Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών με Θέμα: «1974 – 2014, 40 χρόνια Τουρκικής Κατοχής»

 Στην ζεστή ατμόσφαιρα της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών στο κτίριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών την Πέμπτη 20  Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Κυπρίων Φοιτητριών αφιέρωμα στην Κύπρο με Θέμα: «1974 – 2014,  40 χρόνια Τουρκικής Κατοχής» με  ομιλία  από τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη.  Η εορταστική εκδήλωση περιελάμβανε, εισαγωγή από την υπεύθυνη της Δράσης κ. Παρασκευή Πετράκη, παρουσιάσεις από Κύπριες Φοιτήτριες και προβολή βίντεο.  Τραγούδησαν τα μέλη της Δράσης και στο τέλος προσφέρθηκε Κυπριώτικο κέρασμα.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας κ. Γεώργιος Καραγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τους κ. Ηλία Σκόνδρα και κ. Αναστάσιο Κωστόπουλο καθώς  και ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Κ.Ν.Α. κ.  Ευάγγελος Πολυβίου.














5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε γιορτή για τους νέους έχει την αξία της. Περισσότερο όμως όταν την επιθυμούν και με «πρωτοβουλία» τους την εμφανίζουν. Όσοι οι Κυπριώτισσες έχουν εθνικό φρόνημα που το μεταφέρουν στους άλλους η Κύπρος θα τα καταφέρει. Ευτυχώς που υπάρχει και η Εκκλησία και μιλά για πατρίδα και αξία στις συνάξεις της τις νεανικές.

Ανώνυμος είπε...

Για μένα που πέρασα από την Πάτρα, η Δράση κάθε Τετάρτη βράδυ τότε, μου πρόσφερε πολλά. Οφείλω να πω ότι ευεργετική ήταν και η επίδραση της δ. Παρασκευής Πετράκη. Η αγάπη της προς την φοιτήτρια και η διακονία της γι’ αυτήν ξεπερνούσε τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Μεγαλόκαρδη, χαμογελαστή, με κατανόηση. Την ευχαριστώ για όσα μου πρόσφερε χωρίς τυμπανοκρουσίες και προβολή. Μία αφανής ηρωίδα είναι.
Μια από τις πολλές που πέρασαν από την Πάτρα.

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος συνεχίζει να κρατά την ελληνική ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

Σεμνή ταπεινή γιορτή για να τιμηθεί η μνήμη ενός γεγονότος και να παρθούν δυνάμεις για αγώνα στα εθνικά και θρησκευτική θέματα. Η Χριστιανική Εστία δεκαετίες προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους πολλά.

Ανώνυμος είπε...

Η προσφορά της Εστίας στον νεανικό τομέα είναι μεγάλη.