Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος από το Γυμνάσιο Καράτουλα

 Παρουσίαση περιβαλλοντικού προγράμματος από το Γυμνάσιο Καράτουλα
"Τα μονοπάτια του Νερου " στο Πνευματικό Κέντρο Μαγούλας

Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα "'Στα μονοπάτια του Νερού", που προετοίμασαν οι μαθητές της Β΄Τάξεως του Γυμνασίου Καράτουλα, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 24 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μαγούλας Ηλείας.
Τον όλο σχεδιασμό του προγράμματος είχαν οι καθηγήτριες του Γυμνασίου κ. Αθανασία Νταρζάνου και κ. Ιουλία Χάρμπαλη, ενώ για την προετοιμασία του οι μαθητές του Σχολείου αφιέρωσαν πολύ χρόνο από τα Σαββατοκύριακά τους. Μαζί με το πρόγραμμα που αφορούσε την προσφορά του Νερού στον άνθρωπο και την ανάγκη διατήρησης των υδάτινων πόρων και τίτλο "Στα μονοπάτια του Νερού", παρουσιάστηκε η ερευνητική εργασία της Β1 Τάξεως (στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών) με θέμα "Rainforest" (τα τροπικά δάση της βροχής).



 Το Πρόγραμμα περιελάμβανε ανάγνωση γνωστικών στοιχείων, οπτικοακουστικό υλικό (animation), προβολή του φυσικού πλούτου των Τροπικών δασών της βροχής και θεατρικό έργο με την Λαογραφία του Νερού, ένα έργο που οι ιδιοι οι μαθητές ετοίμασαν και τους διαλόγους και τα σκηνικά.

Τους δεκάδες πολίτες που έδωσαν το παρών στο Πνευματικό Κέντρο Μαγούλας καλωσόρισε ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Θεόδωρος Κόρδας, που ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί τον επίλογο μιας επιτυχημένης και δημιουργικής χρονιάς για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καράτουλα. Τα δικά της συγχαρητήρια προς τις καθηγήτριες του Προγράμματος διατύπωσε σε σύντομο χαιρετισμό της η Σχολική Σύμβουλος Αγγλικής Γλώσσας κ. Μαριάνθη Κωτταδάκη.

Ανάμεσα στους πολλούς που έδωσαν το παρών ήσαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας ο Ιερατικός Επίτροπος π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Παναγόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Βένδρας, ο Πρόεδρος ΤΔ Μαγούλας κ. Βλάσης Αγριδιώτης, ο Διευθυντής Λυκείου Καράτουλα κ. Νικόλαος Σεβόπουλος κ. ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: