Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Εσπερινός και Λιτάνευσις της εικόνος της Αγίας Μαρίνης στην Πάτρα.

 Μεθεόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών, Ιερά Παράκλησις, Ιερά Λιτάνευσις της εικόνος της Αγίας Μαρίνης. Των Ακολουθιών  προέστει και ομιλήσε ο  Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελλάτος, Στις Ιερές Ακολουθίες  έψαλε ο μικτός Βυζαντινός Χορός υπό του Πρωτοψάλτου κ. Φωτίου Μπαρούτα και ο μικτός Βυζαντινός Χορός της Ενορίας υπό του Πρωτοψάλτου του Ναού κ. Ανδρέα Γκάντζου.
































































































10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα που βρέθηκε βρε παιδιά τόσος κόσμος στην αραιοκατοικημένη αυτή μεριά της Πάτρας; Μήπως είναι μοντάζ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το πίστευα για όλο τον κόσμο μέχρι που είδα και την ουρά του κόσμου φωτό 42 και 43 για να μπουν στην εκκλησία. Μπράβο πανηγύρι.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαία και καλοδουλεμένη η ομιλία του π. Χρυσάνθου. Οι παραινέσεις προς τους νέους άγγιξαν τις καρδιές όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα ‘’Καλά λίαν΄΄. Συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Θα πω μια κουβέντα όχι για κακό. Ο π. Παναγιώτης μου θυμίζει εκείνους του ΠαΣοΚ που κάνανε τις συγκεντρώσεις τον παλαιό καλό καιρό και μάζευαν κόσμο. Να πω ότι πρέπει να πέρασαν το απόγευμα και 2000 άτομα. Τολμάω να το πω. Στις δημόσιες σχέσεις είναι πρώτος. Μαγεύει τον άλλο. Ποιος υπήρξε διδάσκαλός του;

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες με την υπογραφή Σερέτη είναι καθαρές και εξαιρετικές.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε στην Παναγιά της Τήνου που λέει ο λόγος δεν πάνε στο πανηγύρι τόσοι παπάδες.

Ανώνυμος είπε...

Στον εσπερινό και την παράκληση υπήρξε κατάνυξη. Στην λιτάνευση ο κόσμος ακλούθησε με ευλάβεια. Το κήρυγμα του π. Χρυσάνθου ενθουσίασε και μετά το τέλος της λιτανείας στα προπύλαια του ναού. Ο δραστήριος π. Παναγιώτης και οι άνθρωποι του ναοί επίτροποι και κυρίες τα είχαν όλα στην εντέλεια. Οι κυρίες μας κέρασαν με θερμότητα και χαμόγελο. Έφυγα στις 11.30 το βράδυ αφού παρακολούθησα όσα μας παρουσίασαν. Στην ενορία μου δεν νιώθω έτσι όπως χθες βράδυ. Σε όλους εκφράζω το ευχαριστώ για τους κόπους τους.
Ευαγγελία.

Ανώνυμος είπε...

Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος, τα δυο βουνά μαλώνουν,
το ποιο να ρίξει την βροχή, το ποιο να ρίξει χιόνι.
Ο Κίσσαβος ρίχνει βροχή κι ο Όλυμπος το χιόνι.

Αυτό μου θύμισε ιερέας που έλεγε στον άλλο. «Ρε τι κάνει αυτός ο Θωμάς και όπου πάει μαζεύει κόσμο και παπάδες στην Αγία Μαρίνα;» «Στην Μητρόπολη κάθε Πέμπτη γέμιζε κόσμο» «Στο Άξιον Εστί μάζευε την κάθε πικραμένη» «Τώρα στην άκρη του Θεού στο ποτάμι έκανε μάζωξη;».

Τα παραπέρα της συζήτησης δεν τα λέω. Θα τους έλεγα «στην Αγιά Μαρίνα οι κάτοικοι είναι χωριάτες και οι χωριάτες είναι δεμένοι με την Εκκλησία τους που την θεωρούν δικιά τους» και θα συνέχιζα «Εσείς καθίστε με τους βέρα Πατρινούς, σας άρεσε το κέντρο που τώρα όλοι το αποφεύγουν».

Μην παρεξηγηθώ με αυτά που έγραψα και αρχίσει ο καυγάς τώρα με τον Παναχαϊκό και την Παλιοβούνα. Ας ψάξουν οι ιερείς του κέντρου να βρουν «η κότα έκανε το αυτό ή το αυγό την κότα».

Ανώνυμος είπε...

όλα καλά και όμορφα. νομίζω όμως ότι δεν επιτρέπεται να ψάλλουν γυναίκες στους ναούς. - ας κρατούμε τις παραδόσεις της Εκκλησίας μας!