Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

π. Παύλος Χριστοδουλής, πέντε έτη από την προς Κύριον εκδημία του.


Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Χριστοδουλής 
πέντε έτη από την προς Κύριον εκδημία του. 

Πολυσέβαστέ μας πατέρα Παύλε Χριστοδουλή,
 Όσοι σας γνώρισαν από κοντά, θεωρούν ότι ο θάνατος σας, πέραν από την ολοκλήρωση του βιολογικού κύκλου της ζωής σας, ήταν ένα μήνυμα σιωπηρού και αθόρυβου μεγαλείου ζωής θαυμαστής και αξιοπρεπούς συμπεριφοράς μέχρι του τέλους σας. Στους τελευταίους μήνες της ασθένειας σας δώσετε ακόμη μεγαλύτερη μαρτυρία υπομονής, γλυκύτητας, καρτερίας και αγάπης. Χριστιανά ήταν τα τέλη σας, ανεπαίσχυντα και ειρηνικά. Μέχρι το τέλος φροντίζατε για την οικογένειά σας και ενδιαφερόσαστε για την ενορία σας. Υπήρξατε  ευγενής, άκακος, αμνησίκακος, αφιλοχρήματος, φιλότιμος. Υπήρξατε ακούραστος λειτουργός και φίλος των αγίων.
Σεβαστέ π. Παύλε πρέσβευε για όλους στο επουράνιο θυσιαστήριο!
Ας είναι η μνήμη σας αιωνία!  

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτύχησα να γνωρίσω τον π. Παύλο από κοντά -ως διάκονος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πατρών- τους τελευταίους 13 μήνες της επιγείου ζωής του.
Η παρουσία του στην αρχή της Ιερατικής μου πορείας, ήταν και θα είναι για μένα μια συνεχής διδαχή...!
Αποκόμισα πολλά και ωφέλιμα από τον παππούλη... και καθημερινά τον φέρνω στη σκέψη μου...
Είχε δίκιο σε πάρα πολλά.....!!!

Πάτερ εύχου και δι΄ εμέ εις το Ουράνιον Θυσιαστήριον.

Την ευχή σου να έχουμε!

π. Ιωάννης Δημητρόπουλος

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ..( Π.ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΗΣ - Π.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - Π.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ )

Ανώνυμος είπε...

Έλεγε αλήθειες που μετά τον θάνατό του κατάλαβα την αξία του. Αιωνία του η μνήμη. Σε κάποιες περιπτώσεις λέω: παπά Παύλε είχες δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι παπαΠαύλε; παλικάρι υπήρξες. Όμως δεν την γλύτωσες από τον χάρο. Σε πήρε γρήγορα. Κρίμα. Πάντων δεν σε ξεχνάμε…

Ανώνυμος είπε...

Η παλιά στόφα των παπάδων φεύγει. Η νέα δεν τους μοιάζει.

Ανώνυμος είπε...

Η παλιά στόφα των παπάδων φεύγει. Η νέα δεν τους μοιάζει.

Ανώνυμος είπε...

Ακομα και αν εχουν περασει 5 χρονια ο παπαΠαυλος μας λειπει απο την ενορια μας και ιδιαιτερα απο τον Αγιο Αθανασιο..Αληθινος και σωστος σε ολα του.Ειχα την τιμη και την χαρα να ζησω διπλα του μεχρι και την στιγμη που εφυγε για την αλλη ζωη.Την ευχη του να εχουμε.ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΥΛΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΛΑ..ΠΡΕΣΒΕΥΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΣΟΥ