Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου πλησίον του Σικάγου, στην πόλη Pleasant Prairie


Την  Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που ιδρύθηκε το 1994 πλησίον του Σικάγου, στην πόλη Pleasant Prairie (=ευχάριστο λιβάδι) επισκέφτηκε ως προσκυνήτρια η πρεσβυτέρα Ευγενία Σερέτη Πατσού που αυτές τις μέρες είναι στις Η.Π.Α. . Η Ιερά Μονή όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες βρίσκεται σε μια ωραιότατη περιοχή, μέσα στο πράσινο. Ηγουμένη είναι η Γερόντισσα Μελάνη (εκ Πατρών) . Μαζί με την συνοδεία της και τις ευχές του π. Εφραίμ Φιλοθεΐτη και την άδεια και ευλογίες του Μητροπολίτη Σικάγου Ιακώβου έκτισαν την Μονή  προς τιμήν του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.




































7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το είχα διαβάσει ότι υπάρχει άνθιση του μοναχισμού στην Αμερική. Με τις φωτογραφίες αυτές δοξάζω τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίο το έργο του π. Εφραίμ στην Αμερική. Άκουσα πως έχει ιδρύσει 19 μοναστήρια. Από αυτό που βλέπω εδώ είναι μεγάλο και συγκεντρώνει και κόσμο. ποιος θα το έλεγε πως ένας άνθρωπος θα συντελούσε στην άνθιση του μοναχισμού στην ξένη γη. Ευχαριστώ κ. Ευγενία για την ενημέρωση.

Ανώνυμος είπε...

Η ηγουμένη πρέπει να είναι και καλλίφωνη ψάλτης. Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα παλαιότερα κυκλοφορούσαν κασέτες βυζαντινής μουσικής. Έχω από αυτές. Να την δυναμώνει ο Θεός στο έργο της το μοναχικό.

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό οικοδόμημα το καθολικό της Μονής. Άριστες οι φωτογραφίες. Άκουγα για αυτά τα μοναστήρια δεν τα είχα δει. Τα μοναστήρια είναι τα πνευμόνια της Εκκλησίας. Αυτά κρατούν την παράδοση.

Ανώνυμος είπε...

Ο 21ος αιώνας είναι της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Οι Ορθόδοξοι Έλληνες και μη του εξωτερικού το κατάλαβαν. Εδώ στο Ελλαδιστάν ακόμα του τραβά η βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και όχι η ΟΥΣΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η ορθοδοξία φωτίζει παντού σε όλα τα μέρη

dimitris karakwstas είπε...

καλησπερα σας εχετε πολυ εξερτικα πραματα θα ειθελα να ρωτισω που μπορω να βρω περισοτερες ψαλμωδιες με την γερωνισα μελανη η και καμια λητουργεια εκι απο αμερικη αν γνωριζετε κατι πιτε μου σας παρακαλω ο θεος μαζι σας