Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Μία ενδιαφέρουσα πνευματική εκδήλωση στα Καραβουλέικα Βουπρασίας

  Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε στα Καραβουλέικα Βουπρασίας ένα μικρό συνέδριο με θέμα την προσφορά του στους πιστούς και την δημιουργικότητα των Ελλήνων στοχαστών. Μετά από την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και του Αγίου Γερασίμου στα Καραβουλέικα, με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών και της εκκλησιαστικής χορωδίας του κ. Αθαν. Κωστίρη από την Πάτρα, στο πνευματικό Κέντρο του Ναού πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση πνευματικών εισηγήσεων.
Ο Δάσκαλος και Λογοτέχνης κ. Βασίλειος Καραβούλιας μίλησε με θέμα την παρουσία του Αγίου Πνεύματος στην ζωή των ανθρώπων και τις πολλαπλές δωρεές του στους πιστούς, με ιδιαίτερη αναφορά στην διαχρονική ελληνική πνευματική δημιουργικότητα. Ακολούθως η Διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου και συγγραφέας κ. Λίτσα Δαμουλή -Φίλια μίλησε για την σημασία της Λογοτεχνίας στην ανθρώπινη πορεία και τον Πολιτισμό. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο πλούσιο πολιτιστικό και συγγραφικό έργο των δύο οικοδεσποτών της εκδηλώσεως κ. Βασ. Καραβούλια και κ. Δέσπ. Καραβούλια, Τέλος, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας παρουσίασε την ξεχωριστή θέση του Ελληνικού Πνεύματος στον Παγκόσμιο Πολιτισμό, από τα χρόνια του Ομήρου και του Ησιόδου ως σήμερα, ενώ επεσήμανε το σπουδαίο έργο που επιτελείται από πολλούς σύγχρονους πνευματικούς δημιουργούς όπως το ζεύγος Καραβούλια με το πλούσιο συγγραφικό έργο.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες πολίτες, ενώ παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος ,ο εφημέριος της περιοχής π. Χρ. Κούγιας, ενώ παρατέθηκε σε όλους τους παρευρεθέντες μικρή δεξίωση που ετοίμασαν η κ. Δέσποινα Παπαδάτου –Καραβούλια και οι γυναίκες του χωριού.





Δεν υπάρχουν σχόλια: