Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ισώματος Φαρών - Γεώργιος Πανίτσας

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου στον νεόδμητο Ιερό Ναό του χωριού που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του.
Την  παραμονή τελέσθηκε   μέγας πανηγυρικός  αρχιερατικός εσπερινός στον οποίο προέστη  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και κήρυξε τον θείο λόγο. Στην ακολουθία   του εσπερινού συμμετείχαν  ο.π. Χρήστος Σιαμαντάς, από το Βασιλικό ο π. Μιλτιάδης Σχοινάς  από τις Κυδωνιές , ο π. Θεόδωρος Παπαδόπουλος από τό  Φαραί  ο εφημέριος π. Αντώνιος  Γιαχαλής  και ο διάκονοι π. Σεραφείμ Αργυρόπουλος και Ιωακείμ Σταματόπουλος. 0  σεβασμιώτατος αναφέρθηκε  στο κήρυγμα για την αξία τού μαρτυρίου, την αγάπη των αγίων προς τον Χριστό, που τους οδήγησε να θυσιαστούν για την πίστη. Όλα αυτά με αφορμή το μαρτύριο τού Αγ. Δημητρίου. Τέλος, είπε στους γονείς να δώσουν στα παιδιά πνευματική ώθηση ώστε να αναζητούν στη ζωή τους την αγιότητα!
Στον εσπερινό  παρέστη  ο βουλευτής  Αχαΐας  κ.  Αθανάσιος  Νταβλούρος,  ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος Καρπής, κ. Μπάρης Θεόδωρος ο Αντιδήμαρχος κ Ραβανης  κ  Ιωάννης  Παπακωσταντίνου,  ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος,   ο κ. Αριστείδης Μπουχάγιερ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών κ. Ιωάννης Σουβαλιώτης και άλλοι . Μετά τον εσπερινό προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.
 
Γεώργιος Πανίτσας









Δεν υπάρχουν σχόλια: