφο  στα νότια της Ρώμης.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλός άνθρωπος σπουδαίος θεολόγος και προώθησε το ζήτημα της προσέγγισης των δύο Εκκλησιών.

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Προστάτης των παιδεραστών, μέγας αιρετικός θεολόγος ο οποίος όχι μόνον δεν προώθησε την ενότητα των αιρετικών με την Εκκλησία αλλά οδήγησε τον Παπισμό σε μεσαιωνικές για το πρωτείο αντιλήψεις.

Δυστυχώς ο όποιος διάδοχός του θα είναι του ιδίου φυράματος.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικός ηγέτης, ήξερε πολύ καλά πότε πρέπει να αποχωρήσει, με γενναιότητα. Μεγάλο παράδειγμα για όλους, ειδικά για τους ορθόδοξους καρεκλολάγνους....Ευχόμαστε να Τον αξιώσει ο Θεός να ολοκληρώσει ταπεινά την τελευταία φάση του προσκυνήματός του στη γη.

Ανώνυμος είπε...

Ας λένε ότι θέλουν. Ο Βενέδικτος ήταν και θα παραμείνει ΗΓΕΤΗΣ.
Σε δύσκολες εποχές κατάφερε πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε φοβόμαστε να ομολογήσουμε τις αρετές των άλλων. Δεν πρόκειται να χάσουμε τις....δικές μας! Ο Βενέδικτος είναι μέγας Θεολογος και το τριτοτομο έργο του για τον Χριστο είναι σφραγίδα για τον αιώνα μας. Πλην του Αμερικής Δημητρίου ας μας πει ο κ.Τελεβαντος ποιος δικός μας αρχιερευς ασχολείται με την ψυχή του και έχει αγωνία να παρουσιάσει το Παναγιο Πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στους ανθρώπους του σήμερα. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από....δοξαστικες κινήσεις γεμίζουν τα "εκκλησιαστικά" περιοδικά μας προς καγχασμον υπό των σκεπτομενων. Και ανακοινώσεις στα sites ως χαζουλιστικη.....ιεραποστολη η χτίσιμο εικόνας για το μέλλον που θα ακολουθήσει μετά την εκδημια του jerolamo..... Θου Κυριε....

Ανώνυμος είπε...

Το κακό ημών των ορθοδόξων είναι η απόρριψη και του προσώπου. Στην ιδιότητα πάπας ξεκινά ένας οχετός από επίθετα που δεν αρμόζουν σε χριστιανούς. Ο Βενέδικτος είναι λαμπρός επιστήμονας που υπηρέτησε την θεολογία την δυτική. Πέρα από τα κουτσομπολιά το ότι παραιτήθηκε δείχνει ότι τώρα που αισθάνεται το τέλος επιθυμεί να αφιερώσει την ενεργητικότητά του στην σωτηρία της ψυχής του. ας το δυο πολλοί δικοί μας που χωρίς τον θρόνο της εξουσίας είναι ένα τίποτα για το τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Θα πρέπει να ντρέπονται οι "παπολάγνοι".

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 2:50 1/3 η προσέγγιση των Εκκλησιών για το Βατικανό σήμαινε πάντοτε και σημαίνει την επιχείρηση απορρόφησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας απ τη ρωμαιοκαθολική σέκτα "ΒΑΤΙΚΑΝΟ Α.Ε.". Κάτι τέτοιο μαρτυρά η Ιστορία όταν δεν τη μελετούμε με τις παραμορφωτικές οικουμενιστικές διόπτρες βεβαίως-βεβαίως. Και κάτι ακόμη: τι ειλικρίνεια μπορεί να υπάρχει απ τη μεριά των παπικών όταν υφίσταται και δρα η επαίσχυντη Ουνία;

Ανώνυμος είπε...

Από τους ελάχιστους ηγέτες που φεύγουν για την ησυχία και την προσευχή. Ο Αγιότατος Πάπας Βενέδικτος δείχνει τον δρόμο σε πολλούς. Οι ορθόδοξοι μέχρι την τελευταία αναπνοή τους δεν αφήνουν την εφήμερη δόξα.