Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά

 Για την Romfea Μάριος Σαράντης

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου πατρός Γερασίμου του νέου ασκητού στη φερώνυμη Ιερά Μονή των Ομαλών της Κεφαλονιάς.
Προεξάρχων της πανηγυρικής θείας λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας κ. Νεκτάριος ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τους ασκητικούς αγώνας του εορταζομένου αγίου και συνέστησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να βαδίσουν επάνω στα χνάρια του Αγίου και να μιμηθούν την αγία του βιοτή.
Στη Θεία λειτουργία συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Ζακύνθου κ. Διονύσιος, Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων και ο Κεφαλληνιακής καταγωγής Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου προς τον πλάτανο τον οποίο ο ίδιος εφύτευσε.
Στο τέλος η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κασσιανή, παρέθεσε Μοναστηριακή Τράπεζα στους Άγιους Αρχιερείς, στους Ιερείς και στους πιστούς.

(ΦΩΤΟ: ekefalonia)


















1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλορίζικος ο νέος δεσπότης.