Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚH ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ‘’ΓΑΜΟ’’ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Βασίλης Χαραλάμπους

ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚH ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ‘’ΓΑΜΟ’’ ΤΩΝ  ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
(Το πρόβλημα δεν είναι η ομοφοβία, αλλά η ευρωφοβία και η έκπτωση ηθικών αξιών)

Του  Β. Χαραλάμπους

Επίκειται σύντομα στην Ελλάδα πρόταση για αναγνώριση του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων.  Δυστυχώς διαμορφώνονται αρνητικότατα στοιχεία από την κρατούσα άποψη στο θέμα των ομοφυλοφίλων. 
Ξεκάθαρα καταστρατηγούνται ηθικές αξίες. Είναι ενοχική απελευθέρωση ή εμμονή σε «πάθη ατιμίας»;  Όλα τούτα συμβαίνουν τη στιγμή που στην Ευρώπη, πλανάται η λεγόμενη «θεωρία του φύλου», που τελικά υποστηρίζει την δυνατότητα επιλογής φύλου και ετσιθελικά αλλοιώνει στον χείριστο βαθμό τα ήθη, μετατρέποντάς τα σε ανήθικα ολισθήματα, του Σοδομικού και Γομμορικού σκότους. 
Χωρίς κανένα ηθικό  προβληματισμό προχωρούν στη θεσμοθέτησή του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων.  Με τέτοιες ανήθικες παραδοξότητες, καθιστούν την ευθύνη των κρατούντων τεράστια.  Δυστυχώς η  ορθή τοποθέτηση στο θέμα τούτο, καλείται «ομοφοβική ρητορική».

Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, «…πόρνοις, αρσενοκοίταις …και ει τι έτερον  τη υγιαινούση διδασκαλία αντίκειται…» (Α΄Τιμ.1,10), αρκούν για να δοθεί απάντηση στις προβαλλόμενες ηθικές εκτροπές.
Τα ομιλιακά συμφραζόμενα, παθών και  παρανοήσεων για  το ομο- ολίσθημα τούτο, θα ακουστούν όπου να’ναι από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων.  Αναμένεται να κατατεθούν  απαράδεκτες θέσεις,  για να  δικαιολογήσουν «τους κατεργαζομένους την ασχημοσύνην ταύτην».
Και φυσικά θα αναμένεται μετά την αναγνώριση και ‘’θεσμοθέτηση του ‘’γάμου’’ των ομοφυλοφίλων, η υιοθεσία από μέρους των ομο-ζευγαριών.   Ήδη άρχισε να καλλιεργείται στην Ευρώπη και όχι μόνο.  Ήδη ομιλούν για οικογένειες με δύο μαμμάδες και δύο μπαμπάδες.  

Ποία ηθική καλλιέργεια και ποιες ηθικές αξίες θα προβάλλονται, μετά από τούτη την εκτροπή;   Το πρόβλημα δεν είναι η ομοφοβία αλλά η ευρωφοβία σε συνάρτηση με την έκπτωση των ηθικών αξιών.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ασκείτε ανεπίτρεπτη λογοκρισία; Θίχτηκε μήπως κανείς εκλεκτός σας;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 26 Απριλίου 2015 - 2:37 μ.μ.

Ευθέως σας απαντώ ότι έχω ως επιλογή την λογοκρισία.
Όχι κατά ανάγκη ότι είναι εκλεκτοί μου. Η πραγματικότητα είναι ότι τα δύο αυτά πρόσωπα τα εκτιμώ και τα σέβομαι.
Έχω ως αρχή στα σχόλια να καταγράφω κατηγορίες που μου στέλνουν ενυπόγραφα.
Την ανωνυμία στις κατηγορίες την θεωρώ δειλία.

Αναστάσιος είπε...

Έλαβα και νέο σχόλιο με παραπομπή σε άλλο blog.
Δεν μου λέει τίποτα διότι η υπογραφή και εκεί είναι με ψευδώνυμο.
Οι χριστιανοί ομολογούν τα πιστεύω τους επώνυμα.
Γιαλατζή χριστιανοί δεν μπορούν να υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται για καταγγελία κε Κωστόπουλε αλλά για ενημέρωση και κριτική των περί ομοφυλοφιλίας απόψεων επώνυμων κληρικών που επωνύμως τις υποστήριξαν γραπτώς. Μη θολώνετε τα νερά κε Κωστόπουλε. Γιατί σε άλλες αναρτήσεις δημοσιεύετε παρόμοια σχόλια με παραπομπές; Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Εν πάσει περιπτώσει να τους χαίρεστε τους φίλους σας που υποστηρίζουν τέτοιες ελεεινές και τρισάθλιες απόψεις!

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανοί που δεν ευαισθητοποιούν το ποίμνιο όταν κάποιοι ιερείς που έχουν πέραση κατά το δη λεγόμενο σε αρκετό κόσμο και κυρίως στη νεολαία διατυπώνουν φρικαλέες ετεροδιδασκαλίες φέρονται σωστά; Το ποίμνιο έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται κι ας θιγούν οι φίλοι και οι γκουρού κάποιων.

Ανώνυμος είπε...

Να αντισταθείς κ. Κωστόπουλε σε όλους τους υπερασπιστές της ψευτοηθικής που δημοσιεύουν αποσπάσματα τα οποία παραποιούν τα κείμενα των συντακτών. Διάβασα σε κάποιο άλλο χώρο αποσπάσματα κειμένων που παραποιούν την αλήθεια των γραφομένων. Γέμισε από εμπαθείς το διαδίκτυο από εμπαθείς που προσπαθούν να σπιλώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτεία ας κάνει ότι νομίζει. Έχει κάθε δικαίωμα να θεσμοθετεί νόμους για ανθρώπους που δεν θέλουν να είναι χριστιανοί. Η Ελλάδα δεν είναι θεοκρατικό ισλαμικό κράτος. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα παραμείνουμε αταλάντευτοί στα δόγματα της Εκκλησίας και στην Διδασκαλία της Αγίας Γραφής.

Ανώνυμος είπε...

5:59 σε ποιες παραποιήσεις αναφέρεσαι; Τα κείμενα που αρνείται προσχηματικά να δημοσιεύσει ο ιστολόγος είναι ειλημμένα από βιβλίο γνωστού εκδοτικού οίκου. Εσύ αφού δεν ξέρεις περί τίνος πρόκειται γιατί πετάγεσαι; Δυστυχώς ο ιστολόγος ενώ είσαι άσχετος με το υπό συζήτηση θέμα σου επιτρέπει να αποφαίνεσαι με ύφος χιλίων καρδιναλίων περί "παραποιήσεων" και άλλων τέτοιων βαρύγδουπων.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ψηλά σήκωσες τον αμανέ 5:59 που άρχισες να εκτοξεύεις κι από πάνω μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος όσων αγανάκτησαν για τις αδιανόητες για ορθόδοξους κληρικούς απόψεις περί ομοφυλοφιλίας.

Ανώνυμος είπε...

Κατάντια υποτιθέμενων πνευματικών οδηγών!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί φωνάζουν μερικοί εναντίον της πολιτικής λύσης. Τους πολιτικούς εμείς τους ψηφίσαμε και μας αντιπροσωπεύουνε. Όσοι φωνάζουν ας πρόσεχαν που έδωσαν την τίμια ψήφο τους. Κομματικοί σχηματισμοί προ των εκλογών είχαν ξεκάθαρη θέση. Αυτούς ψήφησε η πλειονότητα του λαού. Έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε ψήφιση νομοσχεδίου για πολιτικό σύμφωνο υπέρ των ομοφυλόφιλων. Άλλη φορά να φροντίζουν να ψηφίζουν το 98% των ορθοδόξων (;) της Ελλάδας κόμματα με αρχές ηθικές και όχι ανήθικους.

Ανώνυμος είπε...

Η άθλια λογοκρισία συνεχίζεται. Θα πρέπει να ντρέπεσαι.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 27 Απριλίου 2015 - 9:55 π.μ

Σας ευχαριστώ για τα τιμητικά σας λόγια και την ευγενική εκ μέρους σας κριτική. Ο Αναστάς Κύριος να σας χαρίζει κάθε ευλογία.

ΥΓ. Ακόμα αντέχω και αντιστέκομαι στο να κατεβάσω τον χώρο αυτόν σε κουτσομπολίστικο.

Ανώνυμος είπε...

http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/04/blog-post_28.html
Η απόλυτη κατάντια!