Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου υπό του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου στην Χριστιανική Εστία Πατρών

 Είθισται την εσπέρα της Καθαράς Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος να χοροστατεί στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, εις το ναϋδριο του Ιερού Χρυσοστόμου που ευρίσκεται στο οίκημα της Χριστιανικής Εστίας Πατρών επί της οδού Μιαούλη 57.


Συμμετείχε ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το Ιερό Αναλόγιο επάνδρωσαν ο Πρωτοψάλτης του παλαιού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Αριστείδης Μπουχάγιερ με μέλη της χορωδίας του, ο Διάκονος Σεραφείμ Αργυρόπουλος και ο Θεολόγος κ. Δημήτριος Κεχαγιάς.

















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατανυκτική ατμόσφαιρα, με υπέροχη ψαλμωδία, και κατακλείδα το κήρυγμα του επισκόπου. Ότι το καλύτερο, για την πρώτη ημέρα, της αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Ανώνυμος είπε...

Καλή σαρακοστή.

Ανώνυμος είπε...

Συμμετέχοντας και εγώ στό Μ.Απόδειπνο αἰσθάνθηκα τήν ζωντανή Ἐκκλησία. Πόσο ὄμορφο ἦταν πού τό ἐκκλησίασμα άκολουθοῦσε τήν ψαλμωδία τοῦ κ. Μπουχάγιερ καί τῶν ἄλλων ἱεροψαλτῶν. Ἕνα ἀπόδειπνο χωρίς βιασύνη, χωρίς ἀταξίες μέ τή συμμετοχή τοῦ πιστοῦ λαοῦ. Πότε θά ἀξιωθοῦμε νά μπαίνουμε σέ κάθε ἑνοριακό ὀρθόδοξο ναό καί νά μυσταγωγούμαστε ἀπό τήν λατρευτική συμμετοχή; Πότε οι ἱερές Ἀκολουθίες θά μιλοῦν στίς ψυχές μας; Πόσοι ἄνθρωποι ἀναπολοῦν τέτοιες εὐκαιρίες σάν την εὐκαιρία πού μᾶς χάρισε ἡ Χριστ. Ἑστία ἀπό ἐπισκέψεις τους σέ ὄμορφα μοναστηράκια τῆς μητροπόλεώς μας πού δημιουτργοῦν αὐτές τίς προϋποθέσεις! Μιά τέτοια ζωντανή ἑνορία ὀνειρεύομαι...! Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

ωραία φωτό η 1η Αναστάσιε. Εσύ την τράβηξες; Επαγγελματική!
w

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω ότι στην Εστία επικρατή τάξη. Φίλος μου έλεγε ότι και ο Φώτης Κόντογλου όταν πήγε μια και μόνο φορά σε Θεία Λειτουργία στον Απόστολο Παύλο της Ζωής στην Αθήνα. Φεύγοντας θαύμασε την λατρευτική σύναξη αν και ο ίδιος ήταν εναντίων των οργανώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Όλα συντελούσαν για μια πνευματική βραδιά με κυρίαρχο στοιχείο το μέγα Απόδειπνο. Η παρουσία και η ομιλία του δεσπότη. Η κατανυκτική ψαλμωδία. Αλλά και ο κόσμος που γνώριζε που πήγε και γατί πήγε.

Ανώνυμος είπε...

Μηπως υπαρχει πουθενα το βιντεο της ακολουθιας?