Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση στο Σταροχώρι για το Τέμπλο του Ναού


Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου, τελέσθηκε εσπερινός και παράκληση προς τον Άγιο Δημήτριο, υπέρ υγείας όλων όσων συνέβαλαν με κάθε τρόπο στις εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του τέμπλου του Ναού.  
Μετά το τέλος της παράκλησης, η ομάδα συντήρησης παρουσίασε ενημερωτική  προβολή για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για να στηριχθεί και να συντηρηθεί το τέμπλο, να αποκατασταθούν και να καθαριστούν οι φορητές εικόνες του, ώστε να αναδειχθεί η καλλιτεχνική του λαμπρότητα.
Το ξυλόγλυπτο τέμπλο (που χρονολογείται από το 1870) παρουσίαζε βιολογική προσβολή από ξυλοφάγα έντομα (σαράκι – τερμίτες) και είχε υποστεί φυσικές και χημικές φθορές. Για αυτόν το λόγο, ο εφημέριος του Ναού π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αποφάσισαν, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Χρυσοστόμου, να προχωρήσουν στην απεντόμωση, στήριξη και αποκατάστασή του.














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους το Ναού για την συντήρηση και αποκατάσταση αυτού του έργου τέχνης. Υπάρχουν πολλά Τέμπλα και άλλα είδη αξίας σε ναούς τα οποία πρέπει να προσεχθούν. Δυστυχώ πολλά έχουν παραποιηθεί και άλλα πεταχτεί για να μπει κάτι νέο. Έτσι όμως χαλάει η παράδοση και η τεχνική.

Ανώνυμος είπε...

Δραστήριο χωρίο με δράσεις πολλές.