Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου και προχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο - Αλέξανδρος Κολλιόπουλος

 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών λειτούργησε σήμερα Κυριακή Β’ Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουλτουμουσίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πατρών Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Χατζή, τον προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη π. Θεοδόσιο με τους συνεφημέριούς του Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Σταθούλια, τον Πρεσβύτερο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον συνταξιούχο κληρικό Πρωτοπρεσβύτερο π. Κων/νο Γκοτσόπουλο και τους Διακόνους Σεραφείμ Αργυρόπουλο, Ιωακείμ Σταματόπουλο και Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αγιορείτης Γέροντας π. Χριστόδουλος ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και στον Πνευματικό αγώνα.
Μετά τη Θεία Κοινωνία, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερον τον Ευλαβέστατο εφημέριο του Ναού π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο ο οποίος εργάζεται με ιερό ζήλο, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, με θυσιαστική διάθεση και με αγάπη στον αμπελώνα του Κυρίου. Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι γνωρίζει τον π. Αναστάσιο από την εποχή που ήτο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και συνεργάζετο μαζί του σε θέματα Αντιαιρετικά.
Κατόπιν τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μοναχού Παϊσίου του Αγιορείτου.


* Τέλος θα επισημάνουμε την ικανοποίηση που ήτο έντονα ζωγραφισμένη στο πρόσωπο των συνεφημέριων του π. Αναστασίου, στο άκουσμα για το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου, αλλά και το βροντερό ΑΞΙΟΣ από το εκκλησίασμα.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος


25 σχόλια:

Αναστάσιος είπε...

Σεβαστέ και αγαπητέ π. Αναστάσιε Γκοτσόπουλε, εκφράζω την χαρά μου για την απόφαση του Επισκόπου μας, ο οποίος εκτιμώντας την προσφορά, την διακονία, το ζήλο και τη θυσιαστική μαρτυρία σας υπέρ της Εκκλησίας, σας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.
Μαζί με τους ενορίτες του Αγίου Νικολάου βροντοφωνάζω το ΑΞΙΟΣ.

Αναστάσιος Κωστόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Μαχητής για την Εκκλησία και το Έθνος.
Επάξια η τιμή που του έγινε από τον δεσπότη.

Ανώνυμος είπε...

Έχει την ιστορία του ο παπά-Τάσος αν και μικρός. Ο Ναός του Αγίου Νικολάου του οφείλει πολλά. Μπορώ να πω ότι τον έσωσε ως κτίριο και το πνευματικό κέντρο έργο του είναι.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!! νυν και αεί...
Γ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ήταν πάντα και παραμένει πιστός κληρικός και αγωνιστής. Η τιμή που του έγινε από το σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, του άξιζε. Ίσως μάλιστα και να καθηστέρησε.Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχει υγεία και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την αγία Ορθοδοξία μας. Σεβαστέ μου πάτερ, πάντα ΑΞΙΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο π.Αναστάσιος.

Οι αγώνες του ενάντια στον Οικουμενισμό έπιασαν τόπο.

Συνεχίστε έτσι Τίμιε Πάτερ και η ανταπόδοση στον Ουρανό θα είναι ασυγκρίτως ανωτέρα.

Καλή δύναμη στο αντιοικουμενιστικό έργο σας.

Την ευχή σας Τίμιε ΄Πάτερ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο πάτερ τα κατάφερες.

αξιος.

Ανώνυμος είπε...

Τον συγχαίρω για την τιμή υπό του επισκόπου του. Είναι φιλότιμος και εργατικός ο π. Αναστάσιος, αν και ορισμένες φορές εμμένει και σε κάποιες ακρότητες. Κατά τα άλλα είναι πρότηπο ιερέα και οικογενειάρχη.

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωή μαχητής ο π. Αναστάσιος. Να προσέξει να μην επαναπαυτεί στην τιμή. Οι Θεολογικές μάχες τον θέλουν ως στρατιώτη Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αναστάσιε Κωστόπουλε.
Απορώ πως εσύ, ένας φιλικά προσκείμενος προς τον πατριαρχικό οικουμενισμό, συγχαίρεις τον καταξιωμένο αγωνιστή πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, που είναι στην πρώτη θέση του αγώνα εναντίων του οικουμενισού. Απορώ βέβαια και για το ότι φιλοξενείς τις αντιοικουμενιστικές του θέσεις στο blog σου. Αν μπορείς λύσε μου την απορία.

Ανώνυμος είπε...

Η τιμητική διάκριση στον π. Αναστάσιο έγινε λίγες μέρες μετά το καταπληκτικό του δημοσίευμα "Έλεος, όχι και κομπάρσοι του Βατικανού".
Δεν νομίζω να είναι τυχαίο.
Δείχνει το ήθος του Επισκόπου του, που παρότι τιμά τον Οικουμενικό Θρόνο δεν συμφωνεί με όλα όσα οικουμενιστικά κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Ευχόμαστε καλή διακονία προς όλα τα επίπεδα!-

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ανώνυμε ο Αναστάσιος είναι μεγαλόθυμος πολυεύσπλαχνος, μακρόθυμος ελεήμων και δέχεται όλες τις απόψεις.
Είναι ελεύθερο άτομο και δέχεται και τον αμαρτωλό οικουμενισμό και τους εναντίον αυτού.

π. Geras Imos είπε...

Γράψτε κ. Κωστόπουλε αν έχετε την καλοσύνη ότι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά για πραγρατικότητα. Ίσως οι πατριαρχικοί κύκλοι δυσκολευτούν να το πιστέψουν. Η Πάτρα χαίρεται και το Φανάρι με τα περίχωρά του κλαίνε...

ΥΓ.: Δεν βλέπω τον Πατριάρχη να ξανάρχεται στην Πάτρα! Ούτε δι' αντιπροσώπου...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, φίλε,
Ολο το φανάρι τώρα κλαίει. ...
Σιγά τα ωά

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω για την τιμητική διάκριση.
Το Φανάρι φωτίζει δεν το φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις.
Έχει μάθει να ακούει.
Άλλοι φορούν παρωπίδες και δεν βλέπουν πέρα από τα μάτια τους.

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ συνέχισε να γράφεις και να μας ανοίγεις τα μάτια.

Ανώνυμος είπε...

πάτερ Αναστασιε ευλογείτε !

Συγχαρητήρια για το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου που λάβατε εκ των χειρών του Μητροπολίτου μας !
Ευελπιστώ να μην επαναπαύεστε σε παρόμοιους τίτλους και να μην λησμονείτε τον σκοπό για τον οποίο βρισκόμαστε εμείς οι άνθρωποι εδώ στην γη.
Πάντα άξιος και εσείς και η...πρωτοπρεσβυτέρα σας και τα υπόλοιπα τέσσερα παπαδόπουλά σας!

Με σεβασμό και αγάπη
Α.Α.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Ας μπουν τα πράγματα στην σωστή του βάση. Το οφίκιο ο προϊστάμενος μητροπολίτης του π. Αναστασίου του το πρόσφερε για το ήθος και την εργατικότητά του. Εγώ τον γνωρίζω ως κληρικό που ξημεροβραδιάζεται στην ενορία και προσπαθεί να βοηθήσει ποικιλοτρόπως το ποίμνιο της ενορίας της οποίας παλαιότερα ήταν προϊστάμενος. Αυτός ανακίνησε και στερέωσε τον Ναό από τον σεισμό. Αυτός δημιούργησε με αγώνες το πνευματικό κέντρο. Από αυτά γνωρίζω τον π. Αναστάσιο και όχι από τα άλλα που είδα εδώ περί αγώνα ενάντια στον οικουμενισμό κλπ. Αυτά μου είναι άγνωστα. Για όλα τα προηγούμενα ο μητροπολίτης τον τίμησε με τον Σταυρό και ως ενορίτης ευχαριστώ τον μητροπολίτη διότι σωστά τον πρόσφερε και στον π. Αναστάσιο. Όσο για την σχέση του ιστολόγου με τον π. Αναστάσιο γνωρίζω ότι αυτή είναι από τα φοιτητικά τους χρόνια όταν υπό την καθοδήγηση του Κονίτσης Σεβαστιανού δρούσαν και οι δύο για ανθρώπινα δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο. Έχουν και οι δύο μια μεγάλη ιστορία προσφοράς στα εκκλησιαστικά και εθνικά δρώμενα της πατρίδας και τους συγχαίρω για τους αγώνες τους. Τώρα αν έχουν και διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα του συγχαίρω γιατί βάζουν την φιλία πάνω από άλλες διαφορές. Καλή σας μέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος να είσαι παπά μου. Σου άξιζε. Και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

Την ευχή του π. Παισίου να έχει ο παπά-Τάσος.

Ανώνυμος είπε...

Aποκαταστάσθηκε μια μεγάλη αδικία.
Δεν γίνομαι σαφέστερος για να μην ξύσω επουλωμένες πλέον πληγές.
Ο νοών νοείτω.

Ανώνυμος είπε...

Α.Α.Γ.
ο παπα-Αναστάσης έχει πέντε και όχι τέσσερα παπαδόπουλα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ο π. Αναστάσιος μπορεί να τιμήσει τον επίσκοπο και το οφίκιο. Είναι κληρικός με σύνεση και γνωστός σε πολλές ορθόδοξες εκκλησίες για τους αγώνες του υπέρ του ορθοδόξου δόγματος.

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα Αναστάσιε μην υποστείλεις την σημαία του αγώνα. Συνέχισε να είσαι μαχητής και πρωταγωνιστής.