Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Το Ελληνικόν Έθνος αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν έπαυσαν να ομολογούν την πιστότητά τους στην ορθόδοξη πίστη τους - Ἰωάννης Καποδίστριας


Το Ελληνικόν Έθνος αποτελείται από ανθρώπους, οι οποίοι από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως δεν έπαυσαν να ομολογούν την πιστότητά τους στην ορθόδοξη πίστη τους, δεν σταμάτησαν ποτέ να ομιλούν την γλώσσα των πατέρων τους, την ελληνική, και παρέμειναν ακλόνητοι υπό την πνευματική ή κοσμική δικαιοδοσία της εκκλησίας τους, σε οποιοδήοτε μέρος της τουρκοκρατουμένης πατρίδας τους και άν ευρίσκονταν».

Ἰωάννης Καποδίστριας 


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΙΑ ΤΑ. ΛΕΕΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΘΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΑΛΙ ΔΥΣΥΧΩΣ....

Ανώνυμος είπε...

Παίρνω το θάρρος να καταγράψω μια αυθαίρετη αναγωγή σχετικά με τον κόσμο που θρησκεύει στην Πατρίδα μας. Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον θεσμό της Εκκλησίας στα δρώμενα της Ελλάδας ήταν γνωστή και ξεκάθαρη σε όλους. Επιθυμεί τον χωρισμό Εκκλησίας Κράτος και επιθυμεί η Εκκλησία να σωπαίνει και να έχει λόγο μόνο στην φιλανθρωπία. Οι πολιτικοί με την πολιτική του έκαναν τον κόσμο να πεινάει η Εκκλησία πρέπει να τους ταΐσει ως φιλόστοργη Μητέρα.
Και τώρα κάνω την αυθαίρετη αναγωγή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις εκλογές 36.34 του εκλογικού σώματος. Στο Υπουργικό Συμβούλιο συμμετέχουν 36 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ορκιστήκαν 4 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το αυθαίρετο συμπέρασμα οι χριστιανοί που ψήφισαν και εκπροσωπούνται στην Βουλή για το κόμμα αυτό είναι το 4.04.
Άρα οι χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες κλπ είναι μια μικρή μειοψηφία. Αν κατά τους Άρχοντες και ο Λαός τότε ο χριστιανισμός στην Ελλάδα εξέλειπε. Να σας ζήσουν οι νέοι άθρησκοι υπουργοί. Κοιτάξτε χριστιανούλιδες να ταΐστε τον κόσμο ως φιλανθρωπικό σωματείο και μόκο. Από τα πρώτα που θα πληρώστε είναι ο νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τους ναούς και τα πνευματικά (καφενεία) κέντρα.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, ορθώς έγραψε ο μακάριος Καποδίστριας και δη συνωδά τη Εθνοσυνελεύσει της Επιδαύρου "όσοι πιστεύουσιν εις Χριστόν Έλληνές εισί..". Απλώς τα παραπάνω εγράφησαν πριν η καθ'Ελλάδα Εκκλησία αφήσει την Πατρική Εστία, βιούσα έκτοτε ασώτως και συμβοσκομένη μετά χοίρων και χοιριδίων.. έστω και αν αυτά είναι οι νόμοι του κράτους και οι άρχοντες αυτού...

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς την βοήθεια του Θεού όλα θα πάνε κατά …..
Τους πειράζει ορισμένους και από τους μητροπολίτες ο όρκος. Συντάσσονται στην κατάργηση. Ναι να καταργηθεί ο όρκος και να αντικατασταθεί με την ευλογία της Εκκλησίας δια του Αγιασμού. Αφού ως τώρα όρκισαν πολλούς οι κατά του όρκου μητροπολίτες του ήλθε ο φωτισμός. Αίσχος. Να παραιτηθούν και να πάνε στα μοναστήρια τους.