Κυριακή 27 Απριλίου 2014

1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών και στην ενορία Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος


Τετρακόσιοι και πλέον δρομείς κάθε ηλικίας, κυρίως νέοι και παιδιά, έλαβαν μέρος στον 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που διοργάνωσε η ενορία του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Χρυσοστόμου εις μνήμην του αοιδίμου Ιερέως π. Δημητρίου Αθανασόπουλου, οποίος πριν από λίγους μήνες έφυγε από τον κόσμο αυτό.
Το όλο κλίμα ενθουσιαστικό και συγκινητικό.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος εχαιρέτησε με θερμά λόγια την εκδήλωση και συνεχάρη τον εφημέριο και τους συνεργάτες του και συνδιοργανωτές της πρωτότυπης και πρωτοπόρας αυτής εκδηλώσεως και ευχαρίστησε και επήνεσε τους συμμετέχοντες αθλητές, στους οποίους επέδωσε τους επαίνους και από μίαν εικόνα της Παναγίας.
Στην εκδήλωση ετιμήθησαν οι δύο παλαιοί Πατρινοί Μαραθωνοδρόμοι, οι Νικόλαος Αργυρόπουλος και Θεοφάνης Τσιμιγκάτος, ο πρωταθλητής του βάδην Ιωάννης Καυκάς, ο 3ος παγκόσμιος Πρωταθλητής στα διακόσια μέτρα Γεώργιος Παναγιωτόπουλος και η εν ενεργεία αθλήτρια της Κολύμβησης και 1η Μεσογειονίκης το 2013, Θεοδώρα Δράκου.




Το πρώτο βραβείο στους άνδρες, δόθηκε εις μνήμην του Εγλυκαδιώτη 3ου Βαλκανιονίκη Πέτρου Παπαγεωργίου, ο οποίος εκοιμήθη εξ αιτίας τροχαίου ατυχήματος σε ηλικία 27 ετών.

Στους άνδρες οι δέκα πρώτοι ήσαν:
Σταματόπουλος Γιάννης, Κοκόλας Κων/νος, Ξενοπανάγος Χρίστος, Κολλιόπουλος Αθανάσιος, Κατσίκης Αντώνιος, Κονομής Δημήτριος, Χαροκόπος Μιχαήλ, Ντότσικας Χρήστος, Καλαντζόπουλος Φώτιος και Βανταράκης Θεόδωρος

Στις γυναίκες οι δέκα πρώτες ήσαν:

Λάμπρου Μαρία, Ζερβή Αγγελική, Μαυροειδή Αλεξία, Βαγενά, Γκάμαρη Μάρθα, Δημητροπούλου Βίβιαν, Νικολοπούλου Αριστέα, Νταή Ελένη, Κυδωνιάτη Μαρία, Τσώκου Ιωάννα.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, ο Γενικός Γραμματέας Μ.Μ.Ε. της Κυβερνήσεως  και υποψ. Περιφερειάρχου Δυτ. Ελλάδος κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Στανίτσας  και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.  
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες του π. Κων/νου Αθανασόπουλου και με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά της ενορίας Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους χορηγούς: Το ζαχαροπλαστείο «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ»,  την Αρτοποιία  «ΜΑΚΡΗΣ», τον ΟΛΠΑ, τη «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» κ. Ιωάννη Μάκκα, τις διανομές αναψυκτικών «ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ», την εταιρεία Ηλεκτρικών Συσκευών «ΔΟΥΒΡΗΣ»,  το ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ τον κ. Πρόεδρό του κ. Ανδρέα Μανωλόπουλο, τον κ. Κων/νο Παπαγεωργίου, αδελφό του τιμωμένου αποθανόντος Πέτρου Παπαγεωργίου, τον κ. Τζατζαδάκη και τα «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΕΝΙΑ»  τα οποία προσφέρουν δωρεάν δίδακτρα για ένα χρόνο σε 2 παιδάκια της ενορίας μας το ένα στο γυμνάσιο και το άλλο Λύκειο  που έχουν οικονομικό πρόβλημα.
Επίσης ευχαριστεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Τροχαία για την ευγενική παρουσία τους και την ασφάλεια των συμμετεχόντων στον αγώνα. Το ΣΕΓΑΣ  και τον πρόεδρό του κ. Ευάγγελο Τζελάτη,  τους Κριτές και τους συνεργάτες των. Τον ΔΗΜΟ ΠΑΤΡΕΩΝ και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο κ. Χαρ. Στανίτσα. Τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ με τους Εθελοντές και συνεργάτες των, τους ΙΑΤΡΟΥΣ κ. Αργύρη Θέου, κ. Βασίλειο Χάρτα, κα Ασημίνα Ζαμιά - Τσιμάρα, τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών  Δυτικής Αχαΐας. Τους Εθελοντές του Δήμου Πατρέων  και την υπεύθυνη κ. Μαρία Γκολφινοπούλου. Τους δεκάδες εθελοντές της ενορίας. Επίσης το Χορευτικό της ενορίας με τον υπεύθυνο κ. Παναγιώτη Παπαναγιώτου που με υπέροχο τρόπο απέδωσαν τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας και μας έκαναν υπερήφανους.
Τον συντονισμό του αγώνος είχε ο π. Κων/νος Αθανασόπουλος και ο εκδότης της εφημερίδος «Ο Εκκλησιολόγος» κ. Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος.
Πολύτιμη η προσφορά του Τεχνικού Συμβούλου Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ Νοτιοδυτικής Ελλάδος κ. Απόστολου Αποστολόπουλου, της Δ/ντριας του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως κας Γεωργίας Μητρογιάννη και του δημοσιογράφου κ. Ηλία Σωτηρόπουλου.  
Αλέξανδρος Κολλιόπουλος
Εκδότης Εφημερίδας "Ο ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΟΣ"











7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους παπάδες .....πολύ καλή δουλειά..ειμουν εκει!άψογοι στην οργάνωση..

Ανώνυμος είπε...

Η οργανωτική επιτροπή έπρεπε να έχει καλέσει να συμμετάσχουν και οι φοιτητές και φοιτήτριες των ενοριακών συντροφιών.

Ανώνυμος είπε...

Άγγιξε την τελειότητα η διοργάνωση. Μπράβο σε όσους ίδρωσαν για αυτό το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Όλο το πρωί έβρεχε και σταμάτησε προ του αγώνα.

Εκκλησιολόγος είπε...

Η Οργανωτική επιτροπή δεν κάλεσε κανέναν Αθλητικό Σύλλογο και κανέναν από τους συμμετάσχοντες. Όλοι τους ενημερώθηκαν και προσήλθαν από τα Δελτία Τύπου, τις Αφίσσες και τα Πανώ. Και αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Για ποιό λόγο δηλαδή να υπάρξει ειδική πρόσκληση; Όλοι γνώριζαν την ύπαρξη του Αγώνος.
Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Ήταν αγώνας χαράς και εκτόνωσης και όχι πρωτιών και χρόνων. Αυτό το κατάφερε η οργανωτική επιτροπή. Θα έλεγα ότι η διαδρομή και τα παρεπόμενα ήσαν πανηγύρι.

Ανώνυμος είπε...

Να ξαναγίνει του χρόνου.