Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Ευχαριστίες και έπαινοι του Μητροπολίτου Πατρών προς τον Πατραϊκό Λαό για την προσφορά Αγάπης στους Κεφαλλήνες Αδελφούς

 Με­τε­φέρ­θη και η δεύ­τε­ρη δό­ση αν­θρω­πι­στι­κής βο­η­θεί­ας α­πό την Ιε­ρά Μη­τρό­πο­λη Πα­τρών στην Κε­φα­λο­νιά, την Πέ­μπτη περ.13 Φε­βρουα­ρί­ου 2014.
Τις δύ­ο ντα­λί­κες με τρό­φι­μα και εμ­φια­λω­μέ­νο νε­ρό συ­νό­δευ­σαν στο σει­σμό­πλη­κτο νη­σί, με ε­ντο­λή του Σε­βα­σμιω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Πα­τρών κ.κ. Χρυ­σο­στό­μου, οι Ιε­ρείς π. Πα­να­γιώ­της Ταρ­σι­νός και π. Πα­να­γιώ­της Θω­μάς. Η βο­ή­θεια πα­ρε­δό­θη στην Ιε­ρά Μη­τρό­πο­λη Κε­φαλ­λη­νί­ας, ώ­στε να δια­νε­μη­θή στους σει­σμο­πλή­κτους α­δελ­φούς μας.
Οι εκ Πα­τρών Ιε­ρείς ε­πε­σκέ­φθη­σαν τον Σεβ. Μη­τρο­πο­λί­τη Κε­φαλ­λη­νί­ας κ.κ. Σπυ­ρί­δω­να και εν συ­νε­χεί­α την ι­διαι­τέ­ρως πλη­γεί­σα α­πό τον σει­σμό πό­λη του Λη­ξου­ρί­ου.
Υ­πεν­θυ­μί­ζου­με ό­τι την πρώ­τη α­πο­στο­λή βο­η­θεί­ας εί­χε συ­νο­δεύ­σει ο ί­διος ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πα­τρών κ.κ. Χρυ­σό­στο­μος.
Θα α­κο­λου­θή­ση και τρί­τη α­πο­στο­λή την ε­πο­μέ­νη ε­βδο­μά­δα, ως και η α­πο­στο­λή του προ­ϊ­ό­ντος της δι­σκο­φο­ρί­ας που διε­ξή­χθη στους Ιε­ρούς Να­ούς.
Η προ­σπά­θεια συ­νε­χί­ζε­ται με συ­γκέ­ντρω­ση ει­δών πρώ­της α­νά­γκης στην “Α­ΡΕ­ΝΑ” (πρώ­ην “ΜΑ­ΡΑ­ΓΚΟ­ΠΟΥ­ΛΕΙΟ”, στη γω­νί­α των ο­δών Α­γί­ου Αν­δρέ­ου και Βό­τση. Ώ­ρες 10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ. και 5.00 μ.μ. έ­ως 7.00 μ.μ.
Ο Σεβ. Μη­τρο­πο­λί­της Πα­τρών κ.κ. Χρυ­σό­στο­μος εκ­φρά­ζει τις εκ βά­θους ψυ­χής του ευ­χα­ρι­στί­ες και τον δί­καιο έ­παι­νο στον Πα­τρα­ϊ­κό Λα­ό, για την ά­με­ση α­ντα­πό­κρι­σή του στο κά­λε­σμα της α­γά­πης της Ιε­ράς Μη­τρο­πό­λε­ώς μας, για την ε­νί­σχυ­ση, πρω­τί­στως δια της προ­σευ­χής και ύ­στε­ρα δια της συ­γκε­ντρώ­σε­ως ει­δών πρώ­της α­νά­γκης, των σει­σμο­πλή­κτων α­δελ­φών μας της Κε­φαλ­λη­νί­ας.
Ο Θε­ός να δώ­ση α­ντί της προ­σφο­ράς α­γά­πης των Πα­τρι­νών, πλού­σια τα ε­λέ­η Του και τους οι­κτιρ­μούς Του, και να χα­ρί­ζη α­ντί των προ­σκαί­ρων τα αιώ­νια, α­ντί των φθαρ­τών τα ά­φθαρ­τα και α­ντί των ε­πι­γεί­ων τα ε­που­ρά­νια. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: