Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ από τις Κατηχητικές Ομάδες Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών

 Το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, τα παιδιά του Κατώτερου και του Μέσου Κατηχητικού τμήματος είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πασχαλινές χειροτεχνίες. Με την καθοδήγηση των Κατηχητριών τους κ. Ουρανίας Κωνσταντινοπούλου & κ. Ελένης Κουτσοδήμα, δημιούργησαν επιτραπέζιο τίμιο Σταυρό χρησιμοποιώντας ως βασικά υλικά βυζαντινές εικόνες της Σταυρώσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, φωτογραφίες από την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, ειδικά κατεργασμένο ξύλο, αποξηραμένα άνθη και κόλλα σιλικόνης. Το τελικό αποτέλεσμα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Τα παιδιά πήραν τις κατασκευές στο σπίτι τους για να τις τοποθετήσουν στο δωμάτιό τους και για να ζητούν την χάριν και την ευλογίαν του τιμίου & ζωοποιού Σταυρού.
Ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μ. Πατρών, συνεχάρη τις κατηχήτριες του Ιερού Ναού καθώς και τα παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας για τις υπέροχες αυτές εικαστικές δραστηριότητες & δημιουργίες.






6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έξυπνη ιδέα. Ωραίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Κατάλληλη για την περίοδο αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφες δημιουργίες από ευλογημένα παιδιά του κατηχητικού.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Χρύσανθο Στελλάτο για τις ωραίες κατηχητικές δραστηριότητες της ενορίας του!

Ανώνυμος είπε...

mπράβο ωραίες οι κατασκευές.

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΠΩ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΕΛΕΙΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο τα κατηχητικά είναι και δημιουργία. Υπέροχα τα έργα των παιδιών υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων.
Ο σεβαστός π. Χρύσανθος προσφέρει πολλά στην ενορία μας.