Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Το Υπουργείο Παιδείας έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες και δεν ενέκρινε το πρόγραμμα της "Σπείρας" με θέμα «Βιωματική Κατανόηση της Ιδέας της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στα Δημοτικά Σχολεία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Δημοτικών Σχολείων .
Συνημμένως σας αποστέλλω το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και τη σχετική καταγγελία.
Τα σεμινάρια είχαν προγραμματιστεί το Σάββατο 30.11.13 στην Πάτρα και στο Αγρίνιο και την Κυριακή 1.12.13 στα Ιωάννινα.
Όπως όμως απεδείχθη μετά  από ενδελεχή έρευνα, τα «βιωματικά σεμινάρια» λειτουργούν ως προκάλυμμα οργανώσεως, η οποία εντάσσεται πνευματικά στον ευρύτερο χώρο της Νέας Εποχής, του αποκρυφισμού, του εσωτερισμού και της της θεοσοφίας !
Ενδεικτικό του ήθους των στελεχών της «σπείρας» είναι ότι μετά τη καταγγελία μου διόρθωσαν την ιστοσελίδα τους για να αποκρύψουν τη σχέση τους με τον αποκρυφιστικό χώρο ! Όμως έχουν γνώση οι φύλακες …
Στη διάθεσή σας για τυχόν περαιτέρω διευκρινήσεις
Με τιμή και ευχές
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

14 σχόλια:

Εωράκαμεν είπε...

Μπράβο στον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο

Ανώνυμος είπε...

Και οι καταγγελίες πιάνουν τόπο όταν είναι κατοχυρωμένες. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Νιώθω χαρά για την έκβαση της διαμαρτυρίας σας. Επιθυμώ να δω τι θα πουν τώρα κάποιοι κονδυλοφόροι της δεκάρας των ΜΜΕ που σας κατηγόρησαν.

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΧΥΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΗΝ "ΠΡΟΤΑΣΗ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ένας επίμονος αλλά αποτελεσματικός τα κατάφερε. Φαντάσου οι πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

Επίμονος ο παπα-Αναστάσης; Δεεεεεέν νομίζω............

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά πάτερ μου που με την διαμαρτυρία σου άνοιξες τα μάτια αυτών που θα έπρεπε να αγρυπνούν. Συνέχισε απτόητα τις παρεμβάσεις σου. Η Αλήθεια θα νικήσει.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ νομίζω ότι εκτός από δυναμικός είναι επίμονος μέχρις τέλους. Δεν το παρατάει κάτι που ξεκινά.

Ανώνυμος είπε...

π. Αναστάσιε ο Θεός να σε ευλογεί. Στάσου πάντα άγρυπνος στο μετερίζι που με τη θέλησή σου επέλεξες. Ο δρόμος είναι ανηφορικός.Ο απλός, μα πάντα προδωμένος, λαός μας σε έχει ανάγκη.

Unknown είπε...

Προς κάθε ενδιαφερόμενο 1:

Για να είναι καθαρή η εικόνα σε ΟΛΟΥΣ, το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από αφόρητες πιέσεις της Εκκλησίας ‘αναγκάστηκε’ να εκδώσει απόφαση για αναίρεση της έγκρισης ημερίδων για ενήλικες (και ΟΧΙ για όλο το Πρόγραμμα! - Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή το έγγραφο!...) και ΟΧΙ λόγω της καταγγελίας, διότι είναι αβάσιμη, συκοφαντική και ψευδής.

Συνεπώς:
Α) Η αναίρεση δεν εμποδίζει τη συνέχιση του έργου και της προσφοράς του Προγράμματος, γιατί κάθε ενήλικας, εκπαιδευτικός, παιδαγωγός, εμψυχωτής αποφασίζει για την επιμόρφωσή του.

Β) Οι ημερίδες υλοποιούνται εκτός σχολικών κτηρίων και εκτός σχολικού ωραρίου, γεγονός που κάνει καθαρό τη μη αναγκαιότητα οποιασδήποτε επίσημης έγκρισης από οποιονδήποτε.

Γ) Στην τωρινή εποχή καλό είναι να υπάρχει σεβασμός στην ελευθερία και στην ελεύθερη βούληση. Επομένως, η επιβολή απόψεων βασισμένες σε φόβο και δόγμα για δήθεν προστασία των εκπαιδευτικών είναι άτοπη, μια και πρόκειται για ανθρώπους με νοημοσύνη και όχι για άβουλα πρόβατα.

Δ) Το Πρόγραμμα είναι αυστηρά εκπαιδευτικό και ακολουθεί μεθοδολογία, θεωρητικά μοντέλα και πρακτικές αναγνωρισμένα διεθνώς, καθώς και επιστημονικούς δείκτες αξιολόγησης και τακτικών αναστοχασμών. Αν επιθυμεί ο οποιοσδήποτε να δημιουργήσει κλίμα φόβου, πανικού και χωριστικότητας («εσείς και εμείς»), μπορεί να το κάνει.
Ας γνωρίζει όμως ο ίδιος και κάθε αναγνώστης αυτού του ιστότοπου ότι ο καταγγέλλων διαφαίνεται από τον τρόπο και το ήθος των συκοφαντικών δημοσιεύσεων, ενάντια στο φορέα, στο πρόγραμμα και στους παιδαγωγούς του, ότι έχει άγνοια για το περιεχόμενο των εργαστηρίων και απ’ ό,τι φαίνεται παντελή άγνοια από παιδαγωγική γενικά, πόσο μάλλον από εκπαιδευτικές μεθόδους βιωματικής μάθησης.
Σημειώνουμε ότι ο καταγγέλλων προσκαλείται να ‘δει’ από πρώτο χέρι τα βιωματικά εργαστήριά μας, μια και είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει, ακόμη και μετά τις εκτοξεύσεις του, μια και δεν το έχει κάνει ακόμα, δυστυχώς.

Ε) Κάθε ‘ζωντανός’ και δραστήριος φορέας/οργανισμός ανανεώνει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του πολύ τακτικά. Η πράξη αυτή αλλαγών και προσθαφαίρεσης στοιχείων δεν ευσταθεί να ερμηνεύεται από τον καταγγέλλοντα και κάθε καταγγέλλοντα ως ύποπτη και απόδειξη για κακοήθεια. Καλό είναι λοιπόν να μην προβάλλει κανείς σε άλλους δικές του πρακτικές και ανησυχίες.

ΣΤ) Οι συνεργάτες μας, όλοι, και στο σύνολό του ο φορέας μας δεν έχει ανάγκη να αποκρύπτει απολύτως τίποτα. Όλα είναι διάφανα και ανοικτά σε όλους. Έτσι όλα τα στοιχεία του φορέα και των συνεργατών του Προγράμματος έχουν κατατεθεί εξαρχής στο ΥΠΑΙΘ και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ζ) Κάθε ιστότοπος φέρει την ευθύνη για τα στοιχεία που επιλέγει να δημοσιεύσει ή αναδημοσιεύσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν δημοσιευθεί προσωπικά δεδομένα, όπως εμφανίζονται στο επίσημο έγγραφο του ΥΠΑΙΘ. Το Υπουργείο Παιδείας έστειλε απάντηση, όπως όφειλε, στον καταγγέλλοντα και όχι σε ιστότοπους και ιστοσελίδες.
Επομένως, χρειάζεται η άμεση αφαίρεση της εικόνας με την επιστολή του ΥΠΑΙΘ. Στην περίπτωση που η εικόνα δεν έχει αφαιρεθεί το αργότερο μέχρι 10.01.2014, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια. Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα και τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που ισχύουν στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ευχαριστούμε.
Επίσης, κάθε σοβαρός ιστότοπος είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί ορθά τις ονομασίες και να μην ακολουθεί έντεχνη υποσυνείδητη καθοδήγηση για αρνητική αίσθηση στον αναγνώστη. Έτσι, η σωστή επωνυμία του φορέα στον οποίο αναφέρεται ο ιστότοπος είναι, όπως φαίνεται και από την επιστολή του ΥΠΑΙΘ, «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση».

*** η συνέχεια στο «Προς κάθε ενδιαφερόμενο 2» ***

Γραφείο Τύπου
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»

Unknown είπε...

Προς κάθε ενδιαφερόμενο 2:

Πόσο κρίμα είναι λοιπόν να αδικούνται συνάνθρωποι και φορείς με το να προτρέχουν κάποιοι σε ψευδή συμπεράσματα βάσει ψευδών στοιχείων και συνεπώς αβάσιμων τεκμηριώσεων, αντί να επιλέγουν την οδό του διαλόγου για να διαπιστώσουν οι ίδιοι στην πράξη και όχι από εικασίες αν οι υποθέσεις τους ευσταθούν ή όχι. Πόσο κρίμα ο εγωισμός και ο φόβος να είναι μεγαλύτεροι από την ανάγκη για αλήθεια και ενότητα μέσα σε κλίμα αγάπης!

Το ψέμα, ο θυμός, η οργή, η μισαλλοδοξία, η επίθεση, ο πόλεμος, ο δογματισμός και ο φανατισμός δεν έχουν βοηθήσει κανέναν, δεν έχουν βελτιώσει καμία κατάσταση και δεν έχουν φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, ποτέ. Ταυτόχρονα είναι διαμετρικά αντίθετα με τις διδασκαλίες του Ιησού Χριστού, τις πανανθρώπινες αξίες και το παγκόσμιο ιδεώδες της Εκεχειρίας. Αυτό από μόνο του δείχνει ξεκάθαρα σε κάθε νοήμονα άνθρωπο πολλά και είναι αρκετό για βαθύτατες σκέψεις.

Ευχόμαστε σε όλους σας από καρδιάς μια πολύ Καλή Νέα Χρονιά 2014, γεμάτη με Αγάπη, Υγεία, Ειρήνη, Εκεχειρία!

Γραφείο Τύπου
«η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα την διαμαρτυρία της Σπείρας στα σχόλια http://anastasiosk.blogspot.gr/2013/11/blog-post_3961.html?showComment=1388956460302#c6375986209705349904. Πολλά λόγια για τίποτα. Με ανησυχεί που επιθυμούν εκβιαστικά να αποσυρθεί το Έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου. Άλλο και αυτό!! Ως τώρα το είχα προσπεράσει χωρίς να δώσω σημασία. Τώρα ψύλλοι στα αυτιά μου μπήκανε.
Ε.

Ανώνυμος είπε...

Όνομα που διάλεξαν.
Ξεσκεπάστηκαν και τους πονάει.

Ανώνυμος είπε...

Μην τους αφήσεις σε χλωρό κλαρί π. Αναστάσιε Γκοτσόπουλε. Να ξεσκεπάζεις όλα όσα τεχνηέντως προσπαθούν να κρύψουν από τα αποκρουστικά που θέλουν να περάσουν στην κοινωνία.