Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδρομή – προσκύνημα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών στο μεγαλοπρεπές Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών.


Φωτογραφίες από την εκδρομή – προσκύνημα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Πατρών με υπεύθυνο τον π. Παναγιώτη Θωμά στο  μεγαλοπρεπές Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών, που χτίστηκε το 1981. Είναι ένα από τα σημαντικότερα ησυχαστήρια του ελλαδικού χώρου με 45 μοναχές και τελεί υπό την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.
Το νέο εντυπωσιακό Καθολικό εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2012 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. Ο ναός, με συνολική διάσταση 500 τ.μ, είναι ακριβές αντίγραφο του παλαιού καθολικού της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος (10ου αιώνα) αγιορείτικου ρυθμού, σταυροειδούς με τρούλους. Χτίστηκε εξολοκλήρου από παραδοσιακά δομικά υλικά, όπως πέτρα, μάρμαρο και κεραμικά τούβλα.
























Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου Σερρών στις 21 Οκτωβρίου 2012


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό μοναστήρι.