Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενοριακής Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου. - Δημήτριος Κανελλόπουλος


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Κ. Ε. Δ. ΣΤΑΡΟΧΩΡΙΟΥ

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τέλεσε τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενοριακής Διακονίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου.
Μέσα σε ευφρόσυνο και πανηγυρικό κλίμα, επήνεσε τον άοκνο εφημέριο π. Γρηγόριο Λουμπαρδέα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι του βάζει «άριστα», τόσο για αυτό το έργο όσο και για την πολυεπίπεδη δράση του στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εκ Σταροχωρίου Παναγιώτης Γρηγορίου Αγγελόπουλος, μαζί με τα υπόλοιπα αδέλφια του, ανέλαβαν τα έξοδα για την πραγματοποίηση του έργου.
Το παρόν οικόπεδο ήταν δωρεά του αειμνήστου Ιωάννου Κοντόγιωργα, ενώ στη θέση του νέου κτιρίου δέσποζε το παλιό πέτρινο Σχολείο του χωριού, που λειτούργησε περίπου για έναν αιώνα (από το 1875, έως και τη δεκαετία του 1970’), μέχρις ότου επλήγη από τους σεισμούς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε με λόγια πατρικά σε όλους τους παρευρισκομένους, αναφερόμενος ειδικά στον πολιό και επί πενήντα έτη εφημέριο του χωριού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Λουμπαρδέα (κατά σάρκα πατέρα του π. Γρηγορίου), για την πνευματική – κυρίως – οικοδομή της ενορίας.
Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου, ενώ παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Καρπής Θάνος, εκπρόσωποι της Τοπικής, Δημοτικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και Φορέων.  
Δημήτριος Κανελλόπουλος





















7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον π. Γρηγόριο για την ποιμαντική του δράση για τους μικρούς και τους μεγάλους ενορίτες του. Καλό δείχνει και αυτό το νέο έργο. Συγχαρητήρια και στους δωρητές του έργου αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Όταν η κρατική μηχανή δεν μπορεί να κάνει τίποτα λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων οι παπάδες των χωριών κάνουν θαύματα. Φτιάχνουν υπέροχους χώρους για να βοηθήσουν τους εναπομείναντες στα χωριά να ζουν καλύτερα. Μόνο άνθρωποι με οράματα τα οποία μπορούν να τα κάνουν πράξη, μόνο αυτοί μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας.

Ανώνυμος είπε...

Στα χωριά κάποτε υπήρχε ο παπάς, ο δάσκαλος και ο πρόεδρος. Τώρα σε λίγα τυχερά χωριά έχει μόνο παπά. Αν ο παπάς είναι δραστήριος ως ο παπά Γρηγόρης τότε υπάρχει μεγάλη ευλογία.

Ανώνυμος είπε...

Υπογράφω τα όσα είπε ο Πατρών Χρυσόστομος και συγχαίρω τον π. Γρηγόρη για την προσφορά του. Στην οικογένεια του κ. Αγγελόπουλου κάθε ευλογία από τον Χριστό μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κήπος είναι παραδεισένιος. Μερακλής ο π. Γρηγόριος και άρχοντες οι δωρητές. Υπέροχο κτίριο.

Ανώνυμος είπε...

Στην ύπαιθρο στα χωριά πρέπει να τοποθετούνται ιερείς που να το επιθυμούν. Είναι προς τιμή του π. Γρηγορίου που ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο να πάει στον τόπο καταγωγής τους. Θα θυμίσω εδώ αυτό που έλεγαν παλαιότερα. Καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά τελευταίος στην πόλη. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στις πόλεις οι προϊστάμενοι είναι οι άγαμοι. Έτσι οι έγγαμοι είναι κομπάρσοι. Προσωπικά βλέπω πολλούς κληρικούς στα χωριά να δρουν ενώ αν ήσαν στην πόλη θα ήταν μόνο για τις ακολουθίες. Έτσι με την μετάθεση αυτή του π. Γρηγορίου στο χωριό του υπάρχει εκτός από ποιμαντικό έργο και κοινωνικό. Και εις άλλα έργα από την Εκκλησία για το καλό της υπαίθρου μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί οι χώροι επικοινωνίας υπό την αιγίδα της ενορίας είναι ότι το καλύτερο. Οι νέοι ιερείς είναι δραστήριοι και έχουν διάθεση για εργασία και προσφορά στα χωριά.