Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Κηρύσσομεν πρός τούς ἑτεροδόξους τήν Ὀρθόδοξον ἀλήθειαν. - Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

δέν προδίδομεν τήν Ὀρθοδοξίαν, ὡς κατηγορούμεθα, οὔτε ὑποστηρίζομεν οἰκουμενιστικάς ἀντιλήψεις, ἀλλά κηρύσσομεν πρός τούς ἑτεροδόξους καί πρός πάντας τήν Ὀρθόδοξον ἀλήθειαν.
Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος δογματίζει ὅτι ὁ Θεός «ἀεί μεθ᾿ ἡμῶν διαλέγεται». Ἑπομένως καί ἡμεῖς οἱ ὁποῖοι θέλομεν νά πορευώμεθα κατά τό ὑπόδειγμα Αὐτοῦ ὀφείλομεν νά διαλεγώμεθα μετά πάντων ὅσων ἐπιθυμοῦν καί θέλουν νά ἀκούσουν τάς ἀπόψεις, τάς πεποιθήσεις, τήν πίστιν καί τά δόγματα τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν Ἐκκλησίας. Ἐάν παύσωμεν νά διαλεγώμεθα μετ᾿ αὐτῶν, παρακούομεν τήν ἐντολήν τοῦ Θεοῦ ὅπως μαθητεύωμεν πάντα τά ἔθνη (πρβλ. Ματθ. κη΄, 19).

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει σπουδαίο πηδαλιούχο που υπηρετεί την Ευαγγελική Αλήθεια και διδάσκει την Ορθοδοξία εις πάντα τα έθνη.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΦΟΥ ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΥΛΗ ΜΑΛΙΣΤΑ (ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ...) ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ ΤΟΥΣ... ΝΤΡΟΠΗ!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ...
Υ.Γ. Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ...ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ

Ανώνυμος είπε...

Ενώ έχεις καλά στοιχεία μέσα στην ψυχή σου, για ποιο λόγο συντάσσεσαι με το σκότος; Ποιον θέλεις να ξεγελάσεις; Τον Θεό που ακόμη ουσιαστικά δεν εγνώρισες; Ξέρεις ότι αυτό δεν γίνεται. Τον εαυτό σου; Και αυτό δεν πρόκειται να σε αναπαύσει. Δεν είναι αργά για την αλλαγή σου. Το όνομά σου κρύβει το μυστικό της νέας πορείας σου. Ένας φίλος σου, που γνώρισε τον Κύριο, αφού πρώτα πόνεσε πολύ από τις αμαρτίες του

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΝ οΡΘΟΔΟΞΊΑ ΔΙΔΆΣΚΕΙ Ή ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΌ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΌ;

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος θα το πιστέψει αυτό και ο ίδιος ο πατριάρχης!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν πείθετε παναγιώτατε!
Τα έργα σας αντιτίθενται στα λόγια σας!

Orthodox True είπε...

προς 11:44 Καλό και εύστοχο το σχόλιο αλλά αυτό το "Παναγιώτατε" τι το ήθελες??
Δες το παρακάτω.
https://www.youtube.com/watch?v=KQ-4xWOT0sc

Ανώνυμος είπε...

"Χείλη αρχιερέως ου ψεύδονται" Παναγιώτατε!

Ανώνυμος είπε...

Η διαφωνια ανωνυμε του τριτου σχολιου και υπερμαχε των θεσφατων της πιστεως μας...ειναι ευπροσδεκτη αλλα η δεικτικη εναντιωση στην τοποθετηση καποιου ειναι δυστηχως
εμπαθης τουλαχιστον...
Υ.Γ. Αυτος για τον οποιο αναφερεσαι να ξερεις οτι και ορθοτομει και πιστευει εις τον Θεον.
Αφου πονεσες τοσο πολυ για τις αμαρτιες σου καλο θα ηταν να σιωπουσες και να προσευχεσαι περισσοτερο...για τον απωλολοτα αδελφο

Orthodox True είπε...

Με αυτά που διακυρήσει και ομολογεί ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Κος Βαρθολομαίος, αυτούσιο το εναποθέτω μεταξύ άλλων,
"" Ἡ Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, ἡ ἱδρυθεῖσα ὑπό τοῦ ἐν «ἀρχῇ Λόγου», τοῦ «ὄντος πρός τόν Θεόν», καί «Θεοῦ ὄντος» Λόγου, κατά τόν εὐαγγελιστήν τῆς ἀγάπης, δυστυχῶς κατά τήν ἐπί γῆς στρατείαν αὐτῆς, λόγῳ τῆς ὑπερισχύσεως τῆς ἀνθρωπίνης ἀδυναμίας καί τοῦ πεπερασμένου θελήματος τοῦ ἀνθρωπίνου νοός, διεσπάσθη ἐν χρόνῳ. Οὕτω διεμορφώθησαν καταστάσεις καί ὁμάδες ποικίλαι, ἐκ τῶν ὁποίων ἑκάστη διεκδικεῖ «αὐθεντίαν» καί «ἀλήθειαν». Ἡ Ἀλήθεια ὅμως εἶναι Μία, ὁ Χριστός, καί ἡ ἱδρυθεῖσα ὑπ᾿ Αὐτοῦ Μία Ἐκκλησία....""""

Τούτη την απ άμβωνος δήλωση την χαρακτηρίζω ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ, είναι η αιρετική θεωρία των κλάδων, όπου όλες οι ομάδες κατέχουν μέρος της αλήθειας και η ένωση αυτών θα σημάνει την ολοκλήρωση της Αγίας σε εισαγωγικά Εκκλησίας.

Αύτη η δήλωση εγένετο εν Τη Αγία Γη, και ουδείς διαμαρτυρήθει και ίσως δια ταύτην την δήλωσην, ο Μέγας Σεισμός, (Big bang), να εγένετο εν τη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, την 12και 23 μεσημβρινήν σήμερα, αισθητός και τρανταχτός σε ολη την Ελλάδα.

Τόν θεωρώ ως προειδοποίηση, Θεοσημία και Θεοεπέμβαση, για τα προδοτικά Οικουμενιστικά τεκταινομενα εν Τη Αγία Γη της Ιερουσαλήμ, την σήμερον μετά του Αιρετικοτάτου Πάπα και των συν Αυτών!!!
Ο Θεός να μας λυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Σας έχει αποστομώσει ο Πατριάρχης διότι δεν είναι μόνο λόγια αλλά και ορθοπραξία ταυτόχρονα και προσπαθείτε με διάφορα ευφυολογήματα να δημιουργήσετε αμφιβολίες. Είστε λίγοι και απομονωμένοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ορθοδόξων έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Παναγιότατο.

Ανώνυμος είπε...

3:55 προτού πιάσεις το πληκτρολόγιο σκέφθηκες τι θα γράψεις;

Ανώνυμος είπε...

Οι κινήσεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου για συζητήσεις με τους Καθολικούς βρίσκουν απήχηση στο 99% των Ορθοδόξων. Ως σήμερα έχει δείξει ότι υπερασπίζετε μετά πάθους και αρίστης γνώσεως τα ζητήματα αυτά. Είναι σπουδαίος γνώστης της Εκκλησιαστικής ιστορίας, της Πατρικής διδασκαλίας και των αγίων και ιερών Κανόνων. Ποτέ δεν λοξοδρόμησε και αταλάντευτα διδάσκει την Ορθοδοξία καθημερινά.

Ανώνυμος είπε...


Το μόνο που δεν έχει ανάγκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι την υπεράσπιση.

Τις ενέργειές του εγκρίνει σύμπασα η χορεία των Ορθοδόξων Ιεραρχών ανά τον κόσμο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Μαρίνε για ΓΟΧ σε κόβω.
Κοίταξε την Εκκλησία σου και άφησε εμάς για την δικιά μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι λασπολόγοι είσθε λίγοι περιφερόμενοι και επαναλαμβανόμενοι. Μόνο τον γέλωτα μας προσφέρουν τα φτηνά επιχειρήματά σας.
Εμμανουήλ

Orthodox True είπε...

Ναι καλέ μου φίλε όμως έχω φίλους που δεν πείθονται όπως εσείς και πάσχω για εκείνους όπως στεναχωριέμαι και για την Ελλάδα μας. Δεν θέλω να συμβεί ότι έγινε στην Κωνσταντινούπολη μετά την ψευδοενωση με τούς Λατίνους με την γνωστή Άλωση μετέπειτα. Θέλω η Πατρίδα μας να μείνει αλώβητη από τον δαιμονικό Οικουμενισμό. Δεν μας αξίζει τέτοια εξέλιξη. Όμως τεράστια ευθύνη φέρετε και όλοι εσείς που υπερασπίζεστε και χειροκροτατε την κίνηση. Εάν δεν υπήρχατε εσείς να υποστηρίξετε δεν θα περνούσε.

Ανώνυμος είπε...

Προς Εμμανουήλ: φίλε σοβαρέψου.
Για τα πατριαρχικά ατοπήματα υπάρχουν ντοκουμέντα διάσπαρτα στο διαδίκτυο.
Και στο συγκεκριμένο blog έχουν παρατεθεί πολλές φορές κείμενα από δηλώσεις και συνεντεύξεις του Βαρθολμαίου που μπορούν να πείσουν και τον πλέον απροκατάληπτο για το μέγεθος της πατριαρχικής προδοσίας.
Το μόνο που ξέρουν οι φιλοπατριαρχικοί κεκράκτες και τα φιλοπατριαρχικά παπαγαλάκια είναι να ειρωνεύονται τους αντιφρονούντες, να τους βρίζουν ονομάζοντάς τους "λασπολόγους" και να παριστάνουν το στατιστικολόγο "βγάζοντας" και σταλινικά ποσοστά υπέρ των απόψεών τους όπως ο 6:04.
Πάρτε το χαμπάρι οικουμενιστολάγνοι: ο πιστός λαός είναι ο φρουρός και ο φύλακας της Ορθοδοξίας κατά την πατριαρχική εγκύκλιο του 1848, τότε που το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν πρόδιδε την Ορθοδοξία όπως σήμερα!

Ανώνυμος είπε...

Το αν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κηρύσσει την Ορθοδοδοξία ή έναν νεοταξικό συγκρητισμό δεν κρίνεται από τις διαβεβαιώσεις του, αλλά από τους λόγους και τις πράξεις του. Προσωπικά, περισσότερο ενδιαφέρον βλέπω για το περιβάλλον, καθότι αυτό είναι αποδεκτό από τους φιλελεύθερους κύκλους στην Ευρώπη, παρά για τον άνθρωπο που διψά την αλήθεια. Η α-πατερική θεολογία και η νεολατινική εκκλησιολογία του μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα έχουν διαβρώσει, δυστυχώς, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οποιος δεν το βλέπει, είτε αθεολόγητος είναι, είτε συνειδητός οικουμενιστής. Είτε αφελής.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο περιβαλλον 10:24;;; Τι εκανε ο Θεος στα Σοδωμα,που ειχαν ξεπερασει και τα ζωα σε ανηθικοτητα και ηταν πιο χειροτεροι και απο τους ειδωλολατρες και απο την πιο σηχαμερωτερη πορνη;;;Κοιταξε το περιβαλλον????Δεν ερριξε θειαφι και κατεκαυσε ολους;;;Οταν κανεις πιπτει εις το δογμα πιπτει και ηθικως,δεν ειναι;;;Τα δε,αληθη και ευσεβη δογματα ειναι οπλα κατα των αιρεσεων.Εν τω μεταξυ υπαρχει και χριστιανισμος με μανδυα Ορθοδοξιας...Αυτο υπηρχε και κατα το παρελθον.Ας πουμε ,ο αγιος Γρηγοριος Παλαμας ,αντιστρατευτηκε κατα της Ακινδυνου Κιρκης πολυ καλα! Ας φτιαξει κανεις το περιβαλλον και ας αφησει την ψυχη σε μια επιφανειακη σεμνοτυφια και τους αλλοδοξους να εισελθουν στην Εκκλησια χωρις πιστη αλλα με την προυποθεση να την ανακαλυψουν...και αν δεν γινουν και οι υπολοιποι θολωμενοι και αγευστοι παντελωςτης ζωης εν Χριστω ,σιγουρα θα γινουν Ακινδυνιστες,Γρηγοραδες κλπκλπ.Κατα τα αλλα ,ας κοιταξωμεν το περιβαλλον!!! Πην

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό το σχόλιο του Πην. Η περιβαλλοντολογική ψευδοθεολογία έχει γίνει το άλλοθι για να γίνεται αποδεκτός ο Οικουμενικός Πατριάρχης από τους άρχοντες και τα ΜΜΕ του κόσμου τούτου. Αν κήρυσσε Χριστόν και μάλιστα Ορθόδοξα και αν κήρυσσε μετάνοια, όλοι θα τον λοιδωρούσαν. Τώρα τον δοξολογούν, και περισσότερο από όλους οι άθεοι. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκκοσμίκευσης, της ηθικής διαφθοράς του κλήρου και της αναγωγής των Ζηζιούλειων α-πατερικών θεολογημάτων σε θέσφατα και κανόνες της Ορθοδοξίας. Τι έχει να προσφέρει στον κόσμο το Φανάρι σήμερα; Δεν επικαλείται κανείς λαμπρούς τίτλους του παρελθόντος, όταν το παρόν είναι αυτό που είναι.