Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΝΗΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ

 Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 1η Μαρτίου 2015, στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, το οποίο ευρίσκεται στο χώρο του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, κατόπιν σεπτής εντολής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε  το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος της νεοφωτίστου αδελφής που έλαβε το όνομα Μαρία. Το ιερό μυστήριο ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με τη συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Χατζηαθανασίου και του διακόνου Κασσιανού Ιατρού.
Στη σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία και χαρά που τελέσθηκε το μυστήριο της βάπτισης την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει την αναστήλωση των αγίων εικόνων και το θρίαμβο της Ορθοδοξίας. Κατόπιν, ευχήθηκε στη νεοφώτιστη η ζωή της να είναι πάντοτε καθαρή, φωτεινή και γεμάτη από τη Χάρη του Κυρίου μας. Επίσης, συνεχάρη την ανάδοχο κα. Μαρία Αγγελοπούλου, η οποία συνετέλεσε στο να γνωρίσει η νεοφώτιστη το Σωτήρα Χριστό και την αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία.







6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζει και ως Επίσκοπος να τρέχει εις διακονία των λογικών προβάτων ο Θεοφιλέστατος.

Ανώνυμος είπε...

Ο θεοφιλέστατος συνεχίζει πραγματικά με εντονότερη παρουσία την ποιμαντική του διακονία. Χαίρομαι πολύ και την βοήθεια την οποία ο σεβασμιότατος του προσφέρει. Οι δυο τους είναι παράδειγμα καλής και ευλογημένης συνεργασίας. Ας τους έχουν ως πρότυπο και οι συνεφημέριοι των ναών που πολλές φορές το παρακάνουν με την έντονη διαφωνία τους μπροστά στους πιστούς.

Ανώνυμος είπε...

κ. Κωστόπουλε από πολύ κοντά ως μέλη της τοπικής Εκκλησίας των Πατρών, παρακολουθούμε την άριστη συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο. Πολλοί δεν πίστευαν στο ενδιαφέρον του Δεσπότη μας για την προαγωγή του θεοφιλεστάτου. Όμως τα γεγονότα τους διέψευσαν, διότι ο Σεβασμιώτατος ξέρει να προσεύχεται, έχει πίστη, αλλά και την αγάπη όλων των μελών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχόμαστε και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας αλλά και στον Θεοφιλέστατο για πολλά έτη, με την ίδια αγάπη, με τον ίδιο ζήλο, να καλλιεργούν την άμπελο της τοπικής μας Εκκλησίας προς δόξαν Θεού και σωτηρία των αδελφών.

Ανώνυμος είπε...

Ναι και εμένα με παραδειγματίζει η συνεργασία των δύο αυτών ανθρώπων. Ιδικά η αρχοντιά του Μητροπολίτη. Σκορπά την αγάπη και την εμπιστοσύνη του στον Θεοφιλέστατο.
Να λοιπόν, που μπορεί αν υπάρχει πνεύμα Θεού, να υπάρξει συνεργασία δύο χαρακτήρων διαφορετικών προς ένα κοινό και άγιο σκοπό.

Ανώνυμος είπε...

Όλα προς δόξα Θεού.

Ανώνυμος είπε...

Ποιός περίμενε αυτή την ευλογημένη συνεργασία;
Μάλλον κανείς δεν το περίμενε. Προς παραδειγμτισμό λοιπόν όλων αυτών που δεν πίστευαν και τελικά με τα γεγονότα πείστηκαν...
Ας τους σκέπει ο Θεός και τους δύο Επισκόπους μας.