Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στους δρόμους οι εμποροϋπάλληλοι φωνάζοντας «ποτέ την Κυριακή» Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή ενάντια στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς συζητείται στη Βουλή, με τον υπουργό να φέρνει νέες αλλαγές.
Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα λένε όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τη ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο νόμος αυτός δίνει τη χαριστική βολή στο εμπόριο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».
Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα, όπως αναφέρουν οι σχετικές ανακοινώσεις, υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, ζητούν εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
Επίσης, διεκδικούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ήμερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Ζητούν, τέλος, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Την υποστήριξή της στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στους υπόλοιπους φορείς του εμπορίου που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς τη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης.
Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο εισέρχεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, δίνει «τη χαριστική βολή στους εμπόρους και στους εμποροϋπαλλήλους» και υποστηρίζει ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».
«Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια, στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και κατ΄ επέκταση στα λουκέτα στην αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.
«Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σημαίνει παραπέρα χρεοκοπία χιλιάδων μικρομάγαζων, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, εντατικοποίηση και απλήρωτη εργασία για χιλιάδες επίσης εργαζόμενους και είναι πολύ φθηνή η δικαιολογία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση περί τόνωσης της αγοράς» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
«Χρειάζεται αγώνας λαϊκός, λαϊκή συμμαχία για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.  
Πηγή: in.gr

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος (η Εκκλησία) δίνει το παρών. Η λεγομένη διοικούσα Εκκλησία (Αρχιερείς και παπάδες) καταγράφουν την απουσία τους. Δεν τους νοιάζει το αν γενικευτεί η εργασία την Κυριακή. Η διοικούσα Εκκλησία για μας δεν υπάρχει.
Εμποροϋπάλληλος.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι που τα κατάφεραν την Κυριακή το πρωί θα πηγαίνω για δουλειά. Ακόμη και αν τα καταστήματα ανοίγουν στις 10 δεν θα μου είναι δυνατόν να εκκλησιαστώ. Οι παπάδες ας ευλογούν τα γένια τους και τους συνταξιούχους. Αφού δεν θα πηγαίνω για εκκλησιασμό εγώ και τα παιδιά μου θα είναι στο σπίτι. Όλα καλά και ωραία. Αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας. Ζήτω η επικράτηση της αθεΐας.

Ανώνυμος είπε...

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις Κυριακές Αίσχος στην κυβέρνηση και τους σιωπηλούς συνεργάτες της τους δεσποτάδες και παπάδες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι μας ,

Είναι άδικες οι γενικεύσεις μας...

Είναι αλήθεια βέβαια ότι για το κρίσιμο αυτό θέμα ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιεραρχία της Εκκλησίας δυστυχώς εσιώπευσαν....

Όλοι όμως κρίνονται και ζυγίζονται για την παρρησία τους, το θάρρος τους , την ομολογία τους ,ιδιαίτερα όταν έχει κόστος γι'αυτούς, αλλά ενδεχομένως ΚΑΙ για τον καιροσκοπισμό τους...

Υπήρξαν όμως και Ιεράρχες που δημόσια ενημέρωσαν και τον πιστό λαό αλλά και την Κυβέρνηση για την απαράδεκτη διάταξη της κατάργησης της αργίας της Κυριακής,και από πλευράς Χριστιανικής ,αλλά και κοινωνικής..

Έτσι στη Περιφέρεια της Δυτ.Ελλάδος δημόσια είδαμε τις ανακοινώσεις των μητροπολιτών:

κ.κ :
1) Χρυσοστόμου Πατρών,
2) Κοσμά ,Αιτωλ. Ακαρνανίας
3) Αμβροσίου Αιγιαλείας ,που ζήτησε και σύγκλιση της Ιεραρχίας και
4) Γερμανού , Ηλείας

ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ !!!
Άν έχω κάποια παράλειψη διορθώστε την.

ΩΣΤΟΣΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΥΓ Θα είναι σοβαρή παράλειψη η μη αναφορά και Ορθοδόξων Χριστιανικών σωματείων και Αδελφοτήτων που και αυτά έντονα διαμαρτυρήθηκαν.

Αληθεύοντες εν αγάπη είπε...

Το όλο κακό είναι ότι ο Λαός ξεχνά. Στις επόμενες εκλογές αυτοί που φωνάζουν και διαμαρτύρονται ενάντια στον Νόμο πλέον του Κράτους αυτοί οι ίδιοι θα υπερψηφίσουν τους Βουλευτές που ψήφισαν. Αυτά γνωρίζουν οι Βουλευτές και τα Κόμματα και μα γράφουν όλους στα παλαιά των υποδημάτων τους.

Ανώνυμος είπε...

ta sindikata na kanoun apergies.

Ανώνυμος είπε...

Είσαι τόσο σίγουρος ,9.50πμ , για το τι θα κάνουν αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται ;;;
Εσύ γιατί δε καταθέτεις την άποψή σου ;;; και ''προφητεύεις'' για το τι ενδεχόμενα θα κάνουν αυτοί που τώρα διαμαρτύρονται ;;;
Θέλεις έτσι να υποτιμήσεις τις δικαιολογημένες για τους πιστούς αντιδράσεις;;;
Εσύ τελικά διαμαρτύρεσαι ,ή όχι ;;; ή μήπως ισχύει το '''όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια;''

Ανώνυμος είπε...

Με τους νόμους που ψηφίζουν θα τουμπανιάσουν...
Οι αντίχριστοι...

Ανώνυμος είπε...

''Το όλο κακό είναι ότι ο Λαός ξεχνά. Στις επόμενες εκλογές αυτοί που φωνάζουν και διαμαρτύρονται ενάντια στον Νόμο πλέον του Κράτους αυτοί οι ίδιοι θα υπερψηφίσουν τους Βουλευτές που ψήφισαν.''

Όταν ο ''νόμος του κράτους'' αντιστρατεύεται το Νόμο του

ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎ

τότε για τους πιστούς

( κ.'' Αληθεύοντες εν αγάπη ''. )

ισχύει το :

'' πειθαρχείν Θεώ μάλλον

ή ανθρώποις''