Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Στο ΣΠΑΠ με θέμα «Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Τέχνες» Ξεκινά την Κυριακή 27 Ιουλίου το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

Στο ΣΠΑΠ   με θέμα «Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Τέχνες»
Ξεκινά την Κυριακή 27 Ιουλίου το 24ο Διεθνές Συνέδριο    Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

Συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση επιστημονικών εκδηλώσεων με κέντρο αναφοράς την Ηλεία και τον τομέα της Φιλοσοφίας, το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και την Z' Εφορεία Προϊστορικών και  Κλασικών Αρχαιοτήτων Αρχαίας Ολυμπίας οργανώνει το 24ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας. Με χώρο διεξαγωγής το Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας και  με θέμα: «Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Τέχνες», το φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα στο διάστημα  27-30 Ιουλίου 2014, στην αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα.
 
Η έναρξη του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιουλίου 2014  , στις 17-30, αφού θα έχει προηγηθεί προσέλευση και εγγραφή των Συνέδρων.   Τις εναρκτήριες προσφωνήσεις , κατά το πρόγραμμα, θα κάνουν οι Λ. Μπαρτζελιώτης, Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας, κ. Γερμανός, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας , εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος , της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και οι καθηγητές  Γρ. Καραφύλλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κ. Νιάρχος, Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών Θα ακολουθήσει Παρουσίαση του τόμου προς τιμήν του Καθηγητή Γρηγορίου Καραφύλλη  και οι Εισαγωγικές ομιλίες   της Carolina Araujo: (“The unity of Platos argument on mimetic poetry”), του Χρίστου Ευαγγελίου
(  “The Philosophical Muse: Poetry and Philosophy as Friends”) και του Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη  ( «Ο ενοποιητικός χαρακτήρας της ποίησης»)



Το πρωί της Δευτέρας 28 Ιουλίου θα συνεχιστούν στις 10.15 οι εργασίες του Συνεδρίου στον χώρο του ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το απόγευμα το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί από τις 17.30 στην Αίθουσα Συνεδρίων της «Μαθητικής Εστίας» Κρεστένων, όπου και θα γίνει και ανοικτή συζήτηση των Συνέδρων με το κοινό με θέμα «Ο Σωκράτης του Ξενοφώντος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: