Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Πιστεύουν οι Έλληνες σε θεωρίες συνωμοσίας; - Γεώργιος Κουρκούτας


 Τι υπάρχει πίσω από την πραγματικότητα….
Πιστεύουν οι Έλληνες 
σε θεωρίες συνωμοσίας;

Αυτές τις ημέρες  είδε το φως μία έρευνα για τον τρόπο σκέψης μεγάλου μέρους της Ελληνικής Κοινωνίας. Την ελληνική κρίση μας τη «δημιούργησαν», την 11η Σεπτεμβρίου την προσχεδίασαν και την προσσελήνωση του Άρμστρονγκ την είχαν σκηνοθετήσει! Αυτά είναι λίγα από τα αποτελέσματα της άποψης των Ελλήνων κατά Μέσο όρο,  όπως αποδεικνύει έρευνα που εκπόνησαν από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου 2014 σε τυχαίο δείγμα 1.045 ατόμων ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Λεόν Σαλτιέλ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Γιώργος Αντωνίου) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Σπύρος Κοσμίδης, Ηλίας Ντίνας) και παρουσίασαν πριν από λίγες μέρες στο Βερολίνο σε συνέδριο με θέμα τον αντισημιτισμό.

Βαθιά πεπεισμένοι, λοιπόν, εμφανίζονται κατά την έρευνα οι συμπολίτες μας σε ποσοστό 75,25% ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους Δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Και η «δαιμονοποίηση» των ΗΠΑ καλά κρατεί, με το 27% των ερωτώμενων να πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Άρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία! Την έρευνα δημοσίευσε η «Καθημερινή» της Παρασκευής 18ης Ιουλίου 2014, προσπαθώντας να πείσει ότι οι συμπατριώτες μας καταφεύγουν  σε παράλογες απαντήσεις και ερμηνείες απέναντι σε καθημερινές ή όχι καταστάσεις.
Το πρόβλημα είναι πως πίσω από την πραγματικότητα που βιώνουμε υπάρχουν γεγονότα που δεν μπορούμε να δούμε σήμερα και τα μαθαίνουμε (όσοι τα μαθαίνουμε και δεν μας οδηγούν σε παραπληροφόρηση τα μεγάλα ΜΜΕ) πολύ καιρό μετά. Αν θυμάστε, όταν μπήκαμε στον έλεγχο της Τρόικας και την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα το 2010, πολλοί το θεωρούσαν φυσιολογική κατάληξη μιας προβληματικής σχέσης μας με την οικονομία. Το δήλωναν και επίσημοι Πολιτικοί μας  αυτό. Ήλθαν όμως τα ντοκουμέντα από τα χείλη του επικεφαλής του ΔΝΤ Στρως-Καν, για να μάθουμε ότι κάτι τέτοιο σχεδιαζόταν έναν χρόνο πριν, όταν οι περισσότεροι δανειστές μας δεν γνώριζαν ότι είμαστε σε οικονομικό ¨Τιτανικό¨.
Προ 40 ετών μάλιστα μερικοί…. οπαδοί των  θεωριών συνωμοσίας έλεγαν ότι τα γεγονότα στην Κύπρο το 1974 δεν πρέπει να τα ερμηνεύουμε σαν μία ακόμη διάσταση της συνεχούς ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης αλλά σαν μία διεθνή συνωμοσία με ενορχηστρωτή τον τότε ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, τον διαβόητο πρώην Γερμανοεβραίο Χένρυ Κίσσινγκερ. Το τελευταίο αποδεικνύεται ως πικρή και κραυγαλέα αλήθεια σήμερα από πλήθος εγγράφων και βιβλίων και όσοι χλεύαζαν τους τότε ….συνωμοσιολόγους σιωπούν σήμερα αιδημόνως. 
Οι πιο πάνω ερευνητές, λειτουργώντας αυθαίρετα, συγχέουν άσχετα πράγματα στις ερωτήσεις τους για να δημιουργήσουν  σύγχυση και να εντυπωσιάσουν με το αποτέλεσμα της έρευνας. Το ότι υπάρχουν γεγονότα που ερμηνεύονται με εκτός λογικής απαντήσεις (ότι παντού πίσω από όλα για παράδειγμα , ναι από όλα, είναι οι Εβραίοι!) δεν αναιρεί την πραγματικότητα: πίσω από την πορεία των γεγονότων υπάρχει μία κατάσταση που οφείλεται σε σχέδια κάποιων να ικανοποιήσουν το πάθος τους για χρήμα ή εξουσία και αυτοί χειρίζονται σαν πιόνια και άβουλα όντα λαούς και έθνη. Όσο κινούνται στο σκότος τέτοιες συμπεριφορές, ποιος  να μην πιστέψει ότι πολλές  Συνωμοσίες είναι υπαρκτές και αποτελούν έναν κίνδυνο για την σύγχρονη Κοινωνία; Ποιους τελικά να εμπιστευτεί ο βαλλόμενος από παντού μέσος Έλληνας πολίτης;

Γεώργιος  Κουρκούτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: