Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μιά μικρή γεύση ἀπό τήν ταπεινή ἱεραποστολή στή Κανάγκα

 Μέ τή χάρη τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου καί τήν εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Ἀφρικῆς κ. Νικηφόρου, πραγματοποιήθηκαν καί φέτος τό Σαββατοκύριακο καί Δευτέρα 18-20 Μαΐου οἱ καταληκτικές συναντήσεις στό ὀρθόδοξο ἱεραποστολικό κέντρο τῆς Κανάνγκα τοῦ πνευματικοῦ κατηχητικοῦ ἔργου 2012-2013.
Τό Σάββατο 18 Μαΐου τό ἀπόγευμα ἔγινε ἑορτή Λήξεως τῶν μαθητῶν γυμνασίου λυκείου.
Τήν Κυριακή 19 Μαΐου μετά τήν Θ. Λειτουργία στήν μεγάλη αἴθουσα ἔγινε ἑορτή λήξεως τῶν κατηχητικῶν καί ὁμάδων δημοτικῶν ἀγοριῶν καί κοριτσιῶν.
Τό ἀπόγευμα ἔγινελήξη τῶν μαθητριῶν γυμνασίου λυκείου.
Μέ ἐνθουσιασμό ὅλα τά παιδιά μέ τίς νεανικές μελωδίες τους τραγούδησαν καί ἔψαλαν ἀναστάσιμα τραγούδια καί ὕμνους.
Τήν Δευτέρα τό ἀπόγευμα συγκεντρώθηκαν ἄνδρες καί γυναῖκες τῆς γύρω περιοχῆς μέ τή πολύχρωμη ἀμφίεσή τους γιά νά ἀκούσουν ἐπίκαιρη ὁμιλία ἀπό τόν π. Χριστοφόρο, ὁ ὁποῖος αὐτό τό διάστημα μέ ἄδεια καί εὐλογία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ. Χρυσοστόμου βρίσκεται στό Κονγκό γιά νά ἀναπληρώσει τόν ὑπέυθυνο τῆς Ἰεραποστολῆς Σεβασμιώτατο Πενταπόλεως κ. Ἰγνάτιο. Ὁ Ἅγιος Πενταπόλεως - ὁ πάντοτε χαρούμενος καί ὑπερδραστήριος ἱεραπόστολος -βρίσκεται στή Θεολογική Σχολή στή Κινσάσα γιά νά διδάξει καί ὁλοκληρώσει τίς πανεπιστημιακές παραδόσεις γιά τήν φετινή χρονιά στούς φοιτητές τοῦ Πανεπιστημίου «Ἅγιος Ἀθανάσιος».
Ἔτσι καί μέ τίς εὐχές τοῦ γέροντος Ἐπισκόπου συνεχίζονται οἱ ἱεραποστολικές ἐργασίες ἐδῶ στή Κανάνγκα.


Δοξάσαμε τόν Τριαδικό Θεό γιά τίς εὐλογίες πού χάρισε καί ἐφέτος στήν ἱεραποστολή μας. Κατηχήσεις, βαπτίσεις, Θ. λειτουργίες καί ὅτι ἄλλο πού γνωρίζει ὁ Μεγαλόδωρος Κύριός μας, ὁ ὁποῖος μᾶς ἀνέχεται παρ’ὅλη τήν ἀναξιότητά μας. Εἶναι γεγονός ἀναμφισβήτητο πόσο ὠφελοῦν οἱ ἑβδομαδιαῖες κατηχητικές συναντήσεις σέ ὅλες τίς ἡλικίες. Στόν τόπο αὐτό πού δέσποζε ἡ εἰδωλολατρεία, ἡ μαγεία, οἱ προλήψεις τώρα τό φῶς τοῦ Ἀναστάντος Χριστοῦ γλυκά φωτίζει καί λάμπει καί δροσίζει τίς ψυχες τῶν κογκολέζων.
Τά παιδιά ἠδη ἄρχισαν προπαρασκευαστικές ἐξετάσεις καί ἀπό αὐτή τήν ἑβδομάδα ἀρχίζουν κανονικά.
Βέβαια ὁ καθημερινός ὄρθρος καί ἑσπερινός ἀλλά καί οἱ Θ. Λειτουργίες τῶν Κυριακῶν καί μεγάλων ἑορτῶν θά συγκεντρώνουν τούς πιστούς ὅλων τῶν ἡλικιῶν.
Μιά μικρή γεύση ἀπό τήν ταπεινή ἱεραποστολή στή Κανάγκα.
Kananga 23-5-2013





Για να μην χάσει την συγκέντρωση του Κατηχητικού
παίρνει τον αδελφό της κοντά της και πάει.

Μυροφόρες


15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με της φωτογραφίες που είδα, και το κείμενο που διάβασα, δοξάζω τον Θεό.

Δεν μένω μόνο σε αυτό κάτω και την αυτοκριτική μου.
«Τι δε με καλείτε, Κύριε Κύριε, και ου ποιείτε α λέγω»

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο το έργο των Ιεραποστόλων.
Τόσα παιδιά Θεέ μου! Τι ευλογία.
Αυτή η νεαρά με τον αδελφός της στην πλάτη με δίδαξε πολλά.
Αναστάσιε αυτή η δημοσίευση είναι η δόξα του Αναστάντα Χριστού που μεταφέρει με το λόγο του το Φως στα Έθνη επί 21 αιώνες δια της Αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας του.

Ανώνυμος είπε...

Και μετά τον π. Χαρίτωνα …..
ο π. Χριστοφόρος.
Η Πάτρα είτε με κληρικό ή με τον σύλλογο Πρωτόκλητο δηλώνει παρούσα.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια παρηγοριά και αυτές οι ειδήσεις από την Αφρική. Χάρμα οφθαλμών αυτή η πλημμύρα από παιδιά για να ακούσουν λόγο Θεού. Ευχάριστα και τα νέα για την πνευματική δραστηριότητα της Ιεραποστολής στην Κανάνγκα. Αφού εμείς δεν είμαστε άξιοι ας αξιωθούν όλα αυτά τα παιδιά να ζήσουν ζωή με τον Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα αυτά από την ιεραποστολική προσπάθεια στην Κανάγκα μου θυμίζει την ιεραποστολή όπως την περιγράφει το βιβλίο των Πράξεων. Η πορεία της Εκκλησίας μας έχει συνέχεια. Ο Ευαγγελισμός των ψυχών είναι σημαντικός. Διάβαζα κάπου ότι Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή, Εκκλησία χωρίς Αποστολή. Η μικρή Ελλάδα ως τώρα βοηθούσε πολλά ιεραποστολικά κλιμάκια ανά τον κόσμο. Αξίζει η βοήθεια μας όταν βλέπεις τόση πληθώρα νέων παιδιών να συμμετέχουν στην ζωή της Εκκλησίας. Αξίζουν των προσευχών μας και όλοι οι Ιεραπόστολοι που αφήνουν την ησυχία τους και τρέχουν σε χώρους μακρινούς για τον Χριστό μας. «Ως ωραίοι οι πόδες των ευαγγελιζομένων ειρήνην, των ευαγγελιζομένων τα αγαθά!» όπως γράφει και ο Απόστολος των Εθνών Παύλος.

Ανώνυμος είπε...

Τα παιδιά αυτά είναι των κατηχητικών της Κανάνγκα όπως γράφει ο ανταποκριτής. Η επιγραφή «ταπεινή» δεν ισχύει. Και μόνο ο αριθμός των παιδιών που είδα στην φωτό την κάνουν «ένδοξη». Ας τα δουν αυτά οι ναοί που δεν έχουν κατηχητικά και κάνουν εσπερινές ομιλίες στα χιονοσκέπαστα κεφάλια.

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αδελφότητα του Σωτήρα και στον Σύλλογο του Πρωτόκλητου για αυτό το Θεάρεστο έργο που επιτελούν επί χρόνια στο Κονγκό. Ο σπόρος του π. Χρυσοστόμου καρποφόρησε με τον π. Χαρίτωνα και τώρα αυξάνει με τον Πενταπόλεως Ιγνάτιο και την συμβολή του π. Χριστόφορου Μυτιλήνη.
Μην λησμονήσω και τον συντοπίτη π. Θεολόγο Χρυσανθακόπουλο που με την βοήθεια του Πρωτόκλητου και αυτός δουλεύει σε αυτή την περιοχή σε άλλη μητρόπολη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η μικρή με τον αδελφό της στην πλάτη τα λέει όλα.

Κύριε ευλόγησε τους πιστούς των κατά τόπους ιεραποστολών της Εκκλησίας μας.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΝ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Όμορφες φατσούλες γεμάτες χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην μαυρίλα των κακών νέων της Ελλάδας. Φτάνουν τα ευχάριστα από την Αφρική. Κάτι είναι και αυτό. Αδέλφια μας χριστιανοί είναι. Χαρά μας η πρόοδό τους.

Ανώνυμος είπε...

Πατέρα Χριστοφόρε καλή δύναμη.
Τα νέα της ιεραποστολής ελπιδοφόρα.
Ο Άγιος Χριστοφόρος να σας δυναμώνει.
Μέχρι να μας τα πείτε από κοντά τα νέα σας από την Αφρική, περιμένουμε ανταποκρίσεις από το φιλόξενο μπλοκ του κ. Τάσου.

Ανώνυμος είπε...

Η διάδοση του Ευαγγελίου στην σημερινή εποχή είναι από τα μεγαλύτερα θαύματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο 21ος αιώνας θα είναι της Ορθοδοξίας. Δώστε την μάχη ευλαβείς κληρικοί για την διάδοση του μηνύματος του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Δημοσίευσε και αλλά από την ιεραποστολή μας τονώνει το αγωνιστικό φρόνημα.