Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η Εορτή της Παναγίας της "Μαζιωτίσσης" στην Σκιλλουντία

Παναγία η Μαζιώτισσα (στην Σκιλλουντία) 
κειμήλιο οικογενείας π. Δημητρίου Αθανασόπουλου 
 Χωρίον Μαζαίων τιμώντες Σε
Γλυκοφιλούσα Σεπτή, 
αγκάλαις Σου φέρουσα
τον του παντός Ποιητήν.
Τούτον τον τόπον σου φύλαττε,
από πάσης ανάγκης,
ον και ο Ξενοφών ο αθηναίος ετίμησεν,
πέμπουσα τας ακτίνας
των λαμπρών σου θαυμάτων
εν ύμνοις αεί ως Θεοτόκον
 και Προστάτιν δοξάζομεν.
(Ποιηθέν υπό του αειμνήστου π. Δημητρίου Αθανασόπουλου)  

Ο μακαριστός π. Δημήτριος Αθανασόπουλος στο πατρικό του σπίτι έκτισε ένα όμορφο Ναό αφιερωμένο στην Παναγία την «Μαζιώτισσα» ώστε να σκεπάζει και να προστατεύει όλο το Μάζι (παλιά ονομασία του χωριού)- Σκιλλουντία.
Σε αυτό τον Ναό είχε την επιθυμία -στην γιορτή της Παναγίας μας 23 Αυγούστου- να μαζεύονται τα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα του, μαζί με συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους.
Φέτος μετά από πρόσκληση του εκλεκτού και πολύτιμου φίλου π. Χαρίτωνα πήγα ξανά.
 Απουσίαζε ο π. Δημήτριος, όμως όλα τον θύμιζαν…
Μην μας ξεχνάτε Γέροντα από το Ουράνιο Θυσιαστήριο. 
























Ο κεντρικός ναός του χωριού  "Άγιος Γεώργιος"








17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Taso olo kai fouskonis.

PROSEXE.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΘΗΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΒΓΉΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΨΑΛΤΗ ΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΕΘΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ;

Ανώνυμος είπε...

Στο νησί μας κάθε οικογένεια έχει και από ένα ναό τον οποίο συντηρεί και τον πανηγυρίζει. Έτσι υπάρχει μια μέρα που όλοι βλεπόμαστε συγγενείς και φίλοι καθώς και φιλέορτοι.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου και για κάθε χρόνο επί έτη πάμπολλα.

Ανώνυμος είπε...


Για τα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα όχι μόνο στους μικρούς ναούς πρέπει κάποιος να κάνει κάτι η κατάσταση είναι τραγική. Τα παίρνουν μπροστά τους ιερείς και ψάλτες και μας ξεκουφαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη η οικογένεια του παπάΔημήτρη που συνεχίζουν αυτά που θέσπισε ο πατέρας τους.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ναός. Βοήθεια σε όλους να είναι η Παναγία. Μπράβο που έκτισαν ναό στην οικογένεια αυτή.

Ανώνυμος είπε...

και στην ενορία μας έχουμε θέμα με τα μικρόφωνα. Τι να τον κάνω τον καλό ιερέα όταν ο ίδιος και οι ψάλτες του κατστρέφουν τη λειτουργία με τα δυνατά και άγρια ψαλσίματα και δεν νοιάζεται για το εκκλησίασμα; Δεν υπάρχει τέλος πάντων κάποιος να πάρει το φραγγέλιο και να βάλει τάξη σε αυτό το θέμα, ώστε να παρακολουθούμε ήσυχα τη λειτουργία;

Ανώνυμος είπε...

Να 'χουμε την ευχή του π. Δημητρίου ο οποίος ήταν πρωτοπόρος, δημιουργός και οραματιστής! Τάσο, εύχομαι του χρόνου, συν Θεώ, να πάμε μαζί στη Σκιλουντία...

Ανώνυμος είπε...

Τι όμορφο!
Σύναξη της οικογένειας με κέντρο Ποτήρι της Ζωής στον Ναό που η ευλάβειά τους προς την Παναγία συντηρούν. Ας γίνουν αυτά τα παιδιά παράδειγμα. Και ο πατέρας ιερέας ας απολαμβάνει τους καρπούς του στον Ουρανό.

Ανώνυμος είπε...

Τάσο σου εύχομαι να πλησιάσεις τον κουμπάρο σου Παναγιώτη στο πάχος. Πήρες πολλά κιλά ξανά.

Ανώνυμος είπε...

Ενα γεγονος σημειωνεται και ο κάθε πικραμένος γράφει 'ο,τι να΄ναι σαν να μην καταλαβαίνει τι διάβασε. Με ό,τι θυμάται χαίρεται... και από εδώ φαίνεται η πνευματική μας ρηχότης. Ας μας φωτίζει η Παναγία και ας μας δίνει διάκριση. Θα δώσουμε λόγο, αδελφοί, και για τους αργούς μας λόγους. πολύ περισσότερο όταν γράφονται και διαβάζονται από τόσους και δεν οικοδομούνται. 'οσο για τον ιστολόγο ... κάνει χάζι όλους εμάς. Ίσως χρειάζεται και αυτός να το προσέξει... ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ...

Ανώνυμος είπε...


μόλις μπήκα στο ιστολόγιο και είδα τις φωτογραφίες και διάβασα και τα σχόλια. Συγχαρητήρια. Ο παπαδημήτρης ήταν σεβάσμιος κληρικός και υπέμεινε την δοκιμασία του χωρίς να γογγύζει. Διάβασα καιγια τα μικρόφωνα στις εκκλησίες. Εχουν δίκιο που παραπονούνται, γιατί πρόκειται για μια πληγή στην εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 7.13. ΚΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΚΟΨΕΣ. Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Ο ΘΕΟΣ Ν ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ... ΒΑΘΟΣ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μην ανέβεις ψηλά στα πνευματικά 7.13 γιατί θα είναι ανώμαλη η πτώση σου. Δεν θα επιθυμούσα να είμαι στην θέση του Αναστάσιου. Ο ένας το κοντό του ο άλλος το φαρδύ του. Ποιόν να ευχαριστήσει ποιόν να πικράνει. Αντί να του πούμε ευχαριστώ για το χόμπι που έχει και μας ενημερώνει του ζητάμε και τον λόγο. προσωπικά σε ιστολόγια που δεν μου άρεσαν δεν ξαναμπήκα. Ας κάνουν το ίδιο οι παραπονούμενοι και ας μείνουν εδώ όσοι τους αρέσει. Σας φιλώ με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

3.15 ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΠΩ; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΣ. ΩΦΕΛΟΥΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ. 3.15 ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΣΗ; Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ ΟΨΗ ΤΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ. ΩΣΤΟΣΟ Ο ΙΣΤΟΛΟΓΟΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑς... ΑΣ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΘΕΟ

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι διότι ο π. Δημήτριος εκτός από τους πολλούς ναούς που επιμελήθηκε στην ενορία του έχτισε και ναό στο πατρικό του σπίτι. Ας είναι παράδειγμα για κληρικούς και λαϊκούς ο ευλογημένος αυτός κληρικός.