Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος στον Ι. Ν. αγίας Μαρίνης Πατρών


 Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 22 Μαρτίου κατά την οποία η αγία μας Εκκλησία τίμησε τον Όσιο Ιωάννη της Κλίμακος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών όπου και εκήρυξε τον Θείο λόγο.
Με την ευκαιρία των 10 ετών από της θεμελιώσεως του Ιερού Ναού ο σεβασμιώτατος ετέλεσε ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των πρωτεργατών του Ναού Αθανασίου Κανελλόπουλου και Παναγιώτας Δροσοπούλου οι οποίοι οραματίσθηκαν την ενορία  κοπίασαν για να γίνει πραγματικότητα χωρίς να χαρούν την θεμελίωση αυτής.
Τίμησε τους εθελοντές του Ιερού Ναού: Θεόδωρο Νικολακόπουλου, Θεόδωρο Παναγιωτόπουλο, Γεράσιμο Αρβανίτη, Παύλο Χουρπιάδη, και Πέτρο Κόρδα.
Προχείρισε σε Αναγνώστη τον Γεώργιο Καγιάφα φοιτητή των ΑΤΕΙ ο οποίος εθελοντικά ψάλει στο ναό.
Συγκινητική στιγμή για την ενορία η ανακοίνωση υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου ότι την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015 θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού. Στο άκουσμα της ανακοινώσεως πολυπληθές εκκλησίασμα ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Παράλληλα επαίνεσε την πληθώρα των εκκλησιαζομένων νέων παιδιών και νέων ζευγαριών.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν  οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Νίκος Νικολόπουλος, ο πολιτικός επιστήμων και πολιτευτής Κωνσταντίνος Χολέβας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Θεοδωρόπουλος και ο Επίτροπός του Ελεγκτικού Συνεδρίου  Θεοχάρης Θεοδωρόπουλος





























Φωτογραφίες: Παναγιώτης Γούδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυναμική ενορία με παλμό και ιεραποστολικό ζήλο. Με λειτουργική ζωή και με κοινωνική αναστροφή. Είναι νομίζω το πρότυπο της ενορίας. Εμπνέει τον εθελοντισμό και έχει πολλές δραστηριότητες.