Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών

Την Τε­τάρ­τη 19 Φε­βρουα­ρί­ου, στον Ιε­ρό Να­ό Α­γί­ας Μα­ρί­νης Πα­τρών πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε ω­ραί­α εκ­δή­λω­ση - σύ­να­ξη των τριών κύ­κλων της ε­νο­ρί­ας (παι­διών, νέ­ων και με­γα­λυ­τέ­ρων) προς τους ο­ποί­ους ο­μί­λη­σε ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Πατρών κ.κ. Χρυ­σό­στο­μος, για την ση­μα­σί­α της ε­νό­τη­τος εν τω προ­σώ­πω του Κυ­ρί­ου η­μών Ι­η­σού Χρι­στού, ό­πως βιώ­νε­ται μέ­σα στην Εκ­κλη­σί­α, στην ε­νο­ρί­α, στα Μυστή­ρια με κέ­ντρο την Θεί­α Ευ­χα­ρι­στί­α.
Ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος ε­πή­νε­σε την θαυ­μά­σια ερ­γα­σί­α και προ­σπά­θεια η ο­ποί­α γίνε­ται στην νε­ο­σύ­στα­τη ε­νο­ρί­α της Α­γί­ας Μα­ρί­νης, η ο­ποί­α ερ­γα­σί­α κα­λύ­πτει ό­λους τους το­μείς. Η ε­νο­ρί­α της Α­γί­ας Μα­ρί­νης εί­πε ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος α­πο­τελεί πρό­τυ­πο ε­νο­ρί­ας και αυ­τό ο­φεί­λε­ται στην ζέ­ση ψυ­χής με την ο ο­ποί­α ερ­γά­ζε­ται ο προ­ϊ­στά­με­νος του Να­ού π. Πα­να­γιώ­της Θω­μάς, αλ­λά και ο συ­νε­φη­μέ­ριός του π. Γε­ώρ­γιος Τζε­φριός, και ό­λοι οι συ­νερ­γά­τες στο πνευ­μα­τι­κό και κοινω­νι­κό έρ­γο της ε­νο­ρί­ας. Αυ­τή η ό­ρε­ξη για ερ­γα­σί­α λει­τουρ­γεί  ως μα­γνή­της και πό­λος έλ­ξε­ως των αν­θρώ­πων , μι­κρών και με­γά­λων.
Η ε­νο­ρί­α αυ­τή, συ­νέ­χι­σε ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος εί­ναι πο­λύ α­γα­πη­τή σ΄ αυ­τόν διό­τι την ί­δρυ­σε ευ­θύς με την έ­λευ­σή του στην Πά­τρα. Ε­θε­με­λί­ω­σε τον Να­ό, α­φού ε­τοί­μα­σε τα σχέ­δια και πα­ρα­κο­λου­θεί εκ του σύ­νεγ­γυς την πρό­οδο των ερ­γα­σιών ό­χι μό­νο των κτι­ρια­κών αλ­λά και των πνευ­μα­τι­κών.
Τον Σε­βα­σμιώ­τα­το ευ­χα­ρί­στη­σε εκ μέ­ρους ό­λων των ε­νο­ρι­τών ο προ­ϊστά­με­νος π. Πα­να­γιώ­της Θω­μάς, ο ο­ποί­ος ευ­χή­θη­κε τα δέ­ο­ντα στον Σε­βα­σμιώ­τατο, για την ε­πέ­τειο της χει­ρο­το­νί­ας του εις Ε­πί­σκο­πον.
Η χο­ρω­δί­α των παι­διών και των νέ­ων της ε­νο­ρί­ας τρα­γού­δη­σε πα­ρα­δο­σια­κά τρα­γού­δια υ­πό την διεύ­θυν­ση του Πρω­το­ψάλ­του του Να­ού κ. Γε­ωρ­γί­ου Γκά­τζου.
Στο τέ­λος έ­γι­νε συ­ζή­τη­ση και ο Σε­βα­σμιώ­τα­τος μέ­σα σε έ­να ευ­χά­ρι­στο και πνευ­μα­τι­κό κλί­μα α­πά­ντη­σε στα ερω­τή­μα­τα των ε­νο­ρι­τών του Ι.Ν. Α­γ. Μα­ρί­νης Πα­τρών.
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εκδότης Εφημερίδος "Ο Εκκλησιολόγος"





4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τις δυναμικότερες ενορίες με κατηχητικό και ποιμαντικό έργο. Είναι ευχάριστο το ότι ο Μητροπολίτης συμπορεύεται και ενισχύει με την φροντίδα του τις δραστηριότητες των υφισταμένων του.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πνευματική εργασία σε ένα υπό ανέγερση ναό. Ζηλεύω κάθε φορά που μανθάνω τα καλά νέα της.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Την έχω γνωρίσει από εδώ αυτή την ενορία. Έχει έντονη εκκλησιαστική ενοριακή ζωή. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την δυναμικότητα και οι έπαινοι του Επισκόπου την αξία της ως υγιούς κυττάρου της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΤΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ. ΑΞΙΟΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΙΝΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ . ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ .